D66 Wijchen: breid kindregeling in de Bijzondere Bijstand uit

 

WIJCHEN - Samen met Sociaal Wijchen diende D66 tijdens de begrotingsvergadering een amendement met als doel meer kinderen uit gezinnen met weinig inkomsten kansen te bieden.

Op 8 juni 2017 heeft de raad een motie aangenomen om te onderzoeken welke middelen benodigd zijn indien de 'Kindregeling' dan wel de 'geld-terug-regeling' ook geldt voor kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen met een inkomen tussen 110% en 120% van het minimum. En daarbij te overwegen of dan andere vergoedingsbedragen (bv. 50%) wenselijk zijn, vanwege de relatie met het inkomen alsook om de regeling betaalbaar te houden. De structurele kosten worden begroot op € 29.000 (bij 50% € 16.000). De incidentele kosten worden begroot op € 19.000 (bij 50% € 9.500).

De indieners vinden een verhoging van het structurele budget van € 168.000 naar € 184.000 verantwoord in het licht van de beoogde doelen: meer kinderen uit gezinnen met weinig inkomsten kansen bieden en, net als in de andere gemeenten in de regio Maas en Waal, de regeling open te stellen voor ook de groep 110-120%.

De structurele verhoging is minder dan de correctie t.g.v. de lagere toename van de kosten voor statushouders en het kan worden aangenomen dat vanwege het beperkte gebruik de begrote kosten voor de huidige regeling meer dan toereikend zijn zodat er per saldo geen of nauwelijks meerkosten zullen zijn.


''In het debat hanteerden de wethouder en enkele andere partijen het argument dat er eerste een evaluatie (van de uitvoering) nodig is en dat men daarom tegen zou zijn. Op het argument dat dit niet relevant is voor de vraag of kinderen uit de groep tussen 110 en 120 van het minimum ook recht moeten kunnen krijgen op een vergoeding, werd tot onze spijt niet ingegaan. Daarmee blijven in Wijchen kinderen uit de groep 110-120 steun uit de Kindregeling ontzegd.''Zo meldt D66 Wijchen. 


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Kom speculaasjes bakken bij de Wijchense Molen

WIJCHEN - Sinterklaas is weer in ons land. Dus het is tijd om pepernoten en speculaas te bakken! Dit kan op zaterdag 2 december bij de Wijchense Molen.

Lees meer...


Gemeente Wijchen even niet bereikbaar!

WIJCHEN - De gemeente Wijchen gaat na een nieuw pand, nu ook digitaal verhuizen. Daarom is de gemeente op vrijdag 24 november de hele dag gesloten. Dit geldt voor het Huis van...

Lees meer...


Ochtend begint slecht voor dronken man in Wijchen

WIJCHEN - Woensdagochtend hebben agenten van Bureau Toezicht op de Tunnelweg in Wijchen een man aangehouden wegens openbaar dronkenschap.

Lees meer...


A73 nog 1 nacht afgesloten door werkzaamheden

WIJCHEN - De A73 zal de komende nacht voor de laatse keer, van Wijchen naar knooppunt Neerbosch, afgesloten zijn. De afgelopen nachten was de snelweg ook al afgesloten. 

Lees meer...


Geen fitnesspark maar een sportcontainer in Wijchen?

WIJCHEN - De realisatie van een fitnesspark op een vaste locatie in Wijchen is van de baan, hiervoor in de plaats is men voornemens een sportcontainer te plaatsen. De raad moet...

Lees meer...


Kieslijst Kernachtig Wijchen vastgesteld

WIJCHEN - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Kernachtig Wijchen is op maandag 20 november de top van de kieslijst vastgesteld.

Lees meer...


Meer mogelijkheden voor kinderen in Wijchen

WIJCHEN - De Gemeente Wijchen wil graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Voor mensen met weinig geld is dit vaak moeilijker. Daarvoor heeft de gemeente Wijchen het...

Lees meer...


Gemeentegids Wijchen 2018 volgende week in de brievenbus

WIJCHEN - De nieuwe gemeentegids 2018 van Wijchen is uit en wordt volgende week bij u bezorgd. Let op: heeft u een ‘NEE NEE’ of een ‘JA NEE’ sticker op uw brievenbus? Dan...

Lees meer...


Nieuwe fietsenstalling station Wijchen in gebruik genomen

WIJCHEN - Maandag is de nieuwe fietsenstalling bij het station in gebruik genomen. De nieuwe fietsenstalling is energieneutraal. Zonnecollectoren op het dak leveren de...

Lees meer...


Meldingen openbare ruimte via app in Wijchen

WIJCHEN - Gemeente Wijchen heeft een app 'MijnGemeente' waarmee iedereen snel en eenvoudig meldingen over de openbare ruimte kan doen. Denk aan een losliggende stoeptegel,...

Lees meer...