Na ongeval gevluchte bestuurder aangehouden [UPDATE]

Foto: Luuk Merkus / Persbureau Heitink

UPDATE: 28 maart 2018, 21:00 uur
WIJCHEN - Gisteravond omstreeks 21.50 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Randweg Noord in Wijchen. Een personenauto kwam met de wielen rechts in de berm en raakte daar een lantaarnpaal en een boom.  De auto vloog in brand en de bestuurder ging er vandoor. De auto brandde volledig uit en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Een getuige gaf de politie een goed signalement van de gevluchte bestuurder, waarna men direct met meerdere eenheden naar de man gezocht heeft. Na enige tijd werd de 31-jarige verdachte gevonden en aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 615 Ugl (max. 220 Ugl toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De Wijchenaar werd daarna overgedragen aan de collega's in Uden. Hij wordt namelijk ook verdacht van een daar eerder die avond gepleegde vernieling. De politie heeft inmiddels met meerdere getuigen gesproken, echter komen nog graag in contact met getuigen die de bestuurder kort na het ongeluk uit de auto hebben zien komen en/of weg zien gaan.


Oorspronkelijke bericht

WIJCHEN - Een felle autobrand heeft dinsdagavond omstreeks 22:00 uur een personenauto volledig verwoest. De brand vond plaats aan de Randweg Noord in Wijchen. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Daarna vloog het voertuig in brand.


Eenmaal ter plaatse bleek de bestuurder van de auto in geen velden of wegen te bekennen, hulpdiensten hebben tevergeefs gezocht. Het is nog onbekend of hij of zij gewond is geraakt. Ondanks het snelle optreden van de brandweer was de auto niet meer te redden.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Wijchen

Geen snor- en bromfietsen in het centrum van Wijchen [UPDATE]

WIJCHEN - Vanaf de toegangspalen naar het centrum mogen snor- en bromfietsen niet verder rijden. Helaas gebeurt dit wel. De bezoekers en winkeliers van het centrum hebben hier...

Lees meer...


Driessen Radio TV en Witgoed in Wijchen gaat stoppen

WIJCHEN - Op 1 oktober 2018 sluit 'Driessen Radio TV en Witgoed' op de Markt in Wijchen haar deuren. De gebroeders Driessen stoppen na ruim 45 jaar en gaan met pensioen.

Lees meer...


Loonse Waard: honden aan de lijn!

WIJCHEN - Honden mogen sinds deze week niet meer loslopen in de Loonse Waard. Ook in de uiterwaarden van de Maas bij Balgoij moeten ze voortaan altijd aan de lijn.

Lees meer...


Zomerinzameling gft in Wijchen stopt 1 september

WIJCHEN - Van juni tot en met augustus heeft de gemeente de gft-containers iedere week laten legen. Vanaf maandag 3 september stopt deze zomerinzameling van het gft-afval. Dat...

Lees meer...


Nog een maand wachten!! En dan....... Kermis in Wijchen!

WIJCHEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Afval vergeten buiten te zetten? Gebruik dan deze app

WIJCHEN - Afval vergeten buiten te zetten? Dat overkomt u niet meer met de Dar app. U krijgt een melding wanneer u uw restafvalzak, Plastic+, oud papier of container aan de...

Lees meer...


Voorkom ruzie met uw buren!

HEUMEN / WIJCHEN - Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren.

Lees meer...


26 augustus: jaarlijkse kunstmarkt in Wijchen

WIJCHEN - Zondag 26 augustus 2018 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in...

Lees meer...


12 augustus: Open dag museumtuin De Tuun

WIJCHEN - Op 12 augustus 2018 wordt de Curiosa Fair rondom het kasteel van Wijchen gehouden. Deze dag houdt Museum Kasteel Wijchen een open dag in museumtuin De Tuun en is het...

Lees meer...


Geen treinen door seinstoring tussen Cuijk en Boxmeer

NIJMEGEN / VENLO - Tussen Cuijk en Boxmeer rijden er geen treinen door een seinstoring. De verstoring is naar verwachting rond 13:30 uur verholpen.

Lees meer...