D66 Wijchen: breid kindregeling in de Bijzondere Bijstand uit

 

WIJCHEN - Samen met Sociaal Wijchen diende D66 tijdens de begrotingsvergadering een amendement met als doel meer kinderen uit gezinnen met weinig inkomsten kansen te bieden.

Op 8 juni 2017 heeft de raad een motie aangenomen om te onderzoeken welke middelen benodigd zijn indien de 'Kindregeling' dan wel de 'geld-terug-regeling' ook geldt voor kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen met een inkomen tussen 110% en 120% van het minimum. En daarbij te overwegen of dan andere vergoedingsbedragen (bv. 50%) wenselijk zijn, vanwege de relatie met het inkomen alsook om de regeling betaalbaar te houden. De structurele kosten worden begroot op € 29.000 (bij 50% € 16.000). De incidentele kosten worden begroot op € 19.000 (bij 50% € 9.500).

De indieners vinden een verhoging van het structurele budget van € 168.000 naar € 184.000 verantwoord in het licht van de beoogde doelen: meer kinderen uit gezinnen met weinig inkomsten kansen bieden en, net als in de andere gemeenten in de regio Maas en Waal, de regeling open te stellen voor ook de groep 110-120%.

De structurele verhoging is minder dan de correctie t.g.v. de lagere toename van de kosten voor statushouders en het kan worden aangenomen dat vanwege het beperkte gebruik de begrote kosten voor de huidige regeling meer dan toereikend zijn zodat er per saldo geen of nauwelijks meerkosten zullen zijn.


''In het debat hanteerden de wethouder en enkele andere partijen het argument dat er eerste een evaluatie (van de uitvoering) nodig is en dat men daarom tegen zou zijn. Op het argument dat dit niet relevant is voor de vraag of kinderen uit de groep tussen 110 en 120 van het minimum ook recht moeten kunnen krijgen op een vergoeding, werd tot onze spijt niet ingegaan. Daarmee blijven in Wijchen kinderen uit de groep 110-120 steun uit de Kindregeling ontzegd.''Zo meldt D66 Wijchen. 


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Baggerwerk in sloten en vijvers gemeente Wijchen

WIJCHEN - Vanaf maandag 19 februari vinden er baggerwerkzaamheden plaats in sloten en vijvers in de gemeente Wijchen.

Lees meer...


Wijchen Lokaal Bonanza!

WIJCHEN - Wijchen Lokaal presenteerde vandaag een nieuwe lijsttrekkers-promotievideo. Onder het mom 'Stem op uzelf, stem lijst 7',  Wijchen lokaal.

Lees meer...


Storing verlichting omgeving centrum Wijchen

WIJCHEN - Er is momenteel een stroomstoring in de openbare verlichting in de omgeving Spoorstraat, Burchtstraat, parkeerterrein Aambeeld en Pius XII straat in Wijchen.

Lees meer...


Extra avond 'Van boerengat tot kleine stad' (Wijchen)

WIJCHEN - In verband met de enorme belangstelling voor het evenement ‘Oud Wijchen film + feestavond’ op 23 maart 2018 en het feit dat de kaarten zo snel uitverkocht waren is er...

Lees meer...


Voedselbank waarschuwt voor valse collectanten

WIJCHEN - Voedselbank Wijchen en Beuningen waarschuwt op Facebook voor nepcollectanten in Wijchen welke zogenaamd geld ophalen voor de voedselbank.

Lees meer...


Verkiezingen gemeenteraad in Wijchen [INFO]

WIJCHEN - Op woensdag 21 maart 2018 zijn de verkiezingen van de gemeenteraad. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 7 maart 2018 krijgt u per post de stempas voor de...

Lees meer...


CDA Wijchen: Kasteel in oude glorie terug!

WIJCHEN - Het oude gemeentekantoor wordt binnenkort gesloopt. Dan komt een prachtige ruimte vrij. Het CDA Wijchen wil hier een parkachtige boulevard naar het Wijchens Meer...

Lees meer...


Jeugdige vandalen uit Wijchen doorverwezen naar Halt

WIJCHEN - De drie jongens welke op 18 januari in de nieuwe fietsenstalling bij het station in Wijchen een fiets vernielden zijn doorverwezen naar Halt.

Lees meer...


Optreden succesvolle ‘Gebroeders Rossig’ op Alverna [FOTO’S]

ALVERNA - Dinsdagavond ging bij 'De Markies' op Alverna het dak eraf met de meest populaire vierling van dit moment 'De Gebroeders Rossig' uit Wijchen.

Lees meer...


Modderkolk wederom uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

WIJCHEN - Modderkolk behoort ook dit jaar (2017-2018) tot een van de beste geleide bedrijven van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Dat maakte Deloitte afgelopen woensdag...

Lees meer...