Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Groene wandelroute op Nijmeegse campus

 

NIJMEGEN - Het Radboudumc en de Radboud Universiteit hebben een groene wandelroute van 5 km uitgestippeld op het campusterrein. De route loopt langs duurzame initiatieven, zoals bijenkasten, mossedumdaken, opvang van regenwater, het duurzame Grotiusgebouw, de nieuwbouw van het ziekenhuis en een voor insecten ingerichte bloeiende middenberm.

Het Radboudumc en Radboud Universiteit willen een positieve impact op de omgeving hebben. Als het gaat om energiebesparing, afvalverwerking, circulair bouwen, slim inkopen en het verbeteren van de bereikbaarheid en vergroenen van de campus trekken ze dan ook samen op.

De stad Nijmegen is dit jaar Green Capital en heeft door de hele stad heen groene routes uitgestippeld. Wandelaars kunnen hier wandelingen kiezen, aan elkaar koppelen en zo meer te weten komen over duurzaamheidsinitiatieven in de stad.

Uitzicht over campusterrein
Om te ervaren hoe groen de campus is, kun je in het Erasmusgebouw de lift nemen naar de twintigste verdieping, voor een prachtig uitzicht over de campus en de groene hoofdstad van Europa. Door middel van augmented reality is hier bovendien een overzicht te genieten van de vele duurzame initiatieven op de campus, in de stad en daarbuiten.

De route start bij de hoofdingang van het Radboudumc of de begane grond van de Erasmustoren. Hier zijn ook routekaarten beschikbaar.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!