Vlieg met drones tijdens tijdens het event 'Start Moving'

 

NIJMEGEN - Wie denkt aan logistiek denkt al gauw aan vrachtwagenchauffers en orderpickers. Dat klinkt niet ‘sexy’, maar eigenlijk is logistiek veel breder dan dat. Tegenwoordig worden de meest technische snufjes toegepast in de logistiek. Iets dat men vaak niet realiseert is dat de gaafste gadgets vaak ingezet worden om een product van A naar B te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het vliegen van drones! Op zaterdag 2 juni kan iedereen kennis maken met deze ontwikkelingen op het bedrijventerrein Bijsterhuizen, tijdens het event 'Start Moving'.

>>> De bezoekers aan het event maken tevens kans op het winnen van een professionele drone!

Bijsterhuizen staat in Nijmegen en Wijchen bekend als een bedrijventerrein met veel distributiecentra en bedrijven die erg afhankelijk zijn van logistiek. Maar wat er precies in die bedrijven afspeelt weten alleen de mensen die er werken. Op 2 juni openen deze bedrijven de deuren voor het publiek om mensen te laten zien hoe mooi het vak logistiek kan zijn. Ze willen de jeugd inspireren en starters op de arbeidsmarkt bereiken.

Tijdens het evenement 'Start Moving' kunnen mensen aan challenges meedoen, zoals ‘Beat the Machine’ bij Banken Champignons, waarbij zij sneller moeten proberen te werken dan de machines daar. Of kunnen mensen een demo bijwonen waar iemand pakketjes kan bezorgen met drones. Daarnaast worden er verschillende masterclasses gegeven en zullen bedrijven als Scania en Volvo natuurlijk ook hun mooiste trucks showen waar iedereen een kijkje in kan komen nemen. Op de Facebookpagina van Start Moving worden overige challenges binnenkort bekend gemaakt.

Informatie
Op 2 juni, tussen 10:00 en 16:00 uur vindt het evenement plaats op Bijsterhuizen. Het is gratis toegankelijk, er worden pendelbussen ingezet om mensen over het terrein te verplaatsen en er zijn veel faciliteiten om te genieten van een hapje en drankje. Het evenement is geschikt voor gezinnen die een dagje uit willen en startende professionals. Er is ook een speciaal 16+ programma.

Wil je meer informatie over Start Moving? Het logistiekevent voor jonge bazen? Check start-moving.nl of volg de Facebookpagina Start Moving.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...