Persoonsgegevens Heumen aangescherpt

 

HEUMEN - Vanaf vandaag is de 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' (AVG) van toepassing. Deze verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Binnen de gemeente Heumen wordt veel gewerkt met persoonsgegevens en deze gegevens worden intern en soms ook extern (uit)gewisseld. De wijze waarop met persoonsgegevens moet worden omgegaan is gebonden aan regels. Met de komst van de AVG worden de bestaande regels aangescherpt.

Om aan de privacyregels te voldoen heeft de gemeente Heumen diverse maatregelen genomen. De belangrijkste zijn: het actualiseren en vaststellen van het al bestaande register van verwerkingen van persoonsgegevens, het vaststellen van privacybeleid en het vaststellen van procedures voor de uitoefening van rechten zoals het recht op inzage. Verder is de verplichte Functionaris gegevensbescherming benoemd.

Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens
Naast deze maatregelen is een informatiebeveiligingsbeleid en een uitvoeringsplan opgesteld met daarin tevens aandacht voor datalekken. Alle getroffen maatregelen hebben het gezamenlijke doel om zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de persoonsgegevens van inwoners. Dit is een proces dat in ontwikkeling is en blijft.

Register persoonsgegevens
De gemeente Heumen zet binnenkort onder andere het register van verwerkingen van persoonsgegevens op de website. Dit register biedt inzicht in de reikwijdte van de verantwoordelijkheid van de gemeente, omdat daarin elk gemeentelijk proces waarin persoonsgegevens een rol spelen, is vastgelegd. Raadpleging van dit register biedt daarom zowel voor de gemeente als voor haar inwoners inzicht in de wijze waarop door de gemeente met persoonsgegevens wordt omgegaan.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Heumen

Gestolen voertuigen aangetroffen in Mook

MOOK - In twee gebouwen aan de Bovensteweg in Mook heeft de politie twee gestolen personenauto’s, een gestolen motorfiets en een aantal tabletteermachines aangetroffen.

Lees meer...


Doe mee met Burendag in Heumen!

HEUMEN - Op zaterdag 22 september viert Nederland Burendag. Als u samen met uw buurt een goed initiatief voor Burendag bedenkt, kunt u daar onder voorwaarden een bijdrage tot...

Lees meer...


Hoe werkt onkruidverwijdering in de gemeente Heumen

HEUMEN - In de openbare ruimte verwijdert Dar het onkruid op de stoep en straat in de gemeente Heumen. Sinds een paar jaar is het verboden om chemische bestrijdingsmiddelen te...

Lees meer...


Heumen zoekt mooiste Vierdaagsefoto!

HEUMEN - De gemeente Heumen is op zoek naar de allermooiste Vierdaagsefoto's, gemaakt in de gemeente Heumen tijdens de wandelmars of festiviteiten. Feest of loopt u mee? Stuur...

Lees meer...


In Heumen ‘4dorpentocht’ tijdens Vierdaagse

HEUMEN - De Vierdaagse komt eraan! De gemeente Heumen maakt zich op voor editie 102. Ook dit jaar kunnen geïnteresseerden weer meedoen met de ‘4dorpentocht’ op woensdagavond 18...

Lees meer...


Verkeersmaatregelen in Heumen tijdens Vierdaagse

HEUMEN - Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 juli zijn in verband met de Vierdaagse een aantal wegen afgesloten en omleidingen ingesteld in de gemeente Heumen. Hieronder...

Lees meer...


Extra water voor bomen tegen droogte in Heumen

HEUMEN - Veel bomen verliezen door dit bijzonder droge weer vroegtijdig hun blad. Bij platanen is dit goed te zien. De bast en ook de bladeren vallen eerder af dan normaal. 

Lees meer...


Afsluitende bijeenkomst stuw Nederasselt volgt in najaar

NEDERASSELT / GRAVE - De ravage aan de stuw bij Grave als gevolg van een aanvaring door de ‘Maria Valentina’ op 29 december 2016 was wekenlang landelijk nieuws. Een grote...

Lees meer...


Scouting Malden fietst € 500,- bij elkaar

MALDEN - € 500,- fietsten (jeugd) leden, familie en vrienden van Scouting Malden bij elkaar. Voorzitter Frank de Water en groepsbegeleider Jos Verheggen kregen op zaterdag 23...

Lees meer...


Controle hondenbelasting gemeente Heumen

HEUMEN - Heeft u één of meer honden? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Het is belangrijk dat u bij aanschaf van een hond zelf binnen 14 dagen aangifte doet, vanaf...

Lees meer...