Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
Werkzaamheden Quackplein Nijmegen zijn in volle gang

 

NIJMEGEN - De werkzaamheden aan de Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat in Nijmegen zijn in volle gang en zullen naar verwachting duren tot 13 augustus 2018.

Op het Quackplein komen nieuwe verkeerslichten die flexibeler kunnen inspelen op het verkeersaanbod. Deze dragen bij aan een betere doorstroming van het verkeer, ook als straks het groot onderhoud van de Waalbrug start. Tegelijkertijd past de gemeente de routes voor fietsers en voetgangers aan. Deze worden logischer en overzichtelijker. De inrichting van de Burgemeester Hustinxstraat gaat beter aansluiten bij de Bloemerstraat en de Smetiusstraat met nieuwe bestrating en meer groen. Daarmee krijgt de hele route de uitstraling die je mag verwachten van deze korte verbinding tussen het station en Plein 1944.

Verkeershinder
De uitvoering is gepland in de zomerperiode, als er minder verkeer is. Om het werk zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren, zijn het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat afgesloten voor alle auto- en fietsverkeer. De aangrenzende woningen en bedrijven blijven lopend wel bereikbaar. De bus wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de van Oldenbarneveltstraat.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!