Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
Mysa op bezoek bij N.E.C.

 

NIJMEGEN - Zoals al 20 jaar traditie is heeft MYSA deze week wederom een bezoek gebracht aan de voetbalacademie N.E.C. Een o17-team van MYSA heeft twee keer getraind en een gezamenlijke activiteit gehad met de o17-1 van de voetbalacademie.

Mysa is een jeugdsportbond en ontwikkelingshulporganisatie in Mathare, een grote sloppenwijk in Nairobi in Kenia. Het richt zich op sportgebied vooral op voetbal en probeert de kinderen (circa 10.000 in aantal) vaardigheden bij te brengen waardoor ze meer kans hebben op een beter leven. Het project werd twee maal genomineerd voor een Nobelprijs voor de Vrede en wordt financieel ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Noorse Fromme Stichting. In 2003 werd MYSA bekroond met een Prins Claus Prijs en in 2004 ontving de bond een Sport for Good Award uit de Laureus World Sports Awards.

De ploeg die bij N.E.C. te gast was is op een bijzondere manier samengesteld; de spelers die meehielpen met opruimen van afval in de krottenwijk, leider of scheidsrechter waren bij een jonger team of andere ondersteunende activiteiten deden, kregen punten. De spelers die de meeste punten hadden en aardig kunnen voetballen mochten mee met het team naar de Norway-cup en naar Nijmegen. De eerste training onder leiding van een academie trainer is dinsdag afgewerkt. Na de training werd op het veld gezamenlijk afgesloten met de o17-1 van de voetbalacademie van N.E.C. , met een door de MYSA-boys geleide ritmische cooling-down gevolgd door Afrikaanse zang en dans. Na deze cooling down werd er samen geluncht en werden verhalen en ervaringen gedeeld met elkaar.

MYSA is blij gast te kunnen zijn bij N.E.C., maar andersom is N.E.C. blij en vereerd met de komst van MYSA. De gezamenlijke activiteit draagt bij aan de persoonlijkheidsontwikkeling van de spelers. Zij kregen mee hoe de jongens van Mysa onder grote armoede en in bijzonder slechte omstandigheden leven en er toch het beste van maken en daarbij ook nog kunnen zingen, dansen en lachen. Zowel N.E.C. als spelers van o17-1 hebben voetbalkleding en schoenen gedoneerd, iets dat MYSA zeer goed kan gebruiken.

Bron: www.nec-nijmegen.nl


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!