Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
Loonse Waard: honden aan de lijn!

 

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn. Er zijn inmiddels borden geplaatst om eigenaren van de honden hierop te wijzen. Als honden toch losgelaten worden, riskeren hun baasjes een flinke boete.

Na de ontzandingen in de Loonse Waard in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontstond er een prachtig gebied voor recreatie en natuur. Deze gebieden zijn steeds populairder geworden bij uitlaatcentrales van honden en particuliere hondenbezitters. Geen wonder trouwens want honden kunnen er ook heerlijk vrij rondlopen.

Waarom nu tóch aanlijnen?
Het aanlijnen van honden blijkt nu helaas toch nodig om de natuur in de uiterwaarden te beschermen. Er leven in het gebied veel kwetsbare dieren. Steeds vaker blijkt dat patrijzen, slobeenden, bevers, bunzings en hermelijnen last hebben van loslopende honden. Natuurliefhebbers en natuurbeschermers maken zich hier terecht zorgen over. Vandaar dat de gemeente besloot loslopende honden te verbieden.

Ander gebied
Door het verbod vervalt een groot gebied waar honden mogen loslopen. Daarom gaat de gemeente bekijken welk gebied wél geschikt is voor het los laten lopen van honden. Te denken valt bijvoorbeeld aan een plek in de buurt van de weg naar de jachthaven. Voor meer informatie kunt u kijken op www.wijchen.nl/hondenuitlaten.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!