Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Beuningen viert 'Roze Woensdag' feestelijk

 

BEUNINGEN - Op woensdag 18 juli, de dag van Wijchen én Beuningen, kleuren Beuningen en Weurt roze. De gemeente Beuningen verwelkomt dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars staat een warm welkom te wachten. Ze maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’.

Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en vele vrijwilligers maakt de gemeente van de doorkomst een onvergetelijke dag!

Beuningen Buitengewoon
De wandelaars maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. De wandelaars krijgen een muzikaal welkom bij ‘Beuningen swingt’ op de rotonde bij het Thujapark. Vervolgen zij hun weg, dan horen zij vele muziekkorpsen, dweilorkesten en dj’s. Beuningen Sportief regelde hiervoor de standplaatsen. Natuurlijk staan veel inwoners aan de zijlijn om de Vierdaagse bikkels aan te moedigen.

In het zonnetje
Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ moedigt burgemeester Daphne Bergman elke loper persoonlijk aan. Ze zet de wandelaars in het zonnetje. De wandelaars krijgen vanuit deze tent een herinnering aan de doorkomst door Beuningen. Maar niet alleen de wandelaars worden dit jaar in het zonnetje gezet, ook inwoners uit de gemeente. Inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen zijn namelijk uitgenodigd voor de ontvangsttent. Dit jaar zijn dat de wijkhelden van de Dar. Zij zorgen er al jaren voor dat de gemeente schoon is én blijft. Dat doen zij door op pad te gaan en zwerfafval op te ruimen. Ook leden van de Gebiedsraad zijn uitgenodigd. Zij zetten zich in voor een energieneutraal Beuningen in 2040.

Voorgaande jaren stond de Harten4groep in de ontvangsttent. Vanaf dit jaar staan zij er niet meer. ''Daarom nodigen we vanaf nu inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen uit.'' Aldus de gemeente Beuningen.

Je bent om te zoenen
Gelegenheidsformatie ‘Pink Rebels’ schreef op initiatief van Stichting Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen het vrolijke Roze Woensdag-lied ‘Je bent om te zoenen’ en treedt daarmee bij verschillende podia langs de route op. Op deze manier wordt stilgestaan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LGBT’ers (lesbian, gay, bisexual, transgender) overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Van 11:30 tot 11:45 uur treedt Pink Rebels op in de ‘roze wolk’ aan het Thorbeckeplein.

Volledig programma
Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, beuningensportief.nl. Op beuningen.nl leest u alles wat u moet weten over de doorkomst door Beuningen en Weurt.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!