Een nieuw 'Hart van Zuid' lijkt haalbaar in Wijchen

 

WIJCHEN - Een nieuw 'Hart van Zuid' rondom het huidige winkelcentrum Zuiderpoort lijkt haalbaar. Dat blijkt uit een gezamenlijke verkenning van winkeliers van winkelcentrum Zuiderpoort, eigenaar van winkelcentrum Zuiderpoort F. Hazenberg Vastgoed, Talis, ZZG Zorggroep, Wijkcentrum Wijchen Zuid, Samenwerkingsstichting Kans en Kleur, Kinderopvang 'De eerste stap' en de gemeente Wijchen. Belangrijkste conclusie van de verkenning is dat het realiseren van Hart van Zuid wenselijk is. En de grootste kans op succes heeft als alle genoemde partijen én de bewoners actief meedoen. Juist die betrokkenheid van inwoners is essentieel.

Het college van Wijchen vraagt de gemeenteraad een voorbereidingskrediet van 150.000 euro beschikbaar te stellen. Het geld is nodig voor verder onderzoek naar de haalbaarheid van het initiatief. Hart van Zuid wordt hét middelpunt van Wijchen Zuid. Vandaar dat inwoners een actieve rol krijgen na instemming van de gemeenteraad. Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening: "Alle gesprekspartners vinden dat Hart van Zuid zoveel mogelijk een project moet worden van de inwoners van Wijchen Zuid zelf. Het moet voor iedereen aanvoelen als een warme jas. Samen maken we een hart in Wijchen Zuid waar zorg, kinderopvang en onderwijs naadloos overgaan in winkelen en elkaar ontmoeten."

Betrokkenheid
Gerrits: "Betrokkenheid van alle partijen is essentieel. Om mensen goed te kunnen bereiken denken we aan middelen als facebook, online nieuwsbrieven en doelgroepavonden. Ook willen wij een Hart van Zuid PopUp Store inrichten in het huidige winkelcentrum. We hopen dat inwoners en betrokkenen ons gaan voeden met goede ideeën, wensen en adviezen."

Gebiedsvisie en haalbaarheid
Het college van Wijchen vraagt de gemeenteraad een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen van 150.000 euro. Wethouder Gerrits: “Dit geld is nodig om een duidelijke gebiedsvi-sie te ontwikkelen en verder haalbaarheidsonderzoek te doen. We willen goed in beeld brengen hoe het financiële plaatje eruit gaat zien. Duidelijk is dat iedere partij haar steentje wil bijdragen. In welke vorm en onder welke condities moet het onderzoek uitwijzen. Daarna kunnen we de plannen verder gaan uitwerken."

Gemeenteraad
Het is nog niet precies bekend wanneer de gemeenteraad een besluit neemt over het voorbereidingskrediet. Wethouder Gerrits: "Als de gemeenteraad groen licht geeft, is het de beurt aan de inwoners. Want nogmaals: Hart van Zuid kan alleen slagen met een zo groot mogelijk draagvlak. Ik ben ervan overtuigd dat dit draagvlak gaat ontstaan."


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...