Ik pas! 40 dagen zonder alcohol [UPDATE]


UPDATE: Heb je meegedaan met IkPas, de actie om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken? Sluit deze uitdaging dan samen met andere deelnemers af tijdens de IkPas Wijchen Pubquiz! Deze is op woensdag 4 april van 19.30 tot 21.00 uur in Café de Arend, Kasteellaan 8 in Wijchen.

Meld je vóór 30 maart 2018 12.00 uur aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


WIJCHEN - Vanaf 14 februari zetten veel Nederlanders hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Wijchen betekent dit dat veel mensen 30 of 40 dagen geen alcohol drinken. Dit maakt je bewust van je eigen alcoholgebruik en leidt ertoe dat deelnemers op langere termijn minder alcohol drinken. 


Doet u ook mee?
Op 14 februari 2018 start de 40 dagen actie, die gelijkloopt met de traditionele vastentijd en duurt tot en met 25 maart. Van 1 tot en met 30 maart vindt de 30 dagen versie plaats. Iedereen die mee wil doen kan zich via www.ikpas.nl aanmelden. Via www.IkPas.nl/bedrijven kunnen bedrijven zich aanmelden.

Doet u mee? Dan kunt u vanaf 14 februari een IkPas polsbandje ophalen in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Volg de actie op Facebook.

In Wijchen nemen heel veel bekende Wijchenaren het voortouw in deze actie. Het zijn mensen uit de sport, horeca, bedrijfsleven, politiek en de zorg. Ze doen mee en roepen u op ook mee te doen.

De Wijchense ambassadeurs zijn:

 • Remko Bicentini (Wijchense voetballer en bondscoach Curaçao)
 • Piet Derks (Sportservice Wijchen)
 • Theo Borsten (eerste Wijchense Profvoetballer)
 • Henry van Galen (wijkagent)
 • Geert Sanders sr. en jr. (Sterrebosch) Piet Philipsen (centrummanager Wijchen)
 • Marlien Joosse (adjunct directeur de Eerste Stap)
 • Anja Kaashoek (directeur bibliotheek)
 • Renate Loermans (raadslid)
 • Zainab Osman (raadslid en verzorgende ZZG)
 • Elaine van Haren (raadslid en plv. fractievoorzitter)
 • Dorien van den Bos (fractievoorzitter)
 • Hans Verheijen (burgemeester)
 • Rob Engels (wethouder)
 • Joop de Vette (huisarts)
 • Hans Vos (gebiedsdirecteur ZZG)
 • Ber van Haren (o.a. voorzitter Stichting sportevenementen)
 • Hester Gerritsen (wijkverpleegkundige ZZG)
 • Weynand Rommens (Sociaal Wijkteam Wijchen)
 • Tineke van de Goor (inloopmedewerker SWT)
 • Astrid Hoogerbrugge (wijkverpleegkundige en zorgtrajectbegeleider ZZG) 

En de leden van het IkPas team Wijchen:
 • Nicolette Broekhuisen (gezondheidsmakelaar Wijchen GGD Gelderland-Zuid)
 • Hans Bussink (opbouwwerker MeerVoormekaar Wijchen) Marjan Dikken wijkverpleegkundige ZZG)
 • Lucas van Horck (adviseur welzijn zorg en gezondheid Werkorganisatie Druten Wijchen)
 • Ivonne van Os (adviseur preventie IrisZorg).

Wat levert IkPas op?

In afgelopen jaren merkten deelnemers van IkPas positieve effecten van een maand niet drinken. Zo voelde meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, sliep 40% beter, 20% viel af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43,5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43,7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

IkPas 2018
IkPas is een jaarlijks terugkerende actie. Deze wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze dezelfde insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan.

Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...