Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
Het weer: stapelwolken en zon wisselen elkaar af

 

REGIO 024 / ALGEMEEN - Het is licht wisselvallig met vooral in de noordwestelijke helft enkele buien. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Het wordt 18-23 graden. Vanavond trekken meer en stevigere buien over het land. Daarbij is kans op onweer. Morgen heeft vooral het noorden nog te maken met een enkele bui. Zondag keert de zomer terug met zon en maxima van 25-28 graden.

Vanavond neemt vanuit het westen de bewolking toe. De wind trekt aan en aan de kust kan het hard waaien. Mogelijk staat er zelfs even een stormachtige wind (8 Bft.). In de tweede helft van de avond trekt een buiengebied van west naar oost over het land. Daarbij is vooral in de noordwestelijke helft kans op onweer en hagel. Aan de westkust is kans op zware windstoten van 80-100 km/uur. In het binnenland haalt de wind bij buien uit naar circa 75 km/uur.

Vooral in het westelijk kustgebied kan veel regen vallen en is kans op wateroverlast. Vanwege het warme zeewater zijn de buien daar namelijk het meest intens. Er valt lokaal 30 mm. Landinwaarts valt met circa 5 mm veel minder neerslag.

Komende nacht trekken de meeste buien naar Duitsland weg en wordt het in de zuidelijke helft droog. In de noordelijke helft blijft kans op een enkele bui. Het is wisselend bewolkt en het koelt af naar 10-12 graden.

Morgenochtend heeft de noordelijke helft nog te maken met een enkel buitje. Elders is het droog. In het zuiden is het flink zonnig. In het noorden is een afwisseling van zon en wolkenvelden.

Morgenmiddag neemt de buienkans ook in het noorden geleidelijk af en wordt het droog. Het noordoosten blijft het langst te maken houden met lichte buien en daar duurt het tot het eind van de middag voordat de buien verdwijnen. Er is een mix van zon en stapelwolken. Het is prima zomerweer met maxima van 20 graden in het noorden tot lokaal 24 in het zuiden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind. De wind neemt in de loop van de middag in kracht af.

Morgenavond lossen de stapelwolken op en wordt het overal vrij zonnig. Er trekken dunne sluierwolken over het land, waardoor zonsondergang een prachtige rode gloed krijgt. In de nacht naar zondag is het overwegend helder. De wind valt weg en het belooft een frisse nacht te worden. De minimumtemperatuur komt uit op 7 graden in het oosten tot 12 in het westen. Er kan een lokale mistbank ontstaan.

Zondag draait de wind naar het zuiden en daarmee wordt warme lucht naar ons land geblazen. De zomer keert in volle glorie terug met middagtemperaturen van 25-28 graden. In het binnenland is het vrij zonnig met enkele wolkenvelden. In het westen en noorden komen meer wolkenvelden voor en is kans op een bui.

Ook maandag is het warm zomerweer met in de oostelijke helft temperaturen van 26-27 graden. In de westelijke helft wordt het 23-24 graden. In de middag wordt de warmte vanuit het westen verdreven. Daarbij raakt het bewolkt en trekken buien over het land.

De dagen daarna is het tijdelijk vrij normaal zomerweer met middagtemperaturen van 21-24 graden. De westenwind blaast enkele buien over Nederland, maar de neerslaghoeveelheden zijn klein. Er is een afwisseling van zon en wolken. Donderdag en vrijdag verlopen alweer warmer met circa 26 graden en vrij veel zon. Het weertype met een afwisseling van een paar warme dagen gevolgd door een paar koelere dagen houdt voorlopig aan. Daarbij is slechts een kleine kans op een bui.

Bron: www.weeronline.nl


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!