Carnavalsoptochten in de Regio 024 [OVERZICHT]

 

REGIO 024 - Carnaval is losgebarsten in de Regio 024, in veel plaatsen worden grote carnavalsoptochten gehouden met praalwagens, georganiseerd en gemaakt door de carnavalsverenigingen, vaak met een bepaald thema. In Groesbeek is de grootste carnavalsoptocht van Gelderland met meer dan 170 carnavalswagens.

Optochten Regio 024
 • Groesbeek (Keulen van Gelderland): zondag 11 februari om 13:00 uur
 • Leuth (Leuthergat): zondag 11 februari om 13:00 uur
 • Alverna ('t Vennegat): zondag 11 februari om 13:11 uur
 • Beuningen (Eikelenburg): zondag 11 februari om 13:30 uur
 • Heumen (Rijk de Roare Schutters): zondag 11 februari om 13:30 uur
 • Nijmegen (Knotsenburg): zondag 11 februari om 14:00 uur
 • Overasselt (LuiLekkerLand): zondag 11 februari om 14:00 uur
 • Bergharen (Wurmensoppersrijk): zondag 11 februari om 14:00 uur
 • Balgoij (Moaslandersrijk): zondag 11 februari om 14:11 uur
 • Nederasselt (Wielwaoiersrijk): zondag 11 februari om 14:30 uur
 • Wijchen (Urnerijk): zondag 11 februari om 14:45 uur
 • Beek (De Heksenketel): maandag 12 februari om 13:11 uur

Het weer tijdens carnaval
Morgen is het bewolkt met vooral in het noorden en oosten buien. Vanuit het westen breekt af en toe de zon door. In de middag zijn er stapelwolken met vooral in het westen ook perioden met zon. Lokaal ontstaan een paar buien. In de ochtend staat er een stevige wind die van zuidwest naar west draait. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig

Wat eten we met carnaval?
Begin je dag met een goed ontbijt van ‘ei met spek’ op een bruine boterham, zorg dat je voldoende hebt gegeten voordat je alcohol drinkt. Neem tussendoor iets hartigs zoals een kop bouillon of een stevig soepje. Het zoute van de soep houdt vocht vast. Hoewel een vette hap het meest voor de hand liggend is kun je ’s avonds iets normaals eten, wil je toch naar de friettent? Neem dan één snack of 1 klein frietje zonder saus. Teveel eten vergroot de kans op braken!

Maak van carnaval geen feest voor inbrekers [TIPS]
Carnaval is altijd een drukke tijd voor de politie. Agenten begeleiden verschillende evenementen en optochten in de regio en zorgen voor de openbare orde in de horeca. Daarnaast blijft de politie ook alert op woninginbrekers. Zo houden ze de bekende inbrekers in de gaten en letten we tijdens de diensten extra op situaties die duiden op een inbraak.

 • Komt u een paar dagen niet thuis of versiert u uw huis? Vraag dan uw buren, familie of vrienden om een oogje in het zeil te houden en verdachte situaties direct te melden bij de politie.
 • Zorg dat uw huis er bewoond uitziet, door bijvoorbeeld wat servies of tijdschriften op tafel te leggen of door de buren gebruik van uw oprit te laten maken.
 • Zorg voor goede verlichting om uw huis. Inbrekers werken graag ongestoord in het donker.
 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Sluit uw ramen en deuren af, ook als u maar even weg bent. Denk hierbij ook aan uw garage, kelder en toiletruimte.
 • Doe uw voordeur en uw achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken (flipperen). Haal de sleutel altijd uit het slot. Hiermee voorkomt u dat de inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen (gaatjes boren en hengelen).
 • Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg.
 • Laat geen ‘klimvoorwerpen’, zoals ladders, kliko's en andere grote voorwerpen buiten liggen, waarmee inbrekers gemakkelijker uw woning binnenkomen.

Het team van Regio 024 wenst iedereen gezellige dagen!

Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...