Een nieuw 'Hart van Zuid' lijkt haalbaar in Wijchen

 

WIJCHEN - Een nieuw 'Hart van Zuid' rondom het huidige winkelcentrum Zuiderpoort lijkt haalbaar. Dat blijkt uit een gezamenlijke verkenning van winkeliers van winkelcentrum Zuiderpoort, eigenaar van winkelcentrum Zuiderpoort F. Hazenberg Vastgoed, Talis, ZZG Zorggroep, Wijkcentrum Wijchen Zuid, Samenwerkingsstichting Kans en Kleur, Kinderopvang 'De eerste stap' en de gemeente Wijchen. Belangrijkste conclusie van de verkenning is dat het realiseren van Hart van Zuid wenselijk is. En de grootste kans op succes heeft als alle genoemde partijen én de bewoners actief meedoen. Juist die betrokkenheid van inwoners is essentieel.

Het college van Wijchen vraagt de gemeenteraad een voorbereidingskrediet van 150.000 euro beschikbaar te stellen. Het geld is nodig voor verder onderzoek naar de haalbaarheid van het initiatief. Hart van Zuid wordt hét middelpunt van Wijchen Zuid. Vandaar dat inwoners een actieve rol krijgen na instemming van de gemeenteraad. Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening: "Alle gesprekspartners vinden dat Hart van Zuid zoveel mogelijk een project moet worden van de inwoners van Wijchen Zuid zelf. Het moet voor iedereen aanvoelen als een warme jas. Samen maken we een hart in Wijchen Zuid waar zorg, kinderopvang en onderwijs naadloos overgaan in winkelen en elkaar ontmoeten."

Betrokkenheid
Gerrits: "Betrokkenheid van alle partijen is essentieel. Om mensen goed te kunnen bereiken denken we aan middelen als facebook, online nieuwsbrieven en doelgroepavonden. Ook willen wij een Hart van Zuid PopUp Store inrichten in het huidige winkelcentrum. We hopen dat inwoners en betrokkenen ons gaan voeden met goede ideeën, wensen en adviezen."

Gebiedsvisie en haalbaarheid
Het college van Wijchen vraagt de gemeenteraad een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen van 150.000 euro. Wethouder Gerrits: “Dit geld is nodig om een duidelijke gebiedsvi-sie te ontwikkelen en verder haalbaarheidsonderzoek te doen. We willen goed in beeld brengen hoe het financiële plaatje eruit gaat zien. Duidelijk is dat iedere partij haar steentje wil bijdragen. In welke vorm en onder welke condities moet het onderzoek uitwijzen. Daarna kunnen we de plannen verder gaan uitwerken."

Gemeenteraad
Het is nog niet precies bekend wanneer de gemeenteraad een besluit neemt over het voorbereidingskrediet. Wethouder Gerrits: "Als de gemeenteraad groen licht geeft, is het de beurt aan de inwoners. Want nogmaals: Hart van Zuid kan alleen slagen met een zo groot mogelijk draagvlak. Ik ben ervan overtuigd dat dit draagvlak gaat ontstaan."


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Kom speculaasjes bakken bij de Wijchense Molen

WIJCHEN - Sinterklaas is weer in ons land. Dus het is tijd om pepernoten en speculaas te bakken! Dit kan op zaterdag 2 december bij de Wijchense Molen.

Lees meer...


Gemeente Wijchen even niet bereikbaar!

WIJCHEN - De gemeente Wijchen gaat na een nieuw pand, nu ook digitaal verhuizen. Daarom is de gemeente op vrijdag 24 november de hele dag gesloten. Dit geldt voor het Huis van...

Lees meer...


Ochtend begint slecht voor dronken man in Wijchen

WIJCHEN - Woensdagochtend hebben agenten van Bureau Toezicht op de Tunnelweg in Wijchen een man aangehouden wegens openbaar dronkenschap.

Lees meer...


A73 nog 1 nacht afgesloten door werkzaamheden

WIJCHEN - De A73 zal de komende nacht voor de laatse keer, van Wijchen naar knooppunt Neerbosch, afgesloten zijn. De afgelopen nachten was de snelweg ook al afgesloten. 

Lees meer...


Geen fitnesspark maar een sportcontainer in Wijchen?

WIJCHEN - De realisatie van een fitnesspark op een vaste locatie in Wijchen is van de baan, hiervoor in de plaats is men voornemens een sportcontainer te plaatsen. De raad moet...

Lees meer...


Kieslijst Kernachtig Wijchen vastgesteld

WIJCHEN - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Kernachtig Wijchen is op maandag 20 november de top van de kieslijst vastgesteld.

Lees meer...


Meer mogelijkheden voor kinderen in Wijchen

WIJCHEN - De Gemeente Wijchen wil graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Voor mensen met weinig geld is dit vaak moeilijker. Daarvoor heeft de gemeente Wijchen het...

Lees meer...


Gemeentegids Wijchen 2018 volgende week in de brievenbus

WIJCHEN - De nieuwe gemeentegids 2018 van Wijchen is uit en wordt volgende week bij u bezorgd. Let op: heeft u een ‘NEE NEE’ of een ‘JA NEE’ sticker op uw brievenbus? Dan...

Lees meer...


Nieuwe fietsenstalling station Wijchen in gebruik genomen

WIJCHEN - Maandag is de nieuwe fietsenstalling bij het station in gebruik genomen. De nieuwe fietsenstalling is energieneutraal. Zonnecollectoren op het dak leveren de...

Lees meer...


Meldingen openbare ruimte via app in Wijchen

WIJCHEN - Gemeente Wijchen heeft een app 'MijnGemeente' waarmee iedereen snel en eenvoudig meldingen over de openbare ruimte kan doen. Denk aan een losliggende stoeptegel,...

Lees meer...