Antwoorden faillissement van Vérian Care & Clean

 

WIJCHEN - Veel mensen in Wijchen maken gebruik van huishoudelijke hulp van Vérian Care & Clean. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat het failliet is. Wat betekent dat voor u als klant?

De gemeente Wijchen heeft de meest gestelde vragen én de antwoorden op een rij gezet.

1. Hoe zit het precies met het faillissement?
De gemeente Wijchen heeft een contract met de Stichting Vérian. Het bedrijf Vérian Care & Clean werkte als zogeheten onderaannemer voor de Stichting Vérian. Vérian Care & Clean is failliet verklaard. Dat geldt dus niet voor De Stichting Vérian. Dit betekent dat Stichting Vérian aan de gemeente Wijchen hulp bij het huishouden volgens het contract moet blijven leveren. Inmiddels is er een nieuw bedrijf opgericht dat Stichting Vérian naar verwachting gaat inzetten alle nieuwe onderaannemer. Dit nieuwe bedrijf heet Vérian Huishoudelijke Hulp bv.

De gemeente Wijchen is uitdrukkelijk geen partij in de voortgang rond het faillissement.

2. Houdt u als klant uw huidige huishoudelijke hulp?
Ja, voorlopig wel. De klanten die gebruikmaken van hulpen van Vérian Care & Clean behouden vier tot zes weken na het uitspreken van het faillissement op 25 mei 2018 zoveel mogelijk hun vertrouwde hulp. Dit is namelijk de opzegtermijn die de hulp heeft gekregen.

3. Wat gebeurt er als de opzegtermijn is verstreken?
De gemeente heeft een zorgplicht. Dat staat in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Voor de gemeente is het dus belangrijk dat u hoe dan ook huishoudelijke hulp blijft krijgen.

''Ook vinden wij het belangrijk dat de goede band tussen klant en hulp blijft bestaan. Het personeel dat nu werkt voor Vérian Care & Clean kan kiezen tussen een aantal nieuwe werkgevers. De huishoudelijke hulpen mogen zelf bepalen voor welke zorgaanbieder zij gaan werken. Als gemeente hebben wij daar geen invloed op. Wij willen en mogen ons daar ook niet mee bezighouden.'' Aldus de gemeente Wijchen.

4. Met welke aanbieders van hulp bij het huishouden heeft de gemeente Wijchen contracten?
De gemeente heeft contracten voor het leveren van hulp in het huishouden met Stichting Vérian, Actéon Thuiszorg en T-zorg. De gemeente Wijchen heeft géén contract met Thuiszorg van Oranje (TvO). LET OP: De hulp kan zijn of haar klanten alleen meenemen naar de nieuwe werkgever, als de gemeente hiermee een contract heeft voor het leveren van hulp bij het huishouden.

5. Houdt u uw huidige hulp als deze overstapt naar een andere werkgever?
De gemeente werkt mee aan een zo soepel mogelijk overgang van de klant naar de nieuwe aanbieder. Als u dat tenminste ook wilt. In veel gevallen betekent dit dat u dezelfde hulp kunt houden. Nogmaals kan dat alleen als de gemeente een contract met deze aanbieder heeft.

6. Wilt u meer weten?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Sociaal wijkteam. U kunt het Sociaal Wijkteam bellen via nummer 024 642 57 59.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...