Mols en Peters snelste man en vrouw Stevensloop 2018 [FOTO'S] NIJMEGEN - De editie van 2018 was een gedenkwaardige. Wind en kou zorgden voor heroïsche taferelen, maar aan de finish waren er toch vooral blije gezichten bij de vele duizenden lopers die de finish hadden gehaald. Aan de Stevensloop deden zondagmiddag circa 8000 deelnemers mee. De 10 kilometer was met 3472 inschrijvingen de populairste afstand, de 5 kilometer telde 2170 inschrijvers. Aan de halve marathon deden 2480 lopers mee.

Getuigen gezocht na overval op bedrijf in Nijmegen NIJMEGEN - Na een overval op een bedrijf in Nijmegen is de politie op zoek naar getuigen. Zaterdagavond werd even voor 23.00 uur een bedrijf aan de Professor Molkenboerstraat overvallen. Er was een man binnen, hij werd bedreigd en moest geld afgeven.

Voorzichtig rijden bij paddentrek Overasselt OVERASSELT - Zo rond deze tijd begint de jaarlijkse paddentrek. Met name in Overasselt trekken padden en kikkers naar het water om zich voort te planten. Om de dieren te beschermen zijn borden geplaatst bij de vijver aan de Craeyenbergh en bij de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan (bij de Meerestraat).

Nieuwe subsidiekansen voor ondernemers in Gelderland REGIO 024 / ALGEMEEN - Het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 stelt vanaf 21 maart 2018 €28,5 miljoen beschikbaar voor innovatieve en samenwerkende ondernemers in Overijssel en Gelderland. 

Wat kun je doen om fietsendiefstal te voorkomen REGIO 024 / ALGEMEEN - Voorkom fietsdiefstal en maak het fietsendieven zo moeilijk mogelijk. Gemeenten, politie en de fietsenbranche hebben al diverse maatregelen genomen om fietsendiefstal terug te dringen. Helpt u ook mee? En voorkom dat een dief uw E-bike of fiets steelt.

WhatsApp Buurtpreventie nu gemeentebreed in Berg en Dal BERG EN DAL - Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentebreed. Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit wordt voorkomen of opgelost.

Vrouwelijke hoogleraren Radboud Universiteit weer gegroeid NIJMEGEN - Het aantal vrouwelijke hoogleraren aan de Radboud Universiteit is ook in 2017 weer verder gegroeid, mede dankzij de Westerdijk Talentimpuls, een landelijk programma dat wil bijdragen aan meer diversiteit in de wetenschappelijke top.

MPF verwacht  6.000 bezoekers in Nijmegen NIJMEGEN - De laatste kaarten voor het Mega Piraten Festijn, dat op zaterdag 24 maart plaatsvindt in het Goffertpark in Nijmegen, gaan in de voorverkoop. “We verwachten zo’n zesduizend mensen”, vertelt een tevreden Leon Lukassen van Lukassen Produkties uit Nijmegen, een van de partijen achter het Mega Piraten Festijn. 

Wie herkent deze 'gestolen' fiets? NIJMEGEN - De politie is op zoek naar de eigenaar/eigenaresse van een vermoedelijk gestolen fiets. Deze fiets is aangetroffen op een plek, waarvan de politie het vermoeden heeft dat deze hier niet thuishoort.

Groeneveld in definitieve selectie Jong Oranje NIJMEGEN - Trainer Art Langeler heeft Arnaut Groeneveld opgenomen in de definitieve selectie voor Jong Oranje. De 21-jarige vleugelaanvaller van N.E.C., voor wie de selectie een primeur is, mist daardoor de wedstrijd tegen De Graafschap van volgende week vrijdag.