Ik pas! 40 dagen zonder alcohol [UPDATE]


UPDATE: Heb je meegedaan met IkPas, de actie om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken? Sluit deze uitdaging dan samen met andere deelnemers af tijdens de IkPas Wijchen Pubquiz! Deze is op woensdag 4 april van 19.30 tot 21.00 uur in Café de Arend, Kasteellaan 8 in Wijchen.

Meld je vóór 30 maart 2018 12.00 uur aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


WIJCHEN - Vanaf 14 februari zetten veel Nederlanders hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Wijchen betekent dit dat veel mensen 30 of 40 dagen geen alcohol drinken. Dit maakt je bewust van je eigen alcoholgebruik en leidt ertoe dat deelnemers op langere termijn minder alcohol drinken. 


Doet u ook mee?
Op 14 februari 2018 start de 40 dagen actie, die gelijkloopt met de traditionele vastentijd en duurt tot en met 25 maart. Van 1 tot en met 30 maart vindt de 30 dagen versie plaats. Iedereen die mee wil doen kan zich via www.ikpas.nl aanmelden. Via www.IkPas.nl/bedrijven kunnen bedrijven zich aanmelden.

Doet u mee? Dan kunt u vanaf 14 februari een IkPas polsbandje ophalen in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Volg de actie op Facebook.

In Wijchen nemen heel veel bekende Wijchenaren het voortouw in deze actie. Het zijn mensen uit de sport, horeca, bedrijfsleven, politiek en de zorg. Ze doen mee en roepen u op ook mee te doen.

De Wijchense ambassadeurs zijn:

 • Remko Bicentini (Wijchense voetballer en bondscoach Curaçao)
 • Piet Derks (Sportservice Wijchen)
 • Theo Borsten (eerste Wijchense Profvoetballer)
 • Henry van Galen (wijkagent)
 • Geert Sanders sr. en jr. (Sterrebosch) Piet Philipsen (centrummanager Wijchen)
 • Marlien Joosse (adjunct directeur de Eerste Stap)
 • Anja Kaashoek (directeur bibliotheek)
 • Renate Loermans (raadslid)
 • Zainab Osman (raadslid en verzorgende ZZG)
 • Elaine van Haren (raadslid en plv. fractievoorzitter)
 • Dorien van den Bos (fractievoorzitter)
 • Hans Verheijen (burgemeester)
 • Rob Engels (wethouder)
 • Joop de Vette (huisarts)
 • Hans Vos (gebiedsdirecteur ZZG)
 • Ber van Haren (o.a. voorzitter Stichting sportevenementen)
 • Hester Gerritsen (wijkverpleegkundige ZZG)
 • Weynand Rommens (Sociaal Wijkteam Wijchen)
 • Tineke van de Goor (inloopmedewerker SWT)
 • Astrid Hoogerbrugge (wijkverpleegkundige en zorgtrajectbegeleider ZZG) 

En de leden van het IkPas team Wijchen:
 • Nicolette Broekhuisen (gezondheidsmakelaar Wijchen GGD Gelderland-Zuid)
 • Hans Bussink (opbouwwerker MeerVoormekaar Wijchen) Marjan Dikken wijkverpleegkundige ZZG)
 • Lucas van Horck (adviseur welzijn zorg en gezondheid Werkorganisatie Druten Wijchen)
 • Ivonne van Os (adviseur preventie IrisZorg).

Wat levert IkPas op?

In afgelopen jaren merkten deelnemers van IkPas positieve effecten van een maand niet drinken. Zo voelde meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, sliep 40% beter, 20% viel af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43,5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43,7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

IkPas 2018
IkPas is een jaarlijks terugkerende actie. Deze wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze dezelfde insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan.

Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Huldiging AWC 1 in het Kasteel van Wijchen

WIJCHEN - De jongens van AWC 1 worden op maandagavond 28 mei nog een extra keer in de 'spotlights' gezet., vanaf 19:00 uur vindt bij het Kasteel van Wijchen de officiële...

Lees meer...


Omwisselen en inleveren laatste papiercontainers in Wijchen

WIJCHEN - In mei worden in Wijchen de papiercontainers omgewisseld of opgehaald. Let op! Dit doet de gemeente alleen voor de huishoudens die dit hebben aangevraagd.

Lees meer...


Hoe denken ondernemers en inwoners over Wijchen?

WIJCHEN - Deze week krijgen 2.500 inwoners en 3.400 ondernemers uit de gemeente Wijchen een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek. 

Lees meer...


Zondag 27 mei 'Groen-Witte Finale' bij AWC

WIJCHEN - Aanstaande weekend spelen de meeste teams van AWC hun laatste wedstrijd van het seizoen. Op zondag 27 mei a.s. vindt bij AWC de Groen-Witte finale plaats. Hierbij...

Lees meer...


Klusmaand 'verbeter uw wijk' in Wijchen

WIJCHEN - De gemeente Wijchen organiseert ieder jaar in alle wijken en dorpen een klusmaand. Tijdens de klusmaand proberen wijkmedewerkers kleine problemen meteen op te...

Lees meer...


Verloren voorwerpen Emporium ophalen in Wijchen

WIJCHEN - Op zaterdag 26 mei 2018 vindt op de Berendonck in Wijchen, het jaarlijkse Emporium plaats. De organisatie van het Emporium brengt alle gevonden voorwerpen naar de...

Lees meer...


Financieel spreekuur bij Sociaal Wijkteam Wijchen

WIJCHEN - Iedere week organiseert het Sociaal Wijkteam Wijchen (SWT) een financieel spreekuur. Inwoners van de gemeente Wijchen kunnen elke dinsdagochtend en donderdagochtend...

Lees meer...


Bereikbaarheid Berendonck tijdens Emporium

WIJCHEN - Op zaterdag 26 mei aanstaande vindt dancefestival Emporium plaats op recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Het festival begint om 12:00 uur en duurt tot 0:00 uur ’s...

Lees meer...


Storing verkeerslichten Palkerplein in Wijchen [FOTO'S]

WIJCHEN - Door een storing staan momenteel de verkeerslichten op het Palkerplein in Wijchen allemaal op 'zwart', dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor het verkeer.

Lees meer...


Promotiefilm over de regio te zien in Wijchen

WIJCHEN - The Economic board heeft een promotiefilm van 6 minuten gemaakt van de regio. De Economic Board nodigt de inwoners van de gemeente Wijchen van harte uit om deze film...

Lees meer...