Een nieuw 'Hart van Zuid' lijkt haalbaar in Wijchen

 

WIJCHEN - Een nieuw 'Hart van Zuid' rondom het huidige winkelcentrum Zuiderpoort lijkt haalbaar. Dat blijkt uit een gezamenlijke verkenning van winkeliers van winkelcentrum Zuiderpoort, eigenaar van winkelcentrum Zuiderpoort F. Hazenberg Vastgoed, Talis, ZZG Zorggroep, Wijkcentrum Wijchen Zuid, Samenwerkingsstichting Kans en Kleur, Kinderopvang 'De eerste stap' en de gemeente Wijchen. Belangrijkste conclusie van de verkenning is dat het realiseren van Hart van Zuid wenselijk is. En de grootste kans op succes heeft als alle genoemde partijen én de bewoners actief meedoen. Juist die betrokkenheid van inwoners is essentieel.

Het college van Wijchen vraagt de gemeenteraad een voorbereidingskrediet van 150.000 euro beschikbaar te stellen. Het geld is nodig voor verder onderzoek naar de haalbaarheid van het initiatief. Hart van Zuid wordt hét middelpunt van Wijchen Zuid. Vandaar dat inwoners een actieve rol krijgen na instemming van de gemeenteraad. Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening: "Alle gesprekspartners vinden dat Hart van Zuid zoveel mogelijk een project moet worden van de inwoners van Wijchen Zuid zelf. Het moet voor iedereen aanvoelen als een warme jas. Samen maken we een hart in Wijchen Zuid waar zorg, kinderopvang en onderwijs naadloos overgaan in winkelen en elkaar ontmoeten."

Betrokkenheid
Gerrits: "Betrokkenheid van alle partijen is essentieel. Om mensen goed te kunnen bereiken denken we aan middelen als facebook, online nieuwsbrieven en doelgroepavonden. Ook willen wij een Hart van Zuid PopUp Store inrichten in het huidige winkelcentrum. We hopen dat inwoners en betrokkenen ons gaan voeden met goede ideeën, wensen en adviezen."

Gebiedsvisie en haalbaarheid
Het college van Wijchen vraagt de gemeenteraad een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen van 150.000 euro. Wethouder Gerrits: “Dit geld is nodig om een duidelijke gebiedsvi-sie te ontwikkelen en verder haalbaarheidsonderzoek te doen. We willen goed in beeld brengen hoe het financiële plaatje eruit gaat zien. Duidelijk is dat iedere partij haar steentje wil bijdragen. In welke vorm en onder welke condities moet het onderzoek uitwijzen. Daarna kunnen we de plannen verder gaan uitwerken."

Gemeenteraad
Het is nog niet precies bekend wanneer de gemeenteraad een besluit neemt over het voorbereidingskrediet. Wethouder Gerrits: "Als de gemeenteraad groen licht geeft, is het de beurt aan de inwoners. Want nogmaals: Hart van Zuid kan alleen slagen met een zo groot mogelijk draagvlak. Ik ben ervan overtuigd dat dit draagvlak gaat ontstaan."


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Baggerwerk in sloten en vijvers gemeente Wijchen

WIJCHEN - Vanaf maandag 19 februari vinden er baggerwerkzaamheden plaats in sloten en vijvers in de gemeente Wijchen.

Lees meer...


Wijchen Lokaal Bonanza!

WIJCHEN - Wijchen Lokaal presenteerde vandaag een nieuwe lijsttrekkers-promotievideo. Onder het mom 'Stem op uzelf, stem lijst 7',  Wijchen lokaal.

Lees meer...


Storing verlichting omgeving centrum Wijchen

WIJCHEN - Er is momenteel een stroomstoring in de openbare verlichting in de omgeving Spoorstraat, Burchtstraat, parkeerterrein Aambeeld en Pius XII straat in Wijchen.

Lees meer...


Extra avond 'Van boerengat tot kleine stad' (Wijchen)

WIJCHEN - In verband met de enorme belangstelling voor het evenement ‘Oud Wijchen film + feestavond’ op 23 maart 2018 en het feit dat de kaarten zo snel uitverkocht waren is er...

Lees meer...


Voedselbank waarschuwt voor valse collectanten

WIJCHEN - Voedselbank Wijchen en Beuningen waarschuwt op Facebook voor nepcollectanten in Wijchen welke zogenaamd geld ophalen voor de voedselbank.

Lees meer...


Verkiezingen gemeenteraad in Wijchen [INFO]

WIJCHEN - Op woensdag 21 maart 2018 zijn de verkiezingen van de gemeenteraad. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 7 maart 2018 krijgt u per post de stempas voor de...

Lees meer...


CDA Wijchen: Kasteel in oude glorie terug!

WIJCHEN - Het oude gemeentekantoor wordt binnenkort gesloopt. Dan komt een prachtige ruimte vrij. Het CDA Wijchen wil hier een parkachtige boulevard naar het Wijchens Meer...

Lees meer...


Jeugdige vandalen uit Wijchen doorverwezen naar Halt

WIJCHEN - De drie jongens welke op 18 januari in de nieuwe fietsenstalling bij het station in Wijchen een fiets vernielden zijn doorverwezen naar Halt.

Lees meer...


Optreden succesvolle ‘Gebroeders Rossig’ op Alverna [FOTO’S]

ALVERNA - Dinsdagavond ging bij 'De Markies' op Alverna het dak eraf met de meest populaire vierling van dit moment 'De Gebroeders Rossig' uit Wijchen.

Lees meer...


Modderkolk wederom uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

WIJCHEN - Modderkolk behoort ook dit jaar (2017-2018) tot een van de beste geleide bedrijven van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Dat maakte Deloitte afgelopen woensdag...

Lees meer...