Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Pluimen voor inwoners gemeente Heumen

 

HEUMEN - Onlangs zijn er in de gemeente Heumen pluimen ontwikkeld die uitgereikt worden aan inwoners die een goede prestatie/daad hebben verricht. Zo zijn er afgelopen week maar liefst drie pluimen uitgereikt!

Vrijdag 18 mei heeft Maarten Schoenaker, wethouder Sport, de Heumense Sportpluim uitgereikt aan Ben de Cort. Hij is Nederlands kampioen judo geworden in de gewichtsklasse tot 38 kilo. Ben is lid van judovereniging Heumen en ging goed getraind de mat op. Alle partijen won hij met Ippon, er was geen judoka die grip op hem kreeg. Iemand die zo’n prestatie neerzet mag wel in het zonnetje gezet worden. De pluim was dus wel op z’n plek.

Helden
In maart hebben Lisa Konings en Sander de Wilde een echte heldendaad verricht door een inwoner uit de gemeente te redden. Het ging om de heer Van Aernsbergen. Hij was gevallen in zijn achtertuin en liep daarbij ernstige verwondingen op. Lisa en Sander fietsten toevallig langs en hebben gelijk actie ondernomen door eerste hulp te verrichten, 112 te bellen en voor de vrouw van de heer Aernsbergen een brief achter te laten. Woorden schieten bij burgemeester Mittendorff bijna tekort als ze voor het eerst een Heumense Pluim uitreikt. Vanwege de heldendaad lichtte de vrouw van de heer Van Aernsbergen de burgemeester in: “Ik ben ze eeuwig dankbaar. Je hoort zo vaak negativiteit over jongelui, dat dit een grote pluim verdient. Weinig volwassenen zouden met zo veel verantwoordelijkheidsgevoel reageren.''


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!