Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: MiddagMix
DJ: Non Stop
'Budget de Baas' een app voor Nijmeegse minima

 

NIJMEGEN - De Formulierenbrigade in Nijmegen helpt al 10 jaar mensen met een laag inkomen en/of een andere culturele achtergrond bij het aanvragen van financiële regelingen. Nu is er ook een app 'Budget de Baas'. 

De Formulierenbrigade is in 2007 opgericht door Het Inter-Lokaal. Het 10-jarig jubileum is op 2 november gevierd met een symposium, waar onder andere lector Schulden en Incasso Nadja Jungmann sprak over waarom het zo lastig is om je te ontworstelen aan armoede en schulden. 

App Budget de Baas
Tijdens het symposium is de app Budget de Baas gelanceerd, die klanten van Het Inter-Lokaal helpt om belangrijke financiële dingen die zij moeten regelen niet te vergeten. Bijvoorbeeld door een herinnering om kwijtschelding aan te vragen. Ook kunnen mensen met de app een foto van een brief die zij ingewikkeld vinden, doorsturen naar de Formulierenbrigade voor hulp. Wethouder Zoetelief lanceerde de app en sloot het symposium af met een toespraak.  

12.000 huishoudens
In Nijmegen hebben naar schatting 12.000 huishoudens financiële vragen en/of zorgen. De gezamenlijke organisaties hebben er hiervan zo ongeveer 3.000 ‘in beeld’. De maatschappelijke kosten van schulden en armoede zijn hoog. De gemeente Nijmegen heeft daarom het Aanvalsplan Armoede en Schulden opgesteld om inwoners vroeger, beter en sneller te helpen bij financiële problemen. De Formulierenbrigade is daarbij een belangrijke voorziening. 


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!