Sloopwerkzaamheden 'The Matrixx' in volle gang [FOTO'S]

 

NIJMEGEN - Vorige week is er gestart met de sloopwerkzaamheden van voormalig discotheek 'The Matrixx'. Op 14 maart 2015 opende hier club 'Monte Carlo', na meerdere geweldsincidenten werd de club op last van de gemeente in mei 2016 voor een half jaar gesloten.

Op 13 juni 2016 verwoeste een brand het binnengedeelte van het gebouw. De uitbater van Club Monte Carlo ging hierna failliet, na een periode van leegstand, werd begin 2018 besloten tot sloop voor nieuwbouw van de naastgelegen McDonald's.

The Matrixx
In 1997 werd gestart met de bouw van een muziekhal voor livemuziek bij Woonboulevard Novium in het stadsdeel Dukenburg vlak bij het Maas-Waalkanaal in het kader van het project Brabantse Poort. De bouw lag in 1998 zes maanden stil wegens een bezwaar van een omwonende. In juni 1999 werd het pand opgeleverd en in september opende Night Live. Doordat er slechts 400 bezoekers getrokken werden waar op meer dan 2000 gerekend werd, beëindigde Night Live Nijmegen na twee maanden de activiteiten en ging failliet.

In december 2001 opende op deze locatie discotheek The Matrixx door Twan Krebbers en David Brons. Bij de dubbele opening draaiden G-Spott, Jochen Miller (resident) en Klubbheads op 7 december en Armin van Buuren, Ferry Corsten en Ronald van Gelderen op 8 december. Regelmatig werden er sindsdien grote namen geprogrammeerd en de discotheek liep goed. Op 3 november 2002 werden voor de ingang aan de Wijchenseweg twee portiers neergeschoten door een klant die eerder die avond de toegang ontzegd was. Een van de portiers kwam hierbij om het leven.

In 2005, 2006 en 2010 werd The Matrixx door Horeca Nederland uitgeroepen tot populairste club van Nederland en won daarmee de Nightlife Award. Van 2005 tot 2010 en van 2012 tot 2014 sponsorde The Matrixx de Nijmeegse profbasketbalclub Magixx. In oktober 2011 probeerde een eerder geweigerde Brit de ingang te rammen met een bestelwagen.

Bekende concepten waren onder meer Pure Pressure en XXlerator. Eind 2014 sloot The Matrixx en gaat de organisatie zich alleen richten op het organiseren van feesten en evenementen in binnen- en buitenland.[5] Op 27 december werd de discotheek gesloten.

Copyright Media 024 | Foto's: Paul Albers


Lees ook: Club Monte Carlo sluit voor een half jaar
Lees ook: Club Monte Carlo gaat verder als evenementenhal
Lees ook: Nieuwe datum openingsfeest Monte Carlo: 14 maart
Lees ook: Nog geen vergunning voor Club Monte Carlo in Nijmegen
Lees ook: Club Monte Carlo opent op 7 februari 2015 in Nijmegen


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Nijmegen

N.E.C. - SC Cambuur (Facts & Stats)

NIJMEGEN - Met SC Cambuur treft N.E.C. tijdens de seizoensouverture een ploeg met wie het al 35 maal eerder de degens kruiste. Van de 35 duels stapte N.E.C. Zeventien maal van...

Lees meer...


Radboud Universiteit Introductie: groter dan ooit!

NIJMEGEN - Zondag 19 augustus start de introductieweek voor eerstejaars bachelorstudenten aan de Radboud Universiteit met minimaal 3364 deelnemers (dat zijn er meer dan ooit)....

Lees meer...


Hennepkwekerij met 54 planten aangetroffen in Nijmegen

NIJMEGEN - Woensdagochtend heeft het hennepteam samen met de wijkagent van Neerbosch Oost een instap gedaan bij een appartement aan de Sonatestraat in Nijmegen. 

Lees meer...


Burgemeester Bruls sluit woning vanwege dreiging door criminelen

NIJMEGEN - De dreiging rond een inwoner van de Hegdambroek te Nijmegen heeft er woensdag toe geleid dat de veiligheid van hem, zijn gezin maar ook die van zijn woonomgeving...

Lees meer...


Nijmegen herdenkt slachtoffers Nederlands-Indië uit de WOII

NIJMEGEN - Nijmegen heeft dinsdagavond de (burger)slachtoffers Nederlands-Indië uit de WOII en de periode erna (de Bersiapperiode) herdacht. 

Lees meer...


D66: Strengere maatregelen voor schoner Waalstrand

NIJMEGEN - De Nijmeegse fractie van D66 wil dat er strengere maatregelen komen om het Waalstrand schoon en veilig te houden. Raadslid Lusanne Bouwmans: “D66 maakt zich al...

Lees meer...


MuZIEum viert 6-jarig bestaan

NIJMEGEN - Maandag 20 augustus bestaat het muZIEum in Nijmegen alweer 6 jaar en dat is reden voor een feestje. 

Lees meer...


Omstanders grijpen in bij diefstal van telefoon

NIJMEGEN - Dinsdagochtend hebben twee omstanders op de van Bechenstraat in Nijmegen ingegrepen nadat een man een telefoon uit de handen van een vrouw had beroofd. 

Lees meer...


Kaartverkoop Roda JC - N.E.C. [INFORMATIE]

NIJMEGEN - Op zaterdag 8 september staat het duel met Roda JC op het programma in Parkstad Limburg stadion. De aftrap is om 20.45 uur. Er zijn in totaal 1000 kaarten...

Lees meer...


Nijmegenaar aangehouden voor geweld in Afferden

NIJMEGEN / AFFERDEN - Bij een vechtpartij in Afferden zijn zondagavond drie personen aangehouden. Ze zijn onder meer in de boeien geslagen voor zware mishandeling van agenten...

Lees meer...