Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: Classics & Hits
DJ: Non Stop
Winst N.E.C. geen garantie voor een gezonde toekomst!

 

NIJMEGEN - N.E.C. heeft voor het eerst in jaren winst behaald. De winst over het seizoen 2016/2017 werd echter sterk beïnvloed door een incidentele baten, waardoor het operationele resultaat na rentelasten een positief resultaat gaf van €121.000. De transferinkomsten zorgden voor een verhoging van de nettowinst tot € 1.684.000 miljoen. Het positieve resultaat stemde tot tevredenheid, maar is geen garantie voor een gezonde toekomst.

De omzet is met € 764.000 gestegen in het afgelopen seizoen. De commerciële resultaten vormden de belangrijkste groeifactor in de cijfers met bijna € 500.000. Aan de kostenkant bleven de uitgaven vrij stabiel, waardoor er operationeel (zonder transfers) een resultaat werd behaald van € 121.000. Door middel van het transferresultaat en afschrijvingen van € 1.563.000 kwam het nettoresultaat uit op € 1.684.000.

De degradatie heeft tot gevolg dat de begroting van dit lopende seizoen een operationeel verlies laat zien van meer dan tweeënhalf miljoen euro zonder transfers. Het negatieve eigen vermogen zal hierdoor oplopen naar boven de vier miljoen euro. Wat maar aan geeft dat de club een uitdagende toekomst voor zich heeft.

De sinds 1 augustus j.l. aangetreden Algemeen Directeur Wilco van Schaik heeft een uitdagende toekomst voor zich, ondanks de gemaakte winst. “Het is een goede zaak dat voor het eerst in jaren winst is behaald voor N.E.C.. Echter, het is mede tot stand gekomen door incidentele extra inkomsten, die voor het seizoen 2017/2018 weer zijn weggevallen. Als die er niet waren geweest was de club operationeel in de rode cijfers gebleven. Wij zullen structurele maatregelen moeten doorvoeren om tot een blijvende gezonde financiële situatie voor de club te komen. Dat is de grote uitdaging waar Remco Oversier en ik voor staan”, aldus Wilco van Schaik.

Van Schaik, die samen met Remco Oversier sinds deze zomer de nieuwe directie vormt, weet dat hij niet aan de makkelijkste klus is begonnen: “Remco en ik werden deze zomer geconfronteerd met een al gemaakte begroting voor dit seizoen die meer dan 2,5 miljoen verlies liet zien. Dat was het resultaat van de degradatie. Daar zijn wij mee aan de slag gegaan. We wisten dat dit geen gemakkelijke opdracht zou zijn. We hebben direct alles in kaart gebracht. We weten nu waar we werkelijk staan. De transfers van Dumic en Grot waren goed voor de club en helpen ons dit jaar door te komen. Dit Jupiler League seizoen is zeer uitdagend voor N.E.C.. In een tijdbestek van drie tot vijf jaar zullen we deze club financieel gezond en stabiel terug in de Eredivisie moeten krijgen. Ik ken dit soort opdrachten. Dossiers als het stadion en herfinanciering van schulden, dan wel aandelenverkoop dienen besproken te worden om de vermogenspositie van de club te verbeteren. We zijn teveel afhankelijk geweest van ‘vrienden’ om nog enigszins gezond te blijven. Alleen als we doorbraken weten te realiseren op deze genoemde dossiers kan N.E.C. een stabiele Eredivisieclub worden. Anders moeten we rekening houden met het feit dat we vaker in de Jupiler Leaque moeten gaan spelen dan iedereen lief is. Geen leuk bericht, maar het is zoals het is. Het heeft geen zin om daaromheen te draaien, iedereen moet de feiten kunnen zien en heeft recht op de waarheid. Deze club heeft nog vele stappen te maken. Het is nog niet zo ver, maar nu moet het wel gaan gebeuren. De toekomst kunnen we beïnvloeden en daar gaan we met z’n allen vanaf 1 januari met een nieuwe strategie keihard aan werken. Er liggen sterke fundamenten in de jeugd, de loyale achterban en bij onze sponsoren. Maatschappelijk voegen we echt iets aan de regio toe. Dat zijn sterke pijlers die we nu verder moeten uitbouwen in combinatie met de prestaties op het veld, want daar draait het om. Wij hebben vertrouwen in de toekomst van deze mooie club, anders waren we niet aan deze pittige uitdaging begonnen.”

Bron: www.nec-nijmegen.nl


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!