D66 Wijchen: breid kindregeling in de Bijzondere Bijstand uit

 

WIJCHEN - Samen met Sociaal Wijchen diende D66 tijdens de begrotingsvergadering een amendement met als doel meer kinderen uit gezinnen met weinig inkomsten kansen te bieden.

Op 8 juni 2017 heeft de raad een motie aangenomen om te onderzoeken welke middelen benodigd zijn indien de 'Kindregeling' dan wel de 'geld-terug-regeling' ook geldt voor kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen met een inkomen tussen 110% en 120% van het minimum. En daarbij te overwegen of dan andere vergoedingsbedragen (bv. 50%) wenselijk zijn, vanwege de relatie met het inkomen alsook om de regeling betaalbaar te houden. De structurele kosten worden begroot op € 29.000 (bij 50% € 16.000). De incidentele kosten worden begroot op € 19.000 (bij 50% € 9.500).

De indieners vinden een verhoging van het structurele budget van € 168.000 naar € 184.000 verantwoord in het licht van de beoogde doelen: meer kinderen uit gezinnen met weinig inkomsten kansen bieden en, net als in de andere gemeenten in de regio Maas en Waal, de regeling open te stellen voor ook de groep 110-120%.

De structurele verhoging is minder dan de correctie t.g.v. de lagere toename van de kosten voor statushouders en het kan worden aangenomen dat vanwege het beperkte gebruik de begrote kosten voor de huidige regeling meer dan toereikend zijn zodat er per saldo geen of nauwelijks meerkosten zullen zijn.


''In het debat hanteerden de wethouder en enkele andere partijen het argument dat er eerste een evaluatie (van de uitvoering) nodig is en dat men daarom tegen zou zijn. Op het argument dat dit niet relevant is voor de vraag of kinderen uit de groep tussen 110 en 120 van het minimum ook recht moeten kunnen krijgen op een vergoeding, werd tot onze spijt niet ingegaan. Daarmee blijven in Wijchen kinderen uit de groep 110-120 steun uit de Kindregeling ontzegd.''Zo meldt D66 Wijchen. 


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...