Wijchen mag nieuwbouw uitbreiden naar 1100 woningen

 

WIJCHEN - Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening en wonen heeft woensdag 7 februari de Woonagenda samen met de regiogemeenten ondertekend. Als gevolg van deze nieuwe woonagenda kan de gemeente Wijchen ongeveer 350 woningen extra bouwen dan eerder was afgesproken. Daarmee stijgt het totaal aantal te bouwen woningen naar 1100.

Gerrits is tevreden over het behaalde resultaat voor zijn gemeente. “Er ontstaat nu ruimte om de Wijchense woonvisie waar te maken en de juiste woningen op de juiste plekken te bouwen.”

De nieuwe Woonagenda betekent voor Wijchen dat:

  • Kwaliteit en behoefte voorop staan bij nieuwe woningbouwplannen.
  • Er meer ruimte komt voor goede woningbouwplannen.
  • In de komende vijf jaar woningbouwplannen sneller gerealiseerd kunnen worden. 

Kwaliteit, ruimte én versnellen!
Met de regiogemeenten Nijmegen, Berg en Dal, West Maas en Waal, Beuningen, Druten, Heumen en Mook en Middelaar is voor Wijchen een richtlijn afgesproken van circa 1100 nieuw te bouwen woningen. Uitgangspunt daarbij is dat met name vraaggerichte woningbouw voorrang krijgt op standaard woningbouwprojecten. Wethouder Gerrits: “Het grote voordeel is dat wij duurzame en kwalitatieve (her)ontwikkeling in Wijchen en onze kleine kernen nu nog meer kunnen stimuleren. Daarnaast ontstaat er nu voldoende ruimte om aan onze lokale woningbehoefte te voldoen en hebben we afgesproken de woningbouw in de eerst vijf jaar te versnellen.” Als voorbeelden noemt Gerrits de ontwikkelingen rond het voormalige gemeentekantoor, de Kraanvogelstraat en in de kernen.

Kanteling
De wethouder is ervan overtuigd dat de kanteling in het regionale denken van aantallen naar kwaliteit en behoefte tot meer mogelijkheden leidt voor de gemeente. “We hebben in Wijchen en de kleine kernen verschillende locaties met een urgente vraag naar nieuwbouwwoningen. Nu we meer van kwaliteit kunnen uitgaan dan van aantallen, zijn we veel beter in staat om maatwerk te bieden in onze hele gemeente.”

Binnenkort biedt het college van Wijchen een beslisnota aan de gemeenteraad aan, waarin de regionale afspraken vertaald worden naar de huidige en toekomstige woningbehoefte in de gemeente Wijchen.

Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...