De Meerval in Wijchen een fijn zwembad voor gezinnen

 

WIJCHEN - Zwembad De Meerval in Wijchen is vooral voor gezinnen met kinderen een fijn zwembad. Dat toont een onafhankelijk klantenonderzoek aan. De bezoekers van De Meerval vinden met name de vriendelijkheid van het personeel en kleinschaligheid van het zwembad erg prettig. Ook zijn er een paar verbeterpunten. 

Onderzoeksbureau NCOD deed het onderzoek in opdracht van de directie van zwembad De Meerval. De kernvraag was wat de 'belevingswaarde' van het zwembad is voor bezoekers en voor niet-bezoekers. In totaal reageerden 597 bezoekers en 163 niet-bezoekers op het onderzoek, dat bestond uit een digitale enquête. Ruim dertig procent van de respondenten kwam uit een buurgemeente, waarvan het grootste deel uit Nijmegen.

Conclusies en aanbevelingen
Uit het onderzoek blijkt dat de service die het personeel biedt in positieve zin een belangrijke rol speelt in de belevingswaarde van de bezoekers. De onderzoekers adviseren de directie daarom het huidige personeelsbeleid vast te houden. Ook de overzichtelijkheid van het zwembad wordt erg gewaardeerd. De onderzoekers adviseren dit pluspunt bij mogelijke veranderingen in de toekomst vooral mee te nemen. Hoewel bezoekers tevreden zijn over het horeca-aanbod zijn er ook verbeterpunten. De onderzoekers doen daarom de aanbeveling om het aanbod van (gezonde) snacks te vergroten. Ook verdienen de kleedkamers en kluisjes meer aandacht. Een aantal respondenten (13%) gaf aan dat er meer zorg kan worden besteed aan hygiëne, zeker op drukkere momenten. 

Keurmerk Veilig & Schoon
De directie is blij met een aantal uitkomsten. De waardering voor het personeel is daar een voorbeeld van. Met de verbeterpunten en aanbevelingen is de directie inmiddels aan de slag gegaan. Zo is zij begonnen met het verbeteren van de kleedkamers, sanitaire ruimtes en kluisjes. De directie wijst erop dat het in het algemeen goed gesteld is met de hygiëne in het zwembad. Zo ontving Zwembad De Meerval op 2 juli opnieuw het landelijk Keurmerk Veilig & Schoon. Het zwembad beschikt sinds 2012 over dit certificaat.

Rapport aangeboden
De directie van De Meerval heeft het college van Wijchen en de gemeenteraad op de hoogte gebracht van het onderzoeksrapport. Het rapport kan volgens de directie bijdragen aan de politieke discussie over de toekomst van het zwembad.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...