Overzicht van de Prinsen uit de Regio 024

 

REGIO 024 / ALGEMEEN - In de regio zijn het afgelopen weekend weer talloze prinsen carnaval gekozen. Want op de 11e van de 11e gaat traditioneel het carnavalsseizoen van start. Hieronder vind je een overzicht van Prinsen uit de Regio 024.

Knotsenburg (Nijmegen)
Tijdens een Prinsenproclamatie presenteerde het bestuur van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen de nieuwe prins van 'Knotsenburg' en zijn kabinet voor het komende carnavalsjaar.

De nieuwe prins voor 2017-2018 van het rijk van Knotsenburg is: Peter Pfeil!

In het dagelijks leven is hij support engineer maar de meeste carnavalisten kennen hem van vele functies binnen het Knotsenburg. Hij is een echte rascarnavallist. Om maar even een paar functies te noemen: hij is nu voorzitter van Het Geberste Kruukske, was vele jaren ex-adjudant geweest bij diverse Jeugdprinsen en was oud-bestuurslid van de SOCN.

Prins Peter II wordt ondersteund door een waardig kabinet die bestaan uit vier verschillende Knotsenburgse carnavalsverenigingen. Dit jaar zijn dit de adjudanten Tom Kleinschiphorst en Peter van der Velden en de vrolijke en altijd beeldschone pages Jamie Ummels en Marleen van Pinxteren.

Dwarsliggersrijk (Malden)
Carnavalsvereniging De Dwarsliggers uit Malden heeft Theo Teunissen gekozen tot prins van het Dwarsliggersrijk. Theo Teunissen is de 50e prins van het Dwarsliggersrijk.

Theo Teunissen is geboren en getogen in Malden en is al ruim 50 jaar lid van de voetbal vereniging en zit al meer dan 40 jaar in het sinterklaas comité. Prins Theo wordt bijgestaan door Adjudant Patrick van Duren en de beeldschone pages Kimberly Teunissen en Marle van Moorsel.

Urnerijk (Wijchen)
Zaterdagavond is in de feesttent op de markt tijdens het 11/11 spektakel, Ruud van Swam gekroond tot Prins Ruud d’n Urste van het Urnerijk. Samen met zijn adjudanten Ton Kosterman en Frank Toonen en met zijn pages Lisanne Peters en Lotte Willems hebben zij het carnavalsjaar 2017-2018 uitgeroepen tot “Wijchens jôar”.

Eikelenburg (Beuningen)
Vorige week werd de nieuwe prins en het nieuwe boerenbruidspaar van Beuningen bekend gemaakt, Danny Dekker is tijdens spectaculaire pronkzitting gekroond tot prins Danny d'n Urste. Adjudant Arnd Willems en zijn pages Petra Dekker en Anthonie Bergers staan hem bij.

Keulen van Gelderland (Groesbeek)
Carnavalsvereniging Net Aecht presenteert zaterdagavond 25 november a.s. in zaal De mallemolen in Groesbeek de 58 ste prins(es) Unmenie voor het komende seizoen 2017-2018. Hij of zij zal de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland gedurende het komende carnavals-seizoen, hierbij met raad en daad bijgestaan door zijn/haar nieuwe hofhouding en Raad van Elf.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer Regionieuws

Noodweer treft ook de Regio 024

WIJCHEN - Zondagmiddag trok het noodweer ook over onze regio. Hevige knallen van het onweer, hagel en heel veel regen. In korte tijd stonden straten blank doordat waterkolken...

Lees meer...


Bizarre aanrijding op de A73 [FOTO/VIDEO]

NIJMEGEN - Zondagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en motor, op de A73 ter hoogte van knooppunt Neerbosch.

Lees meer...


Nijmegen ondersteunt project 'Van Tuin Tot Bord'

NIJMEGEN - De gemeente ondersteunt het ontmoetingsproject van Tuin Tot Bord in Nijmegen-Midden.

Lees meer...


Lunchen met korting via het 'Kindpakket' in Beuningen

BEUNINGEN - Het 'Kindpakket' is er voor alle kinderen in Beuningen welke niet kunnen sporten of andere leuke dingen kunnen doen doordat er thuis te weinig financiële middelen...

Lees meer...


‘Meedoen-regeling’ voor inwoners Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegenaren met een laag inkomen die willen sporten of dansen of een taalcursus willen volgen, kunnen gebruik maken van de Meedoen-regeling. De gemeente betaalt dan...

Lees meer...


Onderzoek naar ervaringen Wmo gemeente Heumen

HEUMEN - De gemeente Heumen wil graag weten wat inwoners vinden van de ondersteuning die men ontvangt vanuit de Wmo, zoals hulp bij het huishouden, een woningaanpassing, een...

Lees meer...


Vierdaagsefeesten, een feest voor je oren!

NIJMEGEN - Kun je niet wachten tot het Vierdaagsefeesten is of wil je gewoon alvast genieten van wat er allemaal te zien en te horen is tijdens Vierdaagsefeesten? Ga dan even...

Lees meer...


Uniek Anjerconcert in Beuningen

BEUNINGEN - Muziek kan emotie en herinneringen oproepen. Onze militairen hebben ook zo hun herinneringen aan muziek. Muziek hielp militairen en hun families tijdens vaak lange...

Lees meer...


Zondag 27 mei start 'Marikenweek' Nijmegen

NIJMEGEN - Op zondag 27 mei start de Marikenweek met allerlei activiteiten op het gebied van muziek, dans, theater, lezingen en wandelingen. En natuurlijk de Marikenloop.

Lees meer...


Jack de Gier terug op het oude nest

NIJMEGEN - Jack de Gier (Schijndel, 6 augustus 1968) wordt de nieuwe hoofdtrainer van NEC. Hij tekend een contract van 3 seizoenen. Hij komt over van Almere City waarmee hij...

Lees meer...