Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
Tips om wespen op afstand te houden


REGIO 024 / ALGEMEEN - In de zomermaanden hebben we veel van wespen, de wesp is een erg lastig beest. Je kunt de wespen niet verjagen door van je af te slaan, als je gaat slaan dan zullen ze erg agressief worden en los je er dus niets mee op. Je kunt het beste de wespen bestrijden door ze niet naar je toe lokken, hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om wespen te verjagen.

  • Wespen komen ook op licht af, zorg dus dat er 's avonds pas zo laat mogelijk licht aan gaat. Ook kaarsen geven licht en ook op kaarsen komen wespen af 's avonds.
  • Wespen komen ook op lekkere geuren af, zoals after shave, parfum, eau de toilette, haarlak, deodorant enzovoorts. Als je sterk ruikt zul je dus eerder wespen aantrekken.
  • Wespen komen af op felle kleuren omdat ze van een afstandje denken lekkere bloemen te zien. Kleding in de kleuren rood, geel, oranje, roze, paars, blauw, lila, enzovoorts trekt dus wespen aan. Het dragen van wit, groen, zwart, grijs en bruin is verstandig en zorgt ervoor dat de wespen niet op je afkomen. Zijn ze eenmaal in de buurt, dan ruiken ze het eten en drinken en gaan ze niet meer weg.
  • Maak geen slaande bewegingen naar de wesp. Dit vinden ze interessant, of de wesp wordt er boos door. Beter is om stil te blijven zitten (waarbij de wesp niet in je kleding of in je mond of oor moet kruipen natuurlijk) of om stil weg te lopen.
  • Drink uit een blikje in plaats van uit een glas, hier komen ook minder wespen op af. Nog beter is om de opening af te dekken.
  • Het is een fabeltje dat als je een wesp dood slaat er dan meer wespen bij komen nee hoor, maar die eerste wesp is natuurlijk wel ergens op afgekomen (bijvoorbeeld de geur van lekker eten of drinken). Daarmee bestaat er dus wel degelijk een kans dat er meer wespen komen, maar dat heeft niets te maken met die eerste wesp die dood is.
  • Heeft u vermoeden van een wespennest? Bel dan de gemeente of brandweer om het weg te laten halen. Ga niet zelf bestrijden, dat is gevaarlijk!
  • Belangrijk is om de bron aan te pakken, ga dus op zoek naar het wespennest en laat dit nest weghalen. Daarmee zijn wespen effectief bestreden en komen er minder.
  • Wespen komen af op eten en drinken, dek dit zoveel mogelijk af als je buiten zit.

Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!