Subsidie Odensehuis Wijchen voor jong dementerenden

 

WIJCHEN - Tijdens de vergadering over de begroting van 2018 in Wijchen heeft D66, samen met Kernachtig Wijchen, Partij van de Arbeid, Sociaal Wijchen en CDA een amendement op de begroting ingediend om aan het Odensehuis ‘Animi Vivere’ in Wijchen een waarderingssubsidie van 10.000 euro incidenteel beschikbaar stellen.

Wijchen krijgt de komende jaren steeds meer te maken met dementie, ook met dementie op jonge leeftijd. Het Odensehuis richt zich vooral op de groep jong dementerenden en is een aanvulling op het bestaande aanbod in Wijchen.

Laagdrempelige opvang van jong dementerenden heeft een belangrijke functie in de ondersteuning van jong dementerenden en hun jonge mantelzorgers. De ondersteuning maakt mogelijk dat zij in een vroegtijdig stadium ontlast worden en langer thuis kunnen wonen. Dit bevordert het welzijn van betrokkenen en hun omgeving. Preventie leidt ertoe dat beroep op zwaardere zorg, pas op een latere leeftijd nodig is. Dit kan kostenbesparing opleveren.

Met het Odensehuis is er een professioneel aanbod dat in de behoefte voorziet, voor betrokkenen uit Wijchen en de regio. Ondanks het gegeven dat Wijchen een ‘Dementie vriendelijke gemeente’ wilt zijn, is deze laagdrempelige dagopvang voor jong dementerenden en hun mantelzorgers, nog niet opgenomen in het Wijchense aanbod. Indieners zijn van mening dat dit initiatief de kans verdient zijn meerwaarde te bewijzen.

D66 Wijchen: ''Met een eenmalige financiële subsidie willen wij het belang van dit initiatief ondersteunen en het de tijd gunnen om zich te ontwikkelen en steun te werven van andere gemeenten in de regio.'' 

Het bedrag moet volgens het amendement opgenomen worden in het incidentele perspectief, welke afgedekt wordt uit de Algemene Reserve.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Baggerwerk in sloten en vijvers gemeente Wijchen

WIJCHEN - Vanaf maandag 19 februari vinden er baggerwerkzaamheden plaats in sloten en vijvers in de gemeente Wijchen.

Lees meer...


Wijchen Lokaal Bonanza!

WIJCHEN - Wijchen Lokaal presenteerde vandaag een nieuwe lijsttrekkers-promotievideo. Onder het mom 'Stem op uzelf, stem lijst 7',  Wijchen lokaal.

Lees meer...


Storing verlichting omgeving centrum Wijchen

WIJCHEN - Er is momenteel een stroomstoring in de openbare verlichting in de omgeving Spoorstraat, Burchtstraat, parkeerterrein Aambeeld en Pius XII straat in Wijchen.

Lees meer...


Extra avond 'Van boerengat tot kleine stad' (Wijchen)

WIJCHEN - In verband met de enorme belangstelling voor het evenement ‘Oud Wijchen film + feestavond’ op 23 maart 2018 en het feit dat de kaarten zo snel uitverkocht waren is er...

Lees meer...


Voedselbank waarschuwt voor valse collectanten

WIJCHEN - Voedselbank Wijchen en Beuningen waarschuwt op Facebook voor nepcollectanten in Wijchen welke zogenaamd geld ophalen voor de voedselbank.

Lees meer...


Verkiezingen gemeenteraad in Wijchen [INFO]

WIJCHEN - Op woensdag 21 maart 2018 zijn de verkiezingen van de gemeenteraad. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 7 maart 2018 krijgt u per post de stempas voor de...

Lees meer...


CDA Wijchen: Kasteel in oude glorie terug!

WIJCHEN - Het oude gemeentekantoor wordt binnenkort gesloopt. Dan komt een prachtige ruimte vrij. Het CDA Wijchen wil hier een parkachtige boulevard naar het Wijchens Meer...

Lees meer...


Jeugdige vandalen uit Wijchen doorverwezen naar Halt

WIJCHEN - De drie jongens welke op 18 januari in de nieuwe fietsenstalling bij het station in Wijchen een fiets vernielden zijn doorverwezen naar Halt.

Lees meer...


Optreden succesvolle ‘Gebroeders Rossig’ op Alverna [FOTO’S]

ALVERNA - Dinsdagavond ging bij 'De Markies' op Alverna het dak eraf met de meest populaire vierling van dit moment 'De Gebroeders Rossig' uit Wijchen.

Lees meer...


Modderkolk wederom uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

WIJCHEN - Modderkolk behoort ook dit jaar (2017-2018) tot een van de beste geleide bedrijven van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Dat maakte Deloitte afgelopen woensdag...

Lees meer...