CDA Wijchen: supermarkt hoort in het centrum!

 

WIJCHEN - Wat het CDA Wijchen betreft hoort een nieuwe (discount)supermarkt in het centrum van Wijchen, grenzend aan andere winkels, en niet daarbuiten. Dit is essentieel voor het behoud van het Wijchense winkelgebied. Tijdens de aankomende raadsvergadering dient het CDA Wijchen hier een voorstel voor in.

Commissielid Joop Wassink hierover: “Ons raadsvoorstel schept duidelijkheid en daarmee ontstaat een grotere kans dat het leegstaande ‘oude Jan Linderspand’ aan de Touwslagersbaan dan ook eindelijk weer vol komt.”

Afgelopen donderdag stond de supermarktdiscussie weer op de agenda van de commissievergadering. Het CDA Wijchen heeft altijd bepleit dat een nieuwe (discount)supermarkt thuishoort in het centrum en niet daarbuiten. Een supermarkt direct grenzend aan andere winkels in het centrum zorgt namelijk voor veel combinatiebezoek. Dit is hard nodig om het Wijchense centrum aantrekkelijk en op peil te houden.

Ondanks het feit dat in 2015 besloten werd dat deze discussie voor vijf jaar gesloten zou zijn, werd toch een nader onderzoek ingesteld. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat een supermarkt binnen de bestaande bebouwing van het centrum de meest gewenste locatie is. Dus geen nieuwbouw-super op het Europaplein of De Bolster, zoals het college nu heeft voorgesteld.

Het CDA Wijchen is daarbij van mening dat de gemeente zich niet zomaar dient te schikken naar marktpartijen die de euro’s op het Europaplein al zien rollen. Daarom dient het CDA Wijchen tijdens de aankomende raadsvergadering een amendement in die vestiging van een nieuwbouw-super buiten het kernwinkelgebied uitsluit.

Hiermee wordt een belangrijke impuls gegeven aan het vitaal en sterk houden van ons prachtige centrum. Bovendien ontstaat zo een grote kans om tegenover het Kasteel, op de locatie van het oude gemeentekantoor, daadwerkelijk 'iets moois voor Wijchen' te realiseren.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Boy Visser keert terug naar s.v. AWC Wijchen

WIJCHEN - AWC heeft goede zaken gedaan om de selectie voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. Met trots meldt AWC dat Boy Visser na zijn vertrek vier jaar gelden naar JVC...

Lees meer...


Eigenaars Veerstraat 1 in Batenburg winnen monumentenprijs 2017

BATENBURG - Wethouder Paul Loermans overhandigde gisteren de monumentenprijs aan de heer en mevrouw Vaneker uit Batenburg. ''De monumentencommissie heeft unaniem besloten om de...

Lees meer...


Stimulering duurzame energie op sportparken Wijchen

WIJCHEN - De gemeente Wijchen biedt sportclubs meer mogelijkheden om te verduurzamen. Dit doen ze door middel van een speciale lening. Sportclubs kunnen het geld gebruiken om...

Lees meer...


Dar bedankt inwoners regio Nijmegen voor scheiden gft-afval

REGIO 024 - De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, Wijchen, en de bedrijven ARN en Dar bedanken ook dit jaar inwoners voor het goed scheiden van hun...

Lees meer...


Schoonmaken bestrating centrum Wijchen

WIJCHEN -  Op 19 maart 2018 begint de gemeente Wijchen met het schoonmaken van de bestrating in het centrum van Wijchen. Zij halen kauwgum, groene aanslag en andere viezigheid...

Lees meer...


Omwisselen papiercontainer voor inwoners Wijchen

WIJCHEN - In september 2017 hebben alle huishoudens in de gemeente Wijchen een papiercontainer gekregen, nu een halfjaar later is omruilen of inleveren mogelijk.

Lees meer...


Bouw eerste 75 woningen Huurlingsedam 'fase 2'

WIJCHEN - Maandag 12 maart heeft de gemeente Wijchen de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de eerste 75 woningen in fase 2 van de wijk Huurlingsedam.

Lees meer...


Maatregelen tegen 'bevervraat' langs het Wijchens Meer

WIJCHEN - Gemeente Wijchen neemt maatregelen tegen bevervraat. Langs het Wijchens Meer is een bever actief. Enkele bomen zijn al omgevallen of ernstig aangetast door bevervraat.

Lees meer...


Schrik niet, het is een militaire oefening!

WIJCHEN - De Koninklijke Landmacht houdt van 13 tot en met 15 maart 2018 een militaire oefening in gemeenten in het gebied tussen Oirschot, Ede en Harskamp.

Lees meer...


VVD Wijchen: einde aan woningbouwquotum

WIJCHEN - De Wijchense VVD wil een einde maken aan het woningbouwquotum dat is opgelegd door provincie Gelderland en de regiogemeenten. Onlangs is de nieuwe Woonagenda door de...

Lees meer...