CDA Wijchen: supermarkt hoort in het centrum!

 

WIJCHEN - Wat het CDA Wijchen betreft hoort een nieuwe (discount)supermarkt in het centrum van Wijchen, grenzend aan andere winkels, en niet daarbuiten. Dit is essentieel voor het behoud van het Wijchense winkelgebied. Tijdens de aankomende raadsvergadering dient het CDA Wijchen hier een voorstel voor in.

Commissielid Joop Wassink hierover: “Ons raadsvoorstel schept duidelijkheid en daarmee ontstaat een grotere kans dat het leegstaande ‘oude Jan Linderspand’ aan de Touwslagersbaan dan ook eindelijk weer vol komt.”

Afgelopen donderdag stond de supermarktdiscussie weer op de agenda van de commissievergadering. Het CDA Wijchen heeft altijd bepleit dat een nieuwe (discount)supermarkt thuishoort in het centrum en niet daarbuiten. Een supermarkt direct grenzend aan andere winkels in het centrum zorgt namelijk voor veel combinatiebezoek. Dit is hard nodig om het Wijchense centrum aantrekkelijk en op peil te houden.

Ondanks het feit dat in 2015 besloten werd dat deze discussie voor vijf jaar gesloten zou zijn, werd toch een nader onderzoek ingesteld. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat een supermarkt binnen de bestaande bebouwing van het centrum de meest gewenste locatie is. Dus geen nieuwbouw-super op het Europaplein of De Bolster, zoals het college nu heeft voorgesteld.

Het CDA Wijchen is daarbij van mening dat de gemeente zich niet zomaar dient te schikken naar marktpartijen die de euro’s op het Europaplein al zien rollen. Daarom dient het CDA Wijchen tijdens de aankomende raadsvergadering een amendement in die vestiging van een nieuwbouw-super buiten het kernwinkelgebied uitsluit.

Hiermee wordt een belangrijke impuls gegeven aan het vitaal en sterk houden van ons prachtige centrum. Bovendien ontstaat zo een grote kans om tegenover het Kasteel, op de locatie van het oude gemeentekantoor, daadwerkelijk 'iets moois voor Wijchen' te realiseren.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Dansavond Chique Music bij partycentrum Verploegen in Wijchen

WIJCHEN - Chique Music is een dansavond voor 40-plussers. In een relaxte sfeer kunnen zowel stelletjes als alleenstaanden zich een avond onderdompelen in de muziek uit hun...

Lees meer...


Inbrekers keren vaak terug in korte tijd!

REGIO 024 / ALGEMEEN - Wie tot zijn schrik ontdekt dat is ingebroken, moet op zijn tellen passen. Bij één op de twaalf mensen die slachtoffer wordt van inbraak, keert de...

Lees meer...


Tijdelijk: Een jaar radioreclame op Radio 024 voor € 995,-

WIJCHEN - Radio 024 (Bijsterhuizen, Wijchen), biedt ondernemers uit de Regio 024, tijdelijk de mogelijkeid om tegen een zeer aantrekkelijk tarief zichzelf te promoten. Gezien...

Lees meer...


Wie komt in aanmerking voor een Zilveren Draagspeld?

WIJCHEN - Wist u dat u als inwoner van de gemeente Wijchen iemand kunt voordragen voor een Zilveren Draagspeld? Weet u iemand die hiervoor in aanmerking komt?

Lees meer...


Meldingen openbare ruimte via app in Wijchen

WIJCHEN - Gemeente Wijchen heeft een app 'MijnGemeente' waarmee iedereen snel en eenvoudig meldingen over de openbare ruimte kan doen. Denk aan een losliggende stoeptegel,...

Lees meer...


Werkzaamheden aan verschillende wegen in Wijchen

WIJCHEN - Vanaf 23 oktober tot en met 17 november wordt er aan verschillende wegen en een wandelpad gewerkt in de gemeente Wijchen.

Lees meer...


Begroting 2018/2021 Wijchen 'koers blijven houden'

WIJCHEN - Koers blijven houden. Dat is de kernboodschap van het college van Wijchen in de Begroting 2018/2021. De begroting wordt binnenkort behandeld door de gemeenteraad.

Lees meer...


Wie worden de helden van 2017 in Wijchen?

WIJCHEN - Veel kinderen en jongeren doen goede dingen. Soms valt het niet eens op. Zij maken onze samenleving. De gemeente Wijchen is apetrots op jonge inwoners die zich...

Lees meer...


Rooktest parkeergarage station Wijchen

WIJCHEN - Op donderdag 19 oktober houdt de brandweer een rooktest in de parkeergarage op het bouwterrein van de Stationsomgeving. Dit is op de Stationslaan in Wijchen.

Lees meer...


AWC dankzij sponsoren nog beter 'Samen een, samen beter'

WIJCHEN -  De sponsoren van dit jaar zijn bekend. Technisol isolatie was al eerder bekend als hoofdsponsor van AWC en daar komen Modderkolk en 4PET Holding BV als...

Lees meer...