Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Subsidie voor Paardenmarkt Wijchen

Foto: Rob Peters

WIJCHEN - Burgemeester en wethouders van Wijchen hebben besloten een budgetsubsidie te verlenen van € 5.000 per boekjaar aan stichting Veemarkt Wijchen voor het organiseren van de jaarlijkse paardenmarkt voor het subsidietijdvak 2018 - 2021.


De stichting heeft aangegeven dat zij met deze bijdrage van de gemeente, en met sponsorgelden de paardenmarkt kan blijven organiseren. Zonder die subsidie lukt het de stichting niet om de paardenmarkt nog langer te organiseren.

Al sinds enkele honderden jaren wordt er vee verhandeld in Wijchen. Vele jaren was de Wijchense Veemarkt een belangrijk evenement voor de gehele streek. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een eind aan. 35 jaar geleden werd op initiatief van de gemeente Wijchen weer een jaarlijkse veemarkt georganiseerd. Sindsdien is de markt een cultuurhistorische evenement waarbij de bezoekers zien hoe het vroeger was in agrarisch Wijchen. Naast activiteiten met paarden (de handel, ponyrijden, rondrit met koetsen, ringsteken etc.) is het ook een historische markt met oude ambachten, vooral gericht op landbouw en veeteelt.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!