Sloopwerkzaamheden 'The Matrixx' in volle gang [FOTO'S]

 

NIJMEGEN - Vorige week is er gestart met de sloopwerkzaamheden van voormalig discotheek 'The Matrixx'. Op 14 maart 2015 opende hier club 'Monte Carlo', na meerdere geweldsincidenten werd de club op last van de gemeente in mei 2016 voor een half jaar gesloten.

Op 13 juni 2016 verwoeste een brand het binnengedeelte van het gebouw. De uitbater van Club Monte Carlo ging hierna failliet, na een periode van leegstand, werd begin 2018 besloten tot sloop voor nieuwbouw van de naastgelegen McDonald's.

The Matrixx
In 1997 werd gestart met de bouw van een muziekhal voor livemuziek bij Woonboulevard Novium in het stadsdeel Dukenburg vlak bij het Maas-Waalkanaal in het kader van het project Brabantse Poort. De bouw lag in 1998 zes maanden stil wegens een bezwaar van een omwonende. In juni 1999 werd het pand opgeleverd en in september opende Night Live. Doordat er slechts 400 bezoekers getrokken werden waar op meer dan 2000 gerekend werd, beëindigde Night Live Nijmegen na twee maanden de activiteiten en ging failliet.

In december 2001 opende op deze locatie discotheek The Matrixx door Twan Krebbers en David Brons. Bij de dubbele opening draaiden G-Spott, Jochen Miller (resident) en Klubbheads op 7 december en Armin van Buuren, Ferry Corsten en Ronald van Gelderen op 8 december. Regelmatig werden er sindsdien grote namen geprogrammeerd en de discotheek liep goed. Op 3 november 2002 werden voor de ingang aan de Wijchenseweg twee portiers neergeschoten door een klant die eerder die avond de toegang ontzegd was. Een van de portiers kwam hierbij om het leven.

In 2005, 2006 en 2010 werd The Matrixx door Horeca Nederland uitgeroepen tot populairste club van Nederland en won daarmee de Nightlife Award. Van 2005 tot 2010 en van 2012 tot 2014 sponsorde The Matrixx de Nijmeegse profbasketbalclub Magixx. In oktober 2011 probeerde een eerder geweigerde Brit de ingang te rammen met een bestelwagen.

Bekende concepten waren onder meer Pure Pressure en XXlerator. Eind 2014 sloot The Matrixx en gaat de organisatie zich alleen richten op het organiseren van feesten en evenementen in binnen- en buitenland.[5] Op 27 december werd de discotheek gesloten.

Copyright Media 024 | Foto's: Paul Albers


Lees ook: Club Monte Carlo sluit voor een half jaar
Lees ook: Club Monte Carlo gaat verder als evenementenhal
Lees ook: Nieuwe datum openingsfeest Monte Carlo: 14 maart
Lees ook: Nog geen vergunning voor Club Monte Carlo in Nijmegen
Lees ook: Club Monte Carlo opent op 7 februari 2015 in Nijmegen


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Nijmegen

Onderzoeksteams Radboudumc op Lowlands

NIJMEGEN - Hoe communiceer jij als je op een lawaaiig festivalterrein staat? En gedraag jij je anders in een kansspel als er iemand toekijkt? Wetenschappers van de Radboud...

Lees meer...


Trainersassistenten ontvangen certificaat

NIJMEGEN - N.E.C. en Driestroom hebben enkele maanden geleden de handen ineen geslagen om mensen met een ondersteuningsvraag op te leiden tot trainersassistent. 

Lees meer...


Contract aanvaller N.E.C. opengebroken en verlengd

NIJMEGEN - N.E.C. heeft het contract van talent van eigen bodem Ole Romeny opengebroken en verlengd. De aanvaller, die zich het afgelopen halfjaar stormachtig ontwikkelde,...

Lees meer...


Auto belandt op dak na aanrijding in Nijmegen

NIJMEGEN - Op de Groenestraat in Nijmegen heeft vrijdagmiddag omstreeks 12:15 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee voertuigen betrokken waren. Door de aanrijding...

Lees meer...


Laatste weekend 'zomerkermis' in Nijmegen aangebroken

NIJMEGEN - Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! Kenmerkend door de vele fonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de moderne en sensationele...

Lees meer...


Minder treinen tussen Nijmegen en Mook Molenhoek

NIJMEGEN - Tussen Nijmegen en Mook Molenhoek rijden er minder treinen door een defecte trein. De verstoring is naar verwachting rond 9:30 uur verholpen.

Lees meer...


Verplaatsing markt Kelfkensbos tijdens Vierdaagseweek

NIJMEGEN - In de Vierdaagseweek zijn de plekken en de tijden van de markt in het centrum van Nijmegen iets anders. 

Lees meer...


Barbecueën in Nijmeegse parken

NIJMEGEN - Het blijft zomer en dus hebben veel mensen zin om in een van de Nijmeegse parken te barbecueën. Om het voor iedereen prettig te houden zijn er een aantal afspraken.

Lees meer...


Nieuw talent aan de slag in de zorg

NIJMEGEN - WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, ROC Nijmegen en ZZG zorggroep werken samen om werkzoekenden op te leiden tot verzorgende 3IG, om zo duurzaam bij te dragen aan meer...

Lees meer...


Europese groene hoofdstad Nijmegen geeft stokje door

NIJMEGEN - Nijmegen draagt in 2018 de titel Europese groene hoofdstad en geeft volgend jaar het stokje door aan Oslo. 

Lees meer...