Veiligheid in de gemeente Wijchen 1e halfjaar 2017

 

WIJCHEN - Elk half jaar informeert de gemeente Wijchen inwoners over de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de gemeente. Dit doet de gemeente aan de hand van (misdrijf)cijfers van de politie. De cijfers geven op dit moment geen aanleiding tot tussentijds bijsturen van het (gemeentelijke) veiligheidsbeleid.

Woninginbraken
Een negatieve uitschieter is te zien in het aantal woninginbraken. Dit aantal is in de eerste helft van dit jaar fors toegenomen en is voornamelijk toe te schrijven aan een reeks van inbraken in onze gemeente in de eerste vier maanden van dit jaar.

Woninginbraak is een type misdrijf dat een grote impact heeft op slachtoffers en de samenleving. Dit thema blijft een prioriteit voor gemeente, politie en justitie. Ook wordt bij inwoners van de gemeente Wijchen blijvend aandacht gevraagd voor Wijchen Waakt! Een voorbeeld daarvan is de stand die door politie, MeerVoormekaar en gemeente is ingericht tijdens de open dag van de brandweer (en het Huis van de gemeente). Bezoekers werden daar geïnformeerd over uiteenlopende veiligheidsthema’s en natuurlijk BuurtWhatsApp.

Inmiddels kent de gemeente Wijchen ongeveer 75 BuurtWhatsApp-groepen. En nog steeds worden met enige regelmaat nieuwe groepen aangemeld.

Jeugdoverlast
De meldingen jeugdoverlast zijn wat afgenomen ten opzichte van afgelopen jaar. De meldingen zijn voornamelijk terug te voeren op de kern Wijchen. De aanpak van jongerenoverlast vindt indien daartoe aanleiding is integraal onder regie van de gemeente plaats.

Voertuigcriminaliteit
Het aantal auto-inbraken (diefstal uit/vanaf voertuigen) in de gemeente Wijchen is toegenomen. Weliswaar in mindere mate dan de toename die in Tweestromenland en Gelderland-Zuid wordt waargenomen. En in afwijking van de trend in Oost-Nederland, daar is een daling te zien. Het aantal diefstallen van motorvoertuigen is daarentegen sterk afgenomen.

Het aantal fietsdiefstallen is in de eerste helft van 2017 in Wijchen sterk gedaald. Een daling van het aantal fietsdiefstallen wordt ook op Eenheidsniveau (in mindere mate) gezien.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Kom speculaasjes bakken bij de Wijchense Molen

WIJCHEN - Sinterklaas is weer in ons land. Dus het is tijd om pepernoten en speculaas te bakken! Dit kan op zaterdag 2 december bij de Wijchense Molen.

Lees meer...


Gemeente Wijchen even niet bereikbaar!

WIJCHEN - De gemeente Wijchen gaat na een nieuw pand, nu ook digitaal verhuizen. Daarom is de gemeente op vrijdag 24 november de hele dag gesloten. Dit geldt voor het Huis van...

Lees meer...


Ochtend begint slecht voor dronken man in Wijchen

WIJCHEN - Woensdagochtend hebben agenten van Bureau Toezicht op de Tunnelweg in Wijchen een man aangehouden wegens openbaar dronkenschap.

Lees meer...


A73 nog 1 nacht afgesloten door werkzaamheden

WIJCHEN - De A73 zal de komende nacht voor de laatse keer, van Wijchen naar knooppunt Neerbosch, afgesloten zijn. De afgelopen nachten was de snelweg ook al afgesloten. 

Lees meer...


Geen fitnesspark maar een sportcontainer in Wijchen?

WIJCHEN - De realisatie van een fitnesspark op een vaste locatie in Wijchen is van de baan, hiervoor in de plaats is men voornemens een sportcontainer te plaatsen. De raad moet...

Lees meer...


Kieslijst Kernachtig Wijchen vastgesteld

WIJCHEN - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Kernachtig Wijchen is op maandag 20 november de top van de kieslijst vastgesteld.

Lees meer...


Meer mogelijkheden voor kinderen in Wijchen

WIJCHEN - De Gemeente Wijchen wil graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Voor mensen met weinig geld is dit vaak moeilijker. Daarvoor heeft de gemeente Wijchen het...

Lees meer...


Gemeentegids Wijchen 2018 volgende week in de brievenbus

WIJCHEN - De nieuwe gemeentegids 2018 van Wijchen is uit en wordt volgende week bij u bezorgd. Let op: heeft u een ‘NEE NEE’ of een ‘JA NEE’ sticker op uw brievenbus? Dan...

Lees meer...


Nieuwe fietsenstalling station Wijchen in gebruik genomen

WIJCHEN - Maandag is de nieuwe fietsenstalling bij het station in gebruik genomen. De nieuwe fietsenstalling is energieneutraal. Zonnecollectoren op het dak leveren de...

Lees meer...


Meldingen openbare ruimte via app in Wijchen

WIJCHEN - Gemeente Wijchen heeft een app 'MijnGemeente' waarmee iedereen snel en eenvoudig meldingen over de openbare ruimte kan doen. Denk aan een losliggende stoeptegel,...

Lees meer...