‘Meedoen-regeling’ voor inwoners Nijmegen NIJMEGEN - Nijmegenaren met een laag inkomen die willen sporten of dansen of een taalcursus willen volgen, kunnen gebruik maken van de Meedoen-regeling. De gemeente betaalt dan tot € 150, - mee in de kosten van de activiteit die u doet. U kunt kiezen uit activiteiten bij bijna 100 organisaties.

Onderzoek naar ervaringen Wmo gemeente Heumen HEUMEN - De gemeente Heumen wil graag weten wat inwoners vinden van de ondersteuning die men ontvangt vanuit de Wmo, zoals hulp bij het huishouden, een woningaanpassing, een rolstoel, dagbesteding of begeleiding. Daarom start binnenkort het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bureau I&O Research voert het onderzoek voor de gemeente Heumen uit.

Vierdaagsefeesten, een feest voor je oren! NIJMEGEN - Kun je niet wachten tot het Vierdaagsefeesten is of wil je gewoon alvast genieten van wat er allemaal te zien en te horen is tijdens Vierdaagsefeesten? Ga dan even naar de Vierdaagsefeesten Spotify Playlist.

Uniek Anjerconcert in Beuningen BEUNINGEN - Muziek kan emotie en herinneringen oproepen. Onze militairen hebben ook zo hun herinneringen aan muziek. Muziek hielp militairen en hun families tijdens vaak lange uitzendingen. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht stelde daarom een uniek Anjerconcert samen.

Zondag 27 mei start 'Marikenweek' Nijmegen NIJMEGEN - Op zondag 27 mei start de Marikenweek met allerlei activiteiten op het gebied van muziek, dans, theater, lezingen en wandelingen. En natuurlijk de Marikenloop.

Jack de Gier terug op het oude nest NIJMEGEN - Jack de Gier (Schijndel, 6 augustus 1968) wordt de nieuwe hoofdtrainer van NEC. Hij tekend een contract van 3 seizoenen. Hij komt over van Almere City waarmee hij drie seizoenen op rij de play-offs behaalde.

Camera in rookmelder Sauna Oase; eigenaar verdacht NEDERASSELT - De 'soap' continues; in Sauna Beauty en Oase in Nederasselt is een camera gevonden in een rookmelder van de massagesalon van de sauna. De eigenaar en zijn vrouw zijn aangemerkt als verdachte.

Dit weekend tropische dagen op komst REGIO 024 / ALGEMEEN - Na het onweersachtige weer van afgelopen dagen schakelt de zomer dit weekend door naar een hogere versnelling. Zaterdag wordt het in Brabant en Limburg plaatselijk 30 graden en ook zondag, maandag en dinsdag flirt het kwik met de tropische grens van 30 graden. 

Persoonsgegevens Heumen aangescherpt HEUMEN - Vanaf vandaag is de 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' (AVG) van toepassing. Deze verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Binnen de gemeente Heumen wordt veel gewerkt met persoonsgegevens en deze gegevens worden intern en soms ook extern (uit)gewisseld. 

Marikenstraat zoekt dansende Nijmegenaren! NIJMEGEN - Het beloofd een groot spektakel te worden komende zondag in de Marikenstraat. Centraal op het plein in de Marikenstraat wordt een hele bijzondere catwalk geplaatst. Door beweging op deze speciale catwalk wordt er duurzame energie opgewekt en met deze energie laat de winkelstraat de verlichting in de Marikenstraat branden.