CDA Wijchen: supermarkt hoort in het centrum!

 

WIJCHEN - Wat het CDA Wijchen betreft hoort een nieuwe (discount)supermarkt in het centrum van Wijchen, grenzend aan andere winkels, en niet daarbuiten. Dit is essentieel voor het behoud van het Wijchense winkelgebied. Tijdens de aankomende raadsvergadering dient het CDA Wijchen hier een voorstel voor in.

Commissielid Joop Wassink hierover: “Ons raadsvoorstel schept duidelijkheid en daarmee ontstaat een grotere kans dat het leegstaande ‘oude Jan Linderspand’ aan de Touwslagersbaan dan ook eindelijk weer vol komt.”

Afgelopen donderdag stond de supermarktdiscussie weer op de agenda van de commissievergadering. Het CDA Wijchen heeft altijd bepleit dat een nieuwe (discount)supermarkt thuishoort in het centrum en niet daarbuiten. Een supermarkt direct grenzend aan andere winkels in het centrum zorgt namelijk voor veel combinatiebezoek. Dit is hard nodig om het Wijchense centrum aantrekkelijk en op peil te houden.

Ondanks het feit dat in 2015 besloten werd dat deze discussie voor vijf jaar gesloten zou zijn, werd toch een nader onderzoek ingesteld. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat een supermarkt binnen de bestaande bebouwing van het centrum de meest gewenste locatie is. Dus geen nieuwbouw-super op het Europaplein of De Bolster, zoals het college nu heeft voorgesteld.

Het CDA Wijchen is daarbij van mening dat de gemeente zich niet zomaar dient te schikken naar marktpartijen die de euro’s op het Europaplein al zien rollen. Daarom dient het CDA Wijchen tijdens de aankomende raadsvergadering een amendement in die vestiging van een nieuwbouw-super buiten het kernwinkelgebied uitsluit.

Hiermee wordt een belangrijke impuls gegeven aan het vitaal en sterk houden van ons prachtige centrum. Bovendien ontstaat zo een grote kans om tegenover het Kasteel, op de locatie van het oude gemeentekantoor, daadwerkelijk 'iets moois voor Wijchen' te realiseren.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Wijchen

Eerste woonbuurt zonder aardgas in Wijchen een feit

WIJCHEN - Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening en wonen heeft vrijdag 15 december een bijzondere overeenkomst ondertekend met directeur G. Takkenkamp van Ter Steege...

Lees meer...


Duurzaamheidslening groen succes in Wijchen

WIJCHEN - De gemeenteraad van Wijchen heeft op 30 november 2017 besloten tot het verhogen van het beschikbaar budget voor de duurzaamheidslening. 

Lees meer...


Leerlingen Maaswaal College komen in actie tegen onrecht

WIJCHEN - In het kader van de Dag van de Mensenrechten kwamen leerlingen van het Maaswaal College (locatie Veenseweg) afgelopen week in actie. Zij namen deel aan de...

Lees meer...


Oostflank Wijchen feestelijk geopend [VIDEO]

WIJCHEN - Na een spectaculaire show opende wethouder Gerrits en de directeur van KlokGroep woensdagavond 13 december op feestelijke wijze de Oostflank.

Lees meer...


OPGELET: Autodieven zeer actief in Wijchen

WIJCHEN - De laatste dagen zijn autodieven zeer actief in Wijchen. In verschillende straten zijn auto's opengebroken; onder andere Volkswagen en Volvo.

Lees meer...


Kersttoernooi voor de jeugd ook in Wijchen

WIJCHEN - De Stichting Zwaluwen Jeugd Actie stelt zich ten doel jongeren met een lichamelijke beperking te stimuleren om sportief actief te worden en te blijven. Dit doet ze...

Lees meer...


Nieuwe datum inloopavond ondergrondse containers

WIJCHEN - De inloopavond over het locatieplan ondergrondse afvalcontainers voor Wijchen Noord, Achterlo en Woezik is verplaatst naar dinsdag 19 december van 19.00 tot 21.00...

Lees meer...


Collectieve zorgverzekering voor minima in Wijchen

WIJCHEN - De gemeente Wijchen wil graag dat alle inwoners goed verzekerd zijn voor hun zorgkosten. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen. Zeker als zij...

Lees meer...


Lever je vuurwerkafval in en maak kans op een Ipad

WIJCHEN - Vuurwerk hoort bij een feestelijke jaarwisseling. Op 1 januari zijn veel straten bezaaid met vuurwerkafval. Dit is niet alleen geen gezicht, maar kan ook gevaarlijk zijn.

Lees meer...


Gestolen bromfiets teruggevonden in Wijchen

WIJCHEN - Maandagochtend is aan de Pieter Zeemanstraat in Wijchen gestolen grijze Tomos bromfiets teruggevonden. De aangetroffen bromfiets is in de periode van zaterdag 9 en...

Lees meer...