N.E.C. hoopt punten binnen te halen tegen Go Ahead Eagles

 

NIJMEGEN - Aanstaande vrijdag treffen N.E.C. en Go Ahead Eagles elkaar in het Goffertstadion. Eerder dit seizoen eindigde het duel in de Adelaarshorst in een 1-1 gelijkspel en dus zal de ploeg van trainer Pepijn Lijnders erop gebrand zijn om ditmaal wel de volle drie punten binnen te halen. 

Beide ploegen kwamen elkaar al regelmatig tegen in de historie, maar liefst 87 keer. N.E.C. wist 24 keer de overwinning over de streep te trekken, Go Ahead Eagles deed dat 32 keer en de wedstrijd eindigde 31 keer in een gelijkspel.

In de winterstop heeft N.E.C.-speler Robin Buwalda de (tijdelijke) overstap gemaakt naar Go Ahead Eagles. In de eerste seizoenshelft moest de centrale verdediger de nodige wedstrijden missen vanwege een blessure, maar zal, nu hij weer fit is, in Deventer zijn speelminuten gaan maken.

Beide ploegen degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie en hopen dit seizoen weer terug te keren naar het hoogste niveau van het Nederlands voetbal. N.E.C. is na de eerste seizoenshelft nog volop in de race voor het kampioenschap, Go Ahead Eagles heeft een stroevere seizoenshelft achter de rug en staat op een veertiende positie.

De grootste overwinning ooit van N.E.C. op de Eagles dateert van februari 1992. De Nijmegenaren stonden binnen het halfuur al op een 4-0 voorsprong in het Goffertstadion, door doelpunten van Kees van Wonderen (twee stuks), Carlos Aalbers en Cees Lok. In de tweede helft maakte Cees Lok de vijfde treffer voor N.E.C., waarbij uiteindelijk een 5-1 eindstand op het scorebord stond.

De wedstrijd N.E.C. - Go Ahead Eagles zal de boeken ingaan als eerste wedstrijd onder leiding van Pepijn Lijnders. De 34-jarige trainer was eerder actief bij PSV, FC Porto en de laatste jaren als assistent van Jurgen Klopp bij Liverpool FC.

Eerder dit seizoen hield N.E.C. een punt over aan de wedstrijd in Deventer. Na elf minuten opende Sven Braken namens N.E.C. de score, maar slechts drie minuten later zette Sam Hendriks de Eagles weer op gelijke hoogte: 1-1. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Scheidsrechter bij het duel tussen N.E.C. en Go Ahead Eagles is Christiaan Bax. Eerder dit seizoen leidde hij de wedstrijd N.E.C. – SC Cambuur. De Nijmegenaren wonnen het duel in de Goffert met 3-1.

Clubtopscorer aller tijdens namens N.E.C. tegen Go Ahead Eagles is tevens de clubtopscorer aller tijden: Frans Janssen. De geboren Groesbeker was zesmaal trefzeker tegen de Eagles en houdt daarmee een flinke voorsprong op onder andere Cees Lok, Emiel van Eijkeren en Eugène Marijnissen, die allen vier keer wisten te scoren.

Bron: www.nec-nijmegen.nl


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Nijmegen

Voedingstips voor Vierdaagse wandelaars

NIJMEGEN - Houd je lichaam fit! Hoe houd je je lichaam fit en je krachten op peil tijdens het wandelen? Door goed op je eten te letten en genoeg te drinken blijft je...

Lees meer...


Beuningen viert 'Roze Woensdag' feestelijk

BEUNINGEN - Op woensdag 18 juli, de dag van Wijchen én Beuningen, kleuren Beuningen en Weurt roze. De gemeente Beuningen verwelkomt dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de...

Lees meer...


Vierdaagsefeesten: programma maandag 16 juli 2018

NIJMEGEN -  De redactie van Regio 024 heeft voor de Vierdaagsefeesten een aantal tips op een rijtje gezet! Kijk hier voor het complete programma!

Lees meer...


Recordaantal nationaliteiten loopt mee met Vierdaagse

NIJMEGEN - Aan de 102e Vierdaagse in Nijmegen doen wandelaars uit 84 landen mee. Dit is een recordaantal nationaliteiten. Vorig jaar liepen mensen uit 72 landen mee.

Lees meer...


Vierdaagsefeesten: programma zondag 15 juli 2018

NIJMEGEN -  De redactie van Regio 024 heeft voor de Vierdaagsefeesten een aantal tips op een rijtje gezet! Kijk hier voor het complete programma!

Lees meer...


'Step on the Grass' op Vierdaagsefeesten Nijmegen

NIJMEGEN - Onder de naam Step on the Grass werkte Michelle Lieffering voor het bedrijf HempFlax de afgelopen tijd aan grasbeschermende hennepmatten, waarin gras- en bloemzaden...

Lees meer...


Bereikbaarheid Radboudumc tijdens Vierdaagse

NIJMEGEN - Van 17 t/m 20 juli is de 102e Vierdaagse. Het Radboudumc is tijdens de Vierdaagse bereikbaar maar houdt rekening met een langere reistijd. Op verschillende plaatsen...

Lees meer...


NS zet extra (nacht)treinen in tijdens Vierdaagse Nijmegen

NIJMEGEN - Station Nijmegen is vanuit verschillende richtingen in het land per trein prima bereikbaar. NS zet extra (nacht)treinen en langere treinen in om alle wandelaars en...

Lees meer...


Verkeersmaatregelen in Nijmegen tijdens Vierdaagse

NIJMEGEN - Tijdens de Vierdaagse(feesten) 2018 van 14 t/m 20 juli gelden verschillende verkeersmaatregelen in het centrum van Nijmegen. De Vierdaagse komt er aan met een week...

Lees meer...


Extra bussen tijdens Vierdaagse Nijmegen

NIJMEGEN - Van 17 t/m 20 juli vindt in Nijmegen weer de jaarlijkse Vierdaagse plaats. De Vierdaagse feesten beginnen al op 14 juli. Tijdens dit evenement rijdt Breng speciale...

Lees meer...