Omwisselen en inleveren papiercontainer gemeente Wijchen WIJCHEN - In mei worden in Wijchen de papiercontainers omgewisseld of opgehaald. Let op! Dit doet de gemeente alleen voor de huishoudens die dit hebben aangevraagd.

Bestrijding eikenprocessierups in Wijchen WIJCHEN - Vanaf mei begint de gemeente Wijchen weer met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Afhankelijk van het weer en of er rupsen zijn, begint de gemeente met de bestrijding.

Start bestrijden bladluis in de gemeente Wijchen WIJCHEN - Vanaf mei bestrijdt de gemeente Wijchen weer bladluizen op de plaatsen waar de meeste overlast is. Het bestrijden van bladluis gebeurt op twee manieren:

Financieel spreekuur bij Sociaal Wijkteam Wijchen WIJCHEN - Vanaf dinsdag 1 mei start het Sociaal Wijkteam Wijchen (SWT) met een wekelijks financieel spreekuur. Inwoners van de gemeente Wijchen kunnen elke dinsdagochtend en donderdagochtend van 9:00 tot 12:30 uur terecht bij het inlooppunt van het sociaal wijkteam in ’t Mozaïek.

Insluipers actief bij mooi weer in Wijchen WIJCHEN - De afgelopen week was het mooi weer. Veel mensen lieten daarom hun ramen en deuren openstaan. Een mooie kans voor insluipers. In Wijchen sloegen ze de afgelopen week twee keer toe.

62-jarige Wijchenaar veroordeeld tot gevangenisstraf WIJCHEN - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 62-jarige man uit Wijchen en een 55-jarige man uit Venlo veroordeeld tot gevangenisstraffen van 42 maanden. Zij waren de spil in een grootschalige handel in chemicaliën voor de productie van onder meer MDMA en amfetamine.

Storing mailverkeer gemeente Wijchen WIJCHEN - Het is door een storing voor de gemeente Wijchen niet mogelijk om mails te verzenden. Ook krijgen inwoners uit de gemeente op dit moment geen bevestiging per mail wanneer men online een afspraak maakt. 

Expositie over Romeinen in Wijchen WIJCHEN - Zaterdag 28 april wordt in Museum Kasteel Wijchen de expositie Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen officieel geopend. Een expositie waarin de Romeinse villa die op de Tienakker heeft gestaan het vertrekpunt is. Wie waren de bewoners en hoe leefden zij?

Romeinenmiddag in Museum Kasteel Wijchen WIJCHEN - Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week waarin de Romeinse geschiedenis in Nederland centraal staat. Museum Kasteel Wijchen doet hieraan mee door op 3 mei een Romeinenmiddag voor het hele gezin te organiseren.

Stoplichten kruising Klapstraat in Wijchen werken weer WIJCHEN - De stoplichten op de Hogeweg/Klapstraat/Stationslaan in Wijchen werken momenteel niet, de normale verkeersregels zijn daarom van kracht.