Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
AWC houdt stijgende lijn vast


WIJCHEN - AWC en het bezoekende WSV hebben er een spannende wedstrijd van gemaakt. Beide ploegen wilden de reeks van twee gewonnen wedstrijden een vervolg geven. Uiteindelijk won de ploeg van trainer Remko Bicentini met 3-0, door doelpunten van Davy van Verseveld (2x) en Hesdey Suart.

AWC begon voortvarend aan de wedstrijd. Het kwam tot twee kansen in de eerste 10 minuten, maar de inzetten van Lennart Nieuwenhuis en Niels Ceelen waren geen probleem voor doelman Michiel van Cranenburgh van de bezoekers. Daarna kwam WSV opzetten. AWC kroop door het oog van de naald toen Burak Tekay de bovenlat toucheerde. Doelman Stijn Verharen was al geslagen.

In de 22e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Gijs de Kleyn soleerde tot de achterlijn en waarna hij een prima voorzet gaf op Davy van Verseveld, die ongehinderd kon inkoppen. De bezoekers kwamen hierna sterk opzetten, zonder een echte vuist te maken.

Dat zette de Apeldoorners ook in de eerste 10 minuten na de rust voort. Toen vocht AWC zich onder de druk uit. Hesdey Suart gaf al een waarschuwend schot , dat door de keeper nog werd gekeerd, maar in de 61 e minuut verdubbelde AWC de voorsprong. Een corner van Hesdey Suart belandde in de handen van doelman Cranenburgh, deze liet de bal, enigszins gehinderd voor een kluwe van spelers, los, waarna Davy van Verseveld gemakkelijk zijn tweede doelpunt kon intikken. Hesdey Suart ging een minuut later alleen door, maar vond een voet van de doelman op zijn weg. Weer twee minuten later had  Modou Nijang de stand voor WSV weer wat dragelijker kunnen maken, maar doelman  Stijn Verharen was hem de baas.

WSV probeerde het hierna wel, maar de beste kansen waren toch voor de thuisclub. Gijs de Kleyn en Davy van Verseveld hadden WSV al de genadeklap kunnen geven, maar verzuimden dit te doen. Dat deed in de 78e minuut wel Hesdey Suart. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Lennart Nieuwenhuis, die daarvoor een weergaloze solo ook prima afspeelde. 

Jamarro Diks testte daarna Stijn Verharen nog eens , maar die hielt vanmiddag, voor de tweede maal dit seizoen zijn doel schoon. Door dit resultaat stijgt AWC naar een zesde plaats.

AWC is in het Paasweekeinde vrij. In de eerste klasse moet Rood Wit tweemaal inhalen tegen Bemmel( thuis) en De Zweef ( uit). De week erop zondag 3 april ontvangt AWC De Zweef dat op de achtste plaats staat. Zoals gebruikelijk begint de wedstrijd om 14.00 uur.

Scoreverloop: 22. Davy van Verseveld  1-0, 61. Davy van Verseveld 2-0, 78. Hesdey Suart 3-0

Opstelling: Stijn Verharen, Dielke van Eeuwijk ( 87. Dennis Straten), Nigel Burleson, Wiebe Veltmaat, Davy van Verseveld, Niels Ceelen, Lennart Nieuwenhuis ( 81. Oguzhan Ozturk ), Gijs de Kleyn, Laurens Loenen ( 67. Floyd Schoenaker),  Hesdey Suart, Jim Toonen.