Uitbraak MRSA-bacterie CWZ lijkt onder controle NIJMEGEN - De MRSA-uitbraak in CWZ lijkt onder controle. Op afdeling C44 golden tot dinsdag 28 maart nog uitgebreide infectiepreventie maatregelen om verspreiding van de aangetroffen MRSA-bacterie te voorkomen.

Auto volledig uitgebrand aan Rentmeesterhof in Nijmegen NIJMEGEN – Een felle autobrand heeft woensdag in de vroege morgen een personenauto volledig verwoest. De brand vond plaats aan de Rentmeesterhof in Nijmegen.

Ruit van woning vernield in Nijmeegse wijk Malvert NIJMEGEN - De politie heeft dinsdagmiddag een persoon aangehouden in een achtertuin van een woning in de Nijmeegse wijk Malvert.

Nijmegenaar de cel in voor poging zware mishandeling NIJMEGEN - Een 28-jarige man uit Nijmegen heeft zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en het in beschonken toestand en zonder rijbewijs rijden op een snorfiets. De rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 210 dagen, waarvan 106 dagen voorwaardelijk.

Nijmeegse basisscholen gaan debatteren NIJMEGEN - Op vrijdag 31 maart opent Wethouder Renske Helmer-Englebert in Nijmegen de eerste editie van het scholendebat-toernooi ‘Nijmegen Debatteert’.

Landingszone Splash glijbaan is de Waal NIJMEGEN - Splash Waterslides heeft begin deze maand aangekondigd een nieuwe editie van de gigantische pop-up waterglijbaan te organiseren in het centrum van Nijmegen.

Vuurwerkverbod op training N.E.C. voor Gelderse derby NIJMEGEN - Aankomende zondag 2 april staat in het Gelredome in Arnhem de tweede Gelderse derby van het seizoen op het programma! De dag ervoor start om 10:00 uur de laatste training voorafgaand aan de wedstrijd (tijd onder voorbehoud).

Voedingsvezels maken muis minder vergeetachtig NIJMEGEN - De voedingsstof butyraat vermindert de negatieve gezondheidseffecten van obesitas bij muizen. Darmbacteriën halen deze stof normaal gesproken uit voedingsvezels, maar bij overgewicht neemt het aantal van deze bacteriën af.

Gebiedsvisie TPN-West in de maak NIJMEGEN / BEUNINGEN - Nijmegen en Beuningen maken samen een gebiedsvisie voor de bedrijventerreinen aan beide kanten van het Maas-Waalkanaal.

Medewerkers PostNL leggen werk neer NIJMEGEN - Dinsdagochtend vanaf 8:00 uur leggen minimaal 50 postbodes en voorbereiders het werk neer bij de VBL van PostNL in Arnhem. Sinds er in augustus vorig jaar brand uitbrak op de locatie in Nijmegen werken ze noodgedwongen in Arnhem, maar ze krijgen niet langer hun reistijd en reiskosten vergoed.