Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
Zwemmen alleen in aangewezen zwemwaterlocaties!

 

REGIO 024 / ALGEMEEN - Zwem alleen op officieel aangewezen zwemlocaties. Door het aanhoudende warme en droge weer kan de kwaliteit van oppervlaktewater afnemen. Alleen bij aangewezen locaties worden de zwemwaterkwaliteit, hygiëne en de fysieke veiligheid gecontroleerd. Zo nodig stelt de provincie daar maatregelen in zoals een waarschuwing, negatief zwemadvies of in het ergste geval een zwemverbod.

Slechtere zwemwaterkwaliteit door regen
Ook de recente regen kan de waterkwaliteit verslechteren. De bodem is zo droog dat die het regenwater niet kan opnemen. Het water loopt daardoor regelrecht het riool, of het oppervlaktewater in. Daarbij neemt het veel vuil mee dat zich de afgelopen tijd op de straten en in de bermen heeft opgehoopt. Denk bijvoorbeeld aan olie en hondenpoep.

Kijk op zwemwater.nl
Tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, worden de aangewezen zwemwaterlocaties in Nederland in de gaten gehouden. Op zwemwater.nl en in de Zwemwater app staan alle officiële zwemlocaties. Daar vindt u ook actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit, toegankelijkheid, voorzieningen en andere bijzonderheden. Ook op het informatiebord bij de zwemlocatie is deze informatie te vinden.

Altijd op eigen risico
Zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico! Hoewel er veel geregeld is rondom het zwemmen in zwemwaterlocaties blijven ook daar risico’s aan verbonden. Blijf daarom alert op omstandigheden die een gevaar voor u en anderen kunnen vormen.

Aanhoudende effecten
Vanwege de aanhoudende droogte is er vanaf 2 augustus 2018 in heel Nederland sprake van een watertekort. De voorspelling is dat we ook de komende maanden nog rekening moeten blijven houden met de effecten daarvan.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!