N.E.C. hoopt punten binnen te halen tegen Go Ahead Eagles

 

NIJMEGEN - Aanstaande vrijdag treffen N.E.C. en Go Ahead Eagles elkaar in het Goffertstadion. Eerder dit seizoen eindigde het duel in de Adelaarshorst in een 1-1 gelijkspel en dus zal de ploeg van trainer Pepijn Lijnders erop gebrand zijn om ditmaal wel de volle drie punten binnen te halen. 

Beide ploegen kwamen elkaar al regelmatig tegen in de historie, maar liefst 87 keer. N.E.C. wist 24 keer de overwinning over de streep te trekken, Go Ahead Eagles deed dat 32 keer en de wedstrijd eindigde 31 keer in een gelijkspel.

In de winterstop heeft N.E.C.-speler Robin Buwalda de (tijdelijke) overstap gemaakt naar Go Ahead Eagles. In de eerste seizoenshelft moest de centrale verdediger de nodige wedstrijden missen vanwege een blessure, maar zal, nu hij weer fit is, in Deventer zijn speelminuten gaan maken.

Beide ploegen degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie en hopen dit seizoen weer terug te keren naar het hoogste niveau van het Nederlands voetbal. N.E.C. is na de eerste seizoenshelft nog volop in de race voor het kampioenschap, Go Ahead Eagles heeft een stroevere seizoenshelft achter de rug en staat op een veertiende positie.

De grootste overwinning ooit van N.E.C. op de Eagles dateert van februari 1992. De Nijmegenaren stonden binnen het halfuur al op een 4-0 voorsprong in het Goffertstadion, door doelpunten van Kees van Wonderen (twee stuks), Carlos Aalbers en Cees Lok. In de tweede helft maakte Cees Lok de vijfde treffer voor N.E.C., waarbij uiteindelijk een 5-1 eindstand op het scorebord stond.

De wedstrijd N.E.C. - Go Ahead Eagles zal de boeken ingaan als eerste wedstrijd onder leiding van Pepijn Lijnders. De 34-jarige trainer was eerder actief bij PSV, FC Porto en de laatste jaren als assistent van Jurgen Klopp bij Liverpool FC.

Eerder dit seizoen hield N.E.C. een punt over aan de wedstrijd in Deventer. Na elf minuten opende Sven Braken namens N.E.C. de score, maar slechts drie minuten later zette Sam Hendriks de Eagles weer op gelijke hoogte: 1-1. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Scheidsrechter bij het duel tussen N.E.C. en Go Ahead Eagles is Christiaan Bax. Eerder dit seizoen leidde hij de wedstrijd N.E.C. – SC Cambuur. De Nijmegenaren wonnen het duel in de Goffert met 3-1.

Clubtopscorer aller tijdens namens N.E.C. tegen Go Ahead Eagles is tevens de clubtopscorer aller tijden: Frans Janssen. De geboren Groesbeker was zesmaal trefzeker tegen de Eagles en houdt daarmee een flinke voorsprong op onder andere Cees Lok, Emiel van Eijkeren en Eugène Marijnissen, die allen vier keer wisten te scoren.

Bron: www.nec-nijmegen.nl


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Nijmegen

Archeologische opgraving bekijken in Nijmegen

NIJMEGEN - Op donderdag 3 mei tussen 11:00 en 17:00 uur kan iedereen de archeologische opgraving bekijken op de plek waar basisschool 'De Uitdaging' gebouwd wordt. De ingang...

Lees meer...


Vijf docenten hebben een Comeniusbeurs in de wacht gesleept

NIJMEGEN - Vijf docenten van de Radboud Universiteit hebben een Comeniusbeurs in de wacht gesleept. Zij krijgen de gelegenheid om onderwijsinnovaties door te voeren. Het gaat...

Lees meer...


Man bevrijdt uit lift Plein 1944 in Nijmegen

NIJMEGEN - Woensdagochtend omstreeks 05:00 uur kregen hulpdiensten een melding van een liftopsluiting bij de Primark op Plein 1944 in Nijmegen.

Lees meer...


Rampoefening CWZ en huisartsenpost succesvol verlopen

NIJMEGEN - Het CWZ en de huisartsenpost (HAP) hielden op zaterdag 21 april een geslaagde rampenoefening. Aan de oefening deden ruim 100 medewerkers en 50 vrijwilligers in de...

Lees meer...


Nijmegen krijgt nieuwe Stauferstèle

NIJMEGEN - Op zaterdag 28 april onthult burgemeester Bruls samen met Willem en Maria van Agtmael op het Nijmeegse Valkhof de eerste Nederlandse Stauferstèle. De Stauferstèle is...

Lees meer...


Kidsloop 2018: inschrijving start dinsdag 1 mei

NIJMEGEN - Dit jaar is het 5-jarig jubileum van de succesvolle Kidsloop die sinds 2014 wordt georganiseerd door Vierdaagsefeesten. In het eerste jaar waren er circa 100...

Lees meer...


Man aangehouden na schietincident met luchtdrukwapen

NIJMEGEN - De politie heeft zondagavond een man met twee luchtdrukwapens aangehouden na een schietincident op de Malderburchtstraat in Nijmegen.

Lees meer...


Deel Griftdijk in Nijmegen begin mei afgesloten

NIJMEGEN - Van 1 t/m 9 mei legt de gemeente Nijmegen een fietsoversteek aan ter hoogte van de Griftdijk -Terracottastraat -Simone de Beauvoirstraat. In deze periode is de...

Lees meer...


Meerdere auto-inbraken rondom het centrum van Nijmegen

NIJMEGEN - Afgelopen nacht hebben er meerdere auto-inbraken plaatsgevonden rondom het centrum van Nijmegen.

Lees meer...


Minder treinen tussen Nijmegen en Oss [UPDATE]]

NIJMEGEN - Tussen Nijmegen en Oss rijden er veel minder treinen door een defecte trein. Houdt u rekening met een extra reistijd, het is nog niet bekend hoe lang dit zal duren.

Lees meer...