Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Nachttrein
DJ: Nonstop
Lichaam Mariska Peters (21) gevonden [UPDATES + INTERVIEW]


NIJMEGEN - Mariska Peters (21 jaar) uit Nijmegen (Neerbosch-oost) is sinds 9-2-2015, 01.00 uur vermist. Ze had bij een vriendin afgesproken maar is daar nooit aangekomen. Laatste contact met Mariska was op zondagnacht 00:42uur. Mariska is vanuit huis in haar auto vertrokken (zwarte Fiat Punto) met kenteken ZG-TN-25 (het bericht wat op facebook circuleert is het verkeerde kenteken).


Zondagochtend is het lichaam van de vermiste Mariska Peters gevonden bij de Hatertse Vennen. Dit is vanavond om circa 22:00uur door de politie officieel bevestigd. U vindt hieronder de updates sinds haar verdwijning met het nieuwste bericht bovenaan.


Update 10-03-2015, 12:04
Een 51-jarige oom van de vermoorde Mariska Peters is dinsdag in de Pompekliniek aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord van het 21-jarige meisje. De verdachte verbleef destijds op de open afdeling van de tbs-kliniek. De oom zat in de laatste fase van zijn behandeling na een eerdere veroordeling, waarvoor hij tbs met dwangverpleging had gekregen. Waardoor hij zich vrij kon bewegen.


Update 27-02-2015, 10.00
In het kader van het onderzoek naar de dood van Mariska Peters zoekt de politie vandaag, vrijdag 27 februari, in samenwerking met een specialistische afdeling van de Landmacht, in de omgeving van de vindplaats van het slachtoffer.

Vrijdagochtend vanaf omstreeks 08.30 uur zijn de politie en de specialistische afdeling van defensie met 20 man bezig met een zoekactie naar eventueel achtergebleven eigendommen of andere relevante voorwerpen die kunnen bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf. Ook is de politie op zoek naar de jas van Mariska. Ze droeg op de dag van haar verdwijning een zwart glimmend jack, kleine maat, met doorgestikte horizontale banen. De jas had een ritssluiting en een opstaande kraag.


Update 24-02-2015, 18:45
NIJMEGEN - Het Nederlands Forensisch Instituut heeft vandaag onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van Mariska Peters. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat Mariska door geweld om het leven is gekomen (wurging). Mariska werd zondagochtend door een speurhondengroep levenloos aangetroffen in de bossen van de Hatertse Vennen. Mariska was sinds maandag 9 februari als vermist opgegeven. De politie hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden waaronder Mariska is overleden en zet het onderzoek voort.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.


Update 24-02-2015, 14:00
Vandaag wordt sectie verricht op het lichaam van Mariska, e.e.a. moet duidelijkheid brengen over de manier waarop zij om het leven is gekomen. Mogelijk is ze slachtoffer geworden van een misdrijf.


Update 23-02-2015, 14:00
De familie van Mariska Peters heeft te kennen gegeven dat er morgen (op dinsdag 24 februari) vanaf 19:00uur een stille tocht is voor Mariska. Vertrekpunt van deze tocht is vanaf het Cruyff-Court in Neerbosch-Oost. Opgelet: De eerder gemelde herdenking in Beuningen (vrijdag) komt hierdoor te vervallen.


Update 23-02-2015, 12:01
De recherche houdt er ernstig rekening mee dat Mariska door een misdrijf om te leven is gekomen


Update 22-02-2015, 21:59 | Politiebericht

Nijmegen - Vanavond is na intensief onderzoek komen vast te staan dat het stoffelijk overschot dat vanmorgen in de bossen van de Hatertsevennen werd aangetroffen, het lichaam is van de vermiste Mariska Peters. De familie is inmiddels op de hoogte gebracht van de bevindingen van de politie. Het onderzoek zal worden voortgezet en de politie hoopt snel helder te krijgen hoe en onder welke omstandigheden Mariska om het leven is gekomen.

Op dit moment doet de politie geen verder mededelingen.


Update 22-01-2015, 21:58

Zojuist is bekend geworden dat het ontzielde lichaam, dat vanmorgen gevonden is, inderdaad de vermiste Mariska Peters is. Mariska werd sinds 9 februari vermist.


Update 22-02-2015, 20:50 uur
De politie verwacht dat het onderzoek in natuurgebied de Hatertse Vennen zeker nog uren duurt.


Update 22-02-2015 - 14:30 uur
Het redactieteam van Regio024 was vanmorgen al snel ter plaatse voor een verslag, foto's en video. Ook hebben we een geïmproviseerd interview afgenomen met Frank de Valk (Politiewoordvoerder Gelderland Zuid). Excuses voor de slechte audiokwaliteit.


Update 22-02-2015, 13:15 uur
Inmiddels is er bevestigd dat het lichaam welke is aangetroffen van een vrouw is. Of dit inderdaad de vermiste Mariska is moet onderzoek nog uitwijzen. Reddings Honden Werkgroep Westervoort uit Duiven deed zoektocht naar Mariska Peters en stuitte al snel op een lichaam.


Update 22-02-2015, 13:02 uur
De omgeving gaat afgezet worden met hekken. Deze hekken zijn voorzien van zwart zeil.


Update 22-02-2015, 12:45 uur
Het team van Regio 024 is, zoals eerder vermeld op Radio 024, ter plaatse. De eerste foto's zijn inmiddels op de redactie binnen gekomen. Deze vind u in de gallerij onderaan de pagina.


Update 22-02-2015, 11:00 uur
Speurhonden hebben zondagmorgen bij de Hatertse Vennen een stoffelijk overschot gevonden. De speuractie was een initiatief van de familie van de Mariska Peters. Onbekend is of het gevonden lichaam van Mariska Peters is. De politie is vooraf door de familie op de hoogte gesteld van de speurtocht, en is nu ter plekke. De parkeerplaats in het bos is onmiddellijk t.h.v. (kaas)boerderij 'De Diervoort' afgesloten. Mariska Peters verdween 2 weken geleden uit Nijmegen toen ze op weg was naar een vriendin, maar zij is daar nooit aangekomen. 2 dagen na haar vermissing werd haar auto onbeheerd teruggevonden in de buurt van haar ouderlijk huis.


Update 19-02-2015
De politie is vandaag met een TGO gestart naar aanleiding van de vermissing van Mariska Peters. De 21-jarige Nijmeegse is sinds maandag 9 februari als vermist opgegeven. Dinsdag 10 februari werd haar auto aangetroffen in de Symfoniestraat in de omgeving van haar ouderlijk huis. Vanaf dat moment is de politie gestart met het onderzoek dat vandaag is opgeschaald naar een TGO. Het aantal van vijf rechercheurs is uitgebreid tot 25.

Sinds het aantreffen van de auto van Mariska is de politie met vijf rechercheurs intensief bezig geweest met haar verdwijning. Getuigen werden gehoord, haar computer en auto werden uitgebreid onderzocht en telefoongegevens werden bekeken. Ook zijn alle binnengekomen tips onderzocht.

Vanaf de start van het onderzoek werd met alle scenario’s rekening gehouden; zelfdoding, een misdrijf, vrijwillige verdwijning of een ongeval. Concrete aanwijzingen voor één van deze mogelijkheden waren er niet. Met het verstrijken van de tijd en het nog steeds niet weten waar Mariska is, zijn de scenario’s van een ongeval of een zelfdoding minder waarschijnlijk geworden maar nog steeds niet volledig uit te sluiten.
Sporen

De afdeling Forensische Opsporing heeft deze week alle onderzoeksresultaten van de auto van Mariska binnen. In de auto zijn sporen gevonden waarvan nog niet bekend is hoe oud deze zijn. Deze sporen hebben ook een rol gespeeld bij het besluit op te schalen naar een TGO. De politie doet op dit moment geen nadere mededelingen.


Update 13-2-2015 18:00 uur
Vrienden van de vermiste Mariska hebben vrijdagmiddag flyers uitgedeeld op het busstation in Nijmegen. Ook hebben zij in 40 verschillende bussen posters mogen hangen met een foto van Mariska en een beschrijving. De recherche is nog steeds bezig met onderzoek, maar zet nog geen groot rechercheteam in omdat er geen duidelijke aanwijzingen zijn voor een misdrijf.


Update 11-2-2015 22:15 uur
Vanavond om 22.35uur besteedt SBS6 in 'Hart van Nederland' aandacht aan deze zaak.


Update 10-2-2015 22:00 uur
De auto van de vermiste Mariska Peters uit Nijmegen is dinsdagavond in haar woonplaats gevonden ter hoogte van de Symphoniestraat en de Paukenstraat. Haar auto is door de politie weggesleept, maar de Nijmeegse is nog steeds vermist. Mariska Peters is 1,68 meter lang, heeft bruine haren met rode gloed en donkere ogen. Ze heeft diverse tatoeages.


Update 11-2-2015 18:00 uur
De vader van Mariska Peters zei woensdag dat hij vreest dat ze is ontvoerd. De familie zegt verder tussen hoop en vrees te leven. Mariska's auto is teruggevonden, maar van haarzelf ontbreekt nog elk spoor. Na een tip van een paragnost is de familie met enkele vrijwilligers gaan zoeken in een bos in de Ooijpolder. Dit helaas nog zonder resultaat.


Foto's Media 024 | Twan Kersten / EL