Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Scouting Malden fietst € 500,- bij elkaar

 

MALDEN - € 500,- fietsten (jeugd) leden, familie en vrienden van Scouting Malden bij elkaar. Voorzitter Frank de Water en groepsbegeleider Jos Verheggen kregen op zaterdag 23 juni in het bijzijn van vele jeugdleden dit bedrag uitgereikt door wethouder René Waas van de gemeente Heumen. Het geld wordt gebruikt om een kampvuurkuil te bouwen. Er is 15.000 km bij elkaar gefietst en deze kilometers zijn gehouden via de app Ring-Ring©.

Veel leden van Scouting Malden hebben ervoor gekozen om hun auto te laten staan en op de fiets te stappen om voor het doel kilometers bij elkaar te fietsen. Dit is precies het doel dat het programma van ‘Beter Benutten’ wil bereiken. Elke gefietste kilometer levert een klein bedragje op (tussen 0,03 en 0.05 euro) dat gedoneerd wordt vanuit dit programma. Met de app houden deelnemers het aantal kilometer bij en ontvangen ze ook nog eens korting bij lokale ondernemers.

Kampvuurkuil Scouting Malden
Scouting Malden is erg blij. Jos Verheggen: “Het maken van een kampvuur is een belangrijk onderdeel van onze Scoutinggroep, de kinderen vinden dit heel leuk! Tijdens zo’n kampvuur zijn er ook vaak optredens met zang en dans en daarom komt er ook nog een podium bij. Dit is extra mooi voor de bonte avonden van basisscholen en kampen door Scoutinggroepen. De kampvuurkuil moet wel veilig zijn zo midden tussen de bomen. Daarom komt er een water tap punt bij voor extra veiligheid. Wij zijn erg blij met dit bedrag, nu kunnen we echt starten met het bouwen van de kampvuurkuil”.

SLIMopweg
Fiets mee voor je buurt of vereniging via de Ring-Ring app is één van de SLIMopweg projecten waarin overheden, bedrijven en inwoners samenwerken om de bereikbaarheid van Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Dit doen ze door automobilisten te overtuigen om anders naar hun werk te reizen. Het doel is dat er minder vertraging op de weg naar Nijmegen zijn. Meer informatie over SLIMopweg en Fiets mee voor je buurt is te vinden op: slimopweg.info.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!