Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
De Meerval in Wijchen een fijn zwembad voor gezinnen

 

WIJCHEN - Zwembad De Meerval in Wijchen is vooral voor gezinnen met kinderen een fijn zwembad. Dat toont een onafhankelijk klantenonderzoek aan. De bezoekers van De Meerval vinden met name de vriendelijkheid van het personeel en kleinschaligheid van het zwembad erg prettig. Ook zijn er een paar verbeterpunten. 

Onderzoeksbureau NCOD deed het onderzoek in opdracht van de directie van zwembad De Meerval. De kernvraag was wat de 'belevingswaarde' van het zwembad is voor bezoekers en voor niet-bezoekers. In totaal reageerden 597 bezoekers en 163 niet-bezoekers op het onderzoek, dat bestond uit een digitale enquête. Ruim dertig procent van de respondenten kwam uit een buurgemeente, waarvan het grootste deel uit Nijmegen.

Conclusies en aanbevelingen
Uit het onderzoek blijkt dat de service die het personeel biedt in positieve zin een belangrijke rol speelt in de belevingswaarde van de bezoekers. De onderzoekers adviseren de directie daarom het huidige personeelsbeleid vast te houden. Ook de overzichtelijkheid van het zwembad wordt erg gewaardeerd. De onderzoekers adviseren dit pluspunt bij mogelijke veranderingen in de toekomst vooral mee te nemen. Hoewel bezoekers tevreden zijn over het horeca-aanbod zijn er ook verbeterpunten. De onderzoekers doen daarom de aanbeveling om het aanbod van (gezonde) snacks te vergroten. Ook verdienen de kleedkamers en kluisjes meer aandacht. Een aantal respondenten (13%) gaf aan dat er meer zorg kan worden besteed aan hygiëne, zeker op drukkere momenten. 

Keurmerk Veilig & Schoon
De directie is blij met een aantal uitkomsten. De waardering voor het personeel is daar een voorbeeld van. Met de verbeterpunten en aanbevelingen is de directie inmiddels aan de slag gegaan. Zo is zij begonnen met het verbeteren van de kleedkamers, sanitaire ruimtes en kluisjes. De directie wijst erop dat het in het algemeen goed gesteld is met de hygiëne in het zwembad. Zo ontving Zwembad De Meerval op 2 juli opnieuw het landelijk Keurmerk Veilig & Schoon. Het zwembad beschikt sinds 2012 over dit certificaat.

Rapport aangeboden
De directie van De Meerval heeft het college van Wijchen en de gemeenteraad op de hoogte gebracht van het onderzoeksrapport. Het rapport kan volgens de directie bijdragen aan de politieke discussie over de toekomst van het zwembad.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!