Ruim 400 woningen in Wijchen krijgen metamorfose

 

WIJCHEN - Vrijdag 17 januari starten woningcorporatie Talis en aannemer Trebbe-Knaapen Groep het groot onderhoudsproject van ruim 400 sociale huurwoningen in Wijchen. Ronald Leushuis, bestuurder Talis gaf het officiële startsein van dit omvangrijke project met de opening van de modelwoning.

Ronald Leushuis, bestuurder Talis: “We maken van Achterlo samen een prachtige wijk. Uit ervaring weten we dat onze renovatie aanstekelijk werkt. Wij beginnen met de woningen, anderen pakken het op en maken het af door bijvoorbeeld ook de openbare ruimtes op te knappen. Dit doet zo veel met een wijk en de bewoners. Dit vraagt de komende jaren veel van de flexibiliteit van de huurders.”

Antje de Groot, namens Trebbe-Knaapen: “De komende jaren zijn we te gast bij ruim 400 huishoudens in Wijchen. We zijn heel erg trots dat Talis ons dit vertrouwen geeft. We hebben bijzondere aandacht voor de begeleiding van de bewoners.”

Over de PeGe woningen
De PeGe woningen, vernoemd naar Peter Guelen uit Wijchen, zijn een prachtig voorbeeld van de wederopbouw na de oorlog. Familiebedrijf Guelen kwam met de oplossing en ontwikkelde één van de eerste prefab woningen, revolutionair voor die tijd. De 419 woningen zijn opgesplitst in zeven complexen. Drie complexen in de wijk Heilige Stoel, twee in de wijk Kraaijenberg en twee in de wijk Homberg.

Over het groot onderhoud
De werkzaamheden zijn per woningtype anders. In elk geval krijgen alle woningen een nieuwe gevel en vinden in de woningen de volgende werkzaamheden plaats: vernieuwen dak, energiezuiniger maken van de gevel, asbestsanering, controle brandveiligheid, plaatsen rookmelders, mechanische ventilatie. Afhankelijk van de technische staat worden ook de badkamer, keuken, toilet en elektra vernieuwd. De werkzaamheden worden zonder huurverhoging voor de huurders uitgevoerd. Ook woningeigenaren uit de wijk die eerder van Talis hun woning kochten, kunnen deelnemen aan de woningverbetering.

Voor de bewoners
Om de werkzaamheden in goede banen te leiden, heeft Trebbe-Knaapen Groep bijzondere aandacht voor de bewoners van de woningen. Zo is bijvoorbeeld participatie en communicatie met de huurders erg belangrijk. Bewoners krijgen thuis persoonlijk uitleg van een bewonersbegeleidster en een EHBO-koffer (eerste hulp bij onderhoud). In deze koffer zit alle informatie die nodig is voor de huurders om zich goed voor te bereiden. Daarnaast wordt het digitale bewonerscommunicatiesysteem Over Mijn Huis ingezet.

Bewoners worden geïnformeerd op de wijze zoals zij dit prettig vinden, digitaal of per post. In ditzelfde systeem is er de mogelijkheid in te loggen op een persoonlijke site, sms’jes te ontvangen en op gezette tijden wordt gevraagd naar feedback van de bewoners, hiermee kan Trebbe-Knaapen Groep haar dienstverlening optimaliseren. In de modelwoning kunnen bewoners het resultaat van de werkzaamheden zien en voelen en hun keuzes maken voor de keuken-, badkamer en toiletopties.

Bron: www.talis.nl

Ander nieuws uit Wijchen

Vaarseizoen 2017 Maasveren van start

WIJCHEN - Op vrijdag 28 april 2017 start het vaarseizoen van de fiets- en voetveren van Uit®waarde op de Maas.

Lees meer...


Meldingen openbare ruimte via app in Wijchen

WIJCHEN - Gemeente Wijchen heeft de app MijnGemeente waarmee iedereen snel en eenvoudig meldingen over de openbare ruimte kan doen. Denk aan een losliggende stoeptegel, kapotte...

Lees meer...


Ontmoeting met Romeins Wijchen

WIJCHEN - Zaterdag 20 mei 2017 organiseren de Vrienden Museum Kasteel Wijchen een wandeling door Romeins Wijchen met aansluitend een bezoek aan het museum.

Lees meer...


50-jarige Wijchenaar de cel in voor poging afpersing

WIJCHEN - De rechtbank Gelderland veroordeelde een 50-jarige man uit Wijchen voor een poging tot afpersing. Hij kreeg 12 maanden celstraf, met aftrek van het voorarrest.

Lees meer...


Waarschuwing: wees alert voor 'prankcall'

REGIO 024 - De afgelopen weken duiken er steeds meer verhalen op van mensen die gebeld worden door een onbekend nummer '0690112245' pas op trap hier niet in. Vermoedelijk gaat...

Lees meer...


Weekmarkt Wijchen deze week een dag eerder

WIJCHEN - Vanwege Koningsdag is de weekmarkt in Wijchen deze week op woensdagochtend i.p.v. donderdagochtend en is als vanouds te vinden op 'De Markt'.

Lees meer...


Ruim €250.000,- voor aanpassingen Arcus

WIJCHEN - Sporthal Arcus werd in januari 2011 aan de Campuslaan in Wijchen geopend. De bouw van sporthal maakte onderdeel uit van de herinrichting van het zogeheten campusterrein.

Lees meer...


Woonvisie gemeente Wijchen gaat in op thuisgevoel

WIJCHEN - Goed wonen in Wijchen betekent je thuis voelen. Dat is de strekking van de nieuwe woonvisie “Thuis in Wijchen” die het college binnenkort voorlegt aan de gemeenteraad.

Lees meer...


Leerlingenvervoer aanvragen in Wijchen

WIJCHEN - Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelfstandig of alleen onder begeleiding naar school kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of de school...

Lees meer...


30 april duurzaamheidsmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 30 april van 13:00 tot 17:00 uur staat de lokale duurzaamheidsmarkt weer in het centrum van Wijchen. Op de markt kunnen inwoners bijvoorbeeld informatie...

Lees meer...