80-jarige vrouw uit Wijchen slachtoffer van zakkenrollerij

 

WIJCHEN - Woensdagmiddag j.l. tussen 14:00 en 14:30 uur werd een 80-jarige vrouw uit Wijchen het slachtoffer van zakkenrollers.

Nadat de vrouw bij enkele winkels in het centrum van Wijchen inkopen had gedaan werd ze in de Don Felixhof op haar rug geklopt. Ze zag drie personen en de bejaarde vrouw beantwoordde hierbij de door hen gestelde vragen.

Eenmaal thuis ontdekte de vrouw dat haar pinpas uit de jaszak was verdwenen. Ongeveer een kwartier nadat ze haar pinpas voor het laatst had gebruikt was er al geld van haar rekening gehaald.

Van de personen die de bejaarde vrouw aanspraken en vermoedelijk tijdens het pinnen in 1 van de winkels haar code hebben afgekeken.

Van de vermoedelijke daders is het volgende signalement bekend: drie blanke personen, waarvan zeker 2 vrouwen en mogelijk een man. De vrouwen waren klein, slank en droegen een hoofddoek. Ze spraken gebrekkig Nederlands.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Wanneer u informatie heeft die voor het onderzoek van belang kan zijn dan vraagt de politie dit te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Ook meldt de politie extra oplettend te zijn, zodat u niet het slachtoffer wordt van zakkenrollers.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

 

Ander nieuws uit Wijchen

Eerste woonbuurt zonder aardgas in Wijchen een feit

WIJCHEN - Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening en wonen heeft vrijdag 15 december een bijzondere overeenkomst ondertekend met directeur G. Takkenkamp van Ter Steege...

Lees meer...


Duurzaamheidslening groen succes in Wijchen

WIJCHEN - De gemeenteraad van Wijchen heeft op 30 november 2017 besloten tot het verhogen van het beschikbaar budget voor de duurzaamheidslening. 

Lees meer...


Leerlingen Maaswaal College komen in actie tegen onrecht

WIJCHEN - In het kader van de Dag van de Mensenrechten kwamen leerlingen van het Maaswaal College (locatie Veenseweg) afgelopen week in actie. Zij namen deel aan de...

Lees meer...


Oostflank Wijchen feestelijk geopend [VIDEO]

WIJCHEN - Na een spectaculaire show opende wethouder Gerrits en de directeur van KlokGroep woensdagavond 13 december op feestelijke wijze de Oostflank.

Lees meer...


OPGELET: Autodieven zeer actief in Wijchen

WIJCHEN - De laatste dagen zijn autodieven zeer actief in Wijchen. In verschillende straten zijn auto's opengebroken; onder andere Volkswagen en Volvo.

Lees meer...


Kersttoernooi voor de jeugd ook in Wijchen

WIJCHEN - De Stichting Zwaluwen Jeugd Actie stelt zich ten doel jongeren met een lichamelijke beperking te stimuleren om sportief actief te worden en te blijven. Dit doet ze...

Lees meer...


Nieuwe datum inloopavond ondergrondse containers

WIJCHEN - De inloopavond over het locatieplan ondergrondse afvalcontainers voor Wijchen Noord, Achterlo en Woezik is verplaatst naar dinsdag 19 december van 19.00 tot 21.00...

Lees meer...


Collectieve zorgverzekering voor minima in Wijchen

WIJCHEN - De gemeente Wijchen wil graag dat alle inwoners goed verzekerd zijn voor hun zorgkosten. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen. Zeker als zij...

Lees meer...


Lever je vuurwerkafval in en maak kans op een Ipad

WIJCHEN - Vuurwerk hoort bij een feestelijke jaarwisseling. Op 1 januari zijn veel straten bezaaid met vuurwerkafval. Dit is niet alleen geen gezicht, maar kan ook gevaarlijk zijn.

Lees meer...


Gestolen bromfiets teruggevonden in Wijchen

WIJCHEN - Maandagochtend is aan de Pieter Zeemanstraat in Wijchen gestolen grijze Tomos bromfiets teruggevonden. De aangetroffen bromfiets is in de periode van zaterdag 9 en...

Lees meer...