Overzicht van de Prinsen uit de Regio 024

 

REGIO 024 / ALGEMEEN - In de regio zijn het afgelopen weekend weer talloze prinsen carnaval gekozen. Want op de 11e van de 11e gaat traditioneel het carnavalsseizoen van start. Hieronder vind je een overzicht van Prinsen uit de Regio 024.

Knotsenburg (Nijmegen)
Tijdens een Prinsenproclamatie presenteerde het bestuur van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen de nieuwe prins van 'Knotsenburg' en zijn kabinet voor het komende carnavalsjaar.

De nieuwe prins voor 2017-2018 van het rijk van Knotsenburg is: Peter Pfeil!

In het dagelijks leven is hij support engineer maar de meeste carnavalisten kennen hem van vele functies binnen het Knotsenburg. Hij is een echte rascarnavallist. Om maar even een paar functies te noemen: hij is nu voorzitter van Het Geberste Kruukske, was vele jaren ex-adjudant geweest bij diverse Jeugdprinsen en was oud-bestuurslid van de SOCN.

Prins Peter II wordt ondersteund door een waardig kabinet die bestaan uit vier verschillende Knotsenburgse carnavalsverenigingen. Dit jaar zijn dit de adjudanten Tom Kleinschiphorst en Peter van der Velden en de vrolijke en altijd beeldschone pages Jamie Ummels en Marleen van Pinxteren.

Dwarsliggersrijk (Malden)
Carnavalsvereniging De Dwarsliggers uit Malden heeft Theo Teunissen gekozen tot prins van het Dwarsliggersrijk. Theo Teunissen is de 50e prins van het Dwarsliggersrijk.

Theo Teunissen is geboren en getogen in Malden en is al ruim 50 jaar lid van de voetbal vereniging en zit al meer dan 40 jaar in het sinterklaas comité. Prins Theo wordt bijgestaan door Adjudant Patrick van Duren en de beeldschone pages Kimberly Teunissen en Marle van Moorsel.

Urnerijk (Wijchen)
Zaterdagavond is in de feesttent op de markt tijdens het 11/11 spektakel, Ruud van Swam gekroond tot Prins Ruud d’n Urste van het Urnerijk. Samen met zijn adjudanten Ton Kosterman en Frank Toonen en met zijn pages Lisanne Peters en Lotte Willems hebben zij het carnavalsjaar 2017-2018 uitgeroepen tot “Wijchens jôar”.

Eikelenburg (Beuningen)
Vorige week werd de nieuwe prins en het nieuwe boerenbruidspaar van Beuningen bekend gemaakt, Danny Dekker is tijdens spectaculaire pronkzitting gekroond tot prins Danny d'n Urste. Adjudant Arnd Willems en zijn pages Petra Dekker en Anthonie Bergers staan hem bij.

Keulen van Gelderland (Groesbeek)
Carnavalsvereniging Net Aecht presenteert zaterdagavond 25 november a.s. in zaal De mallemolen in Groesbeek de 58 ste prins(es) Unmenie voor het komende seizoen 2017-2018. Hij of zij zal de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland gedurende het komende carnavals-seizoen, hierbij met raad en daad bijgestaan door zijn/haar nieuwe hofhouding en Raad van Elf.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander Regionieuws

Black Friday deals ook bij de politie!

NIJMEGEN - Vandaag tijdens 'Black Friday' hebben niet alleen winkeliers goede 'deals' maar ook politie Nijmegen doet hier aan mee. 

Lees meer...


Burgemeester Carol van Eert te zien bij Kitchen Impossible

BEUNINGEN - Woensdag 29 november is burgemeester Carol van Eert te bewonderen in het mooie programma Kitchen Impossible op Net5! 

Lees meer...


SP Nijmegen kiest nieuw bestuur

NIJMEGEN - Donderdagavond hebben de leden van de Nijmeegse afdeling van de SP een nieuw bestuur gekozen. Herkozen voorzitter Bart Linssen zal zich met een tienkoppige bestuur...

Lees meer...


Dit weekend kans op natte sneeuw in Nederland

REGIO 024 / ALGEMEEN - Het is overwegend grijs en van tijd tot tijd regent het. Af en toe breekt de zon door. Het wordt 8-10 graden. Morgen is de zon vaker te zien. Wel is het...

Lees meer...


Pim van Teffelen lijsttrekker CDA Beuningen

BEUNINGEN - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van CDA Beuningen op 23 november jl. is Pim van Teffelen gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Lees meer...


Kom speculaasjes bakken bij de Wijchense Molen

WIJCHEN - Sinterklaas is weer in ons land. Dus het is tijd om pepernoten en speculaas te bakken! Dit kan op zaterdag 2 december bij de Wijchense Molen.

Lees meer...


Politie wil af van transport en opslag illegaal vuurwerk

REGIO 024 / ALGEMEEN - De politie wil af van het transport en de opslag van illegaal vuurwerk. ''Het vuurwerk dat wij in beslag nemen wordt elk jaar zwaarder. Daardoor nemen de...

Lees meer...


20-jarige Wesley Krijnen uit Groesbeek nog niet terecht

GROESBEEK - Sinds zondag 12 november wordt de 20-jarige Wesley Krijnen vermist, hij is weggelopen uit een inrichting in Groesbeek waar hij verblijft.

Lees meer...


De Bruyn benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd

NIJMEGEN - Hugo de Bruyn is met ingang van 1 november 2017 benoemd tot hoogleraar Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Ook zal hij de afdeling...

Lees meer...


Expeditie Kreuzberg verrijkt keuken Bistrobar Berlin in Nijmegen

NIJMEGEN - Van 16 tot en met 19 november streden twee, door het Nijmeegse Bistrobar Berlin geselecteerde, teams in de straten van Berlijn tijdens Expeditie Kreuzberg. In de...

Lees meer...