Persoonsgegevens Heumen aangescherpt

 

HEUMEN - Vanaf vandaag is de 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' (AVG) van toepassing. Deze verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Binnen de gemeente Heumen wordt veel gewerkt met persoonsgegevens en deze gegevens worden intern en soms ook extern (uit)gewisseld. De wijze waarop met persoonsgegevens moet worden omgegaan is gebonden aan regels. Met de komst van de AVG worden de bestaande regels aangescherpt.

Om aan de privacyregels te voldoen heeft de gemeente Heumen diverse maatregelen genomen. De belangrijkste zijn: het actualiseren en vaststellen van het al bestaande register van verwerkingen van persoonsgegevens, het vaststellen van privacybeleid en het vaststellen van procedures voor de uitoefening van rechten zoals het recht op inzage. Verder is de verplichte Functionaris gegevensbescherming benoemd.

Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens
Naast deze maatregelen is een informatiebeveiligingsbeleid en een uitvoeringsplan opgesteld met daarin tevens aandacht voor datalekken. Alle getroffen maatregelen hebben het gezamenlijke doel om zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de persoonsgegevens van inwoners. Dit is een proces dat in ontwikkeling is en blijft.

Register persoonsgegevens
De gemeente Heumen zet binnenkort onder andere het register van verwerkingen van persoonsgegevens op de website. Dit register biedt inzicht in de reikwijdte van de verantwoordelijkheid van de gemeente, omdat daarin elk gemeentelijk proces waarin persoonsgegevens een rol spelen, is vastgelegd. Raadpleging van dit register biedt daarom zowel voor de gemeente als voor haar inwoners inzicht in de wijze waarop door de gemeente met persoonsgegevens wordt omgegaan.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Heumen

Controle hondenbelasting gemeente Heumen

HEUMEN - Heeft u één of meer honden? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Het is belangrijk dat u bij aanschaf van een hond zelf binnen 14 dagen aangifte doet, vanaf...

Lees meer...


Heumen zoekt bijzondere lopers 4Daagse

HEUMEN - Ook inwoners van de gemeente Heumen trekken weer hun wandelschoenen aan om deel te nemen aan de 4Daagse. Loop jij dit jaar voor de 25ste of 50ste keer de 4Daagse of...

Lees meer...


‘De Canon van Heumen’ vanaf 20 juni verkrijgbaar

HEUMEN - Het Erfgoedplatform en de gemeente Heumen nodigen inwoners uit om aanwezig te zijn bij de presentatie en de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘De Canon...

Lees meer...


Nieuwbouw basisschool de Vuurvogel Malden

MALDEN - Aan de Gladiolenstraat/Chrysantstraat in Malden wordt het nieuwe schoolgebouw van de Vuurvogel gebouwd. De gemeenteraad stemde begin 2018 in met een schoolgebouw van...

Lees meer...


In Heumen ‘4dorpentocht’ tijdens Vierdaagse

HEUMEN - De Vierdaagse komt eraan! De gemeente Heumen maakt zich op voor editie 102. Ook dit jaar kunnen geïnteresseerden weer meedoen met de ‘4dorpentocht’ op woensdagavond 18...

Lees meer...


Aardgasvrij wonen in de gemeente Heumen

HEUMEN - De gemeente Heumen wil in 2050 een klimaat neutrale, duurzame gemeente zijn. Om klimaatneutraal te worden is één van de opgaven om alle woningen, bedrijven en andere...

Lees meer...


Invasie eikenprocessierupsen gemeente Heumen

HEUMEN - Het aantal eikenbomen met eikenprocessierupsen is in de gemeente Heumen dit jaar flink gestegen. Ondanks de preventieve bespuiting met een biologisch middel zijn er...

Lees meer...


Jeugdvoetbaltoernooi SV Heumen groot succes

HEUMEN - SV Heumen heeft zich van de beste kant laten zien op de 37e editie van het internationaal jeugdvoetbaltoernooi , mede mogelijk gemaakt door Euregio Rijn-Waal.

Lees meer...


René Waas geïnstalleerd als wethouder in Heumen

HEUMEN - Tijdens de vergadering van maandag 4 juni benoemde de gemeenteraad René Waas (VVD) als wethouder van de gemeente Heumen. René Waas is de vierde wethouder. Met zijn...

Lees meer...


Derde verdachte aangehouden voor woningoverval Malden

NIJMEGEN / MALDEN - Op woensdagmorgen 30 mei is een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een woningoverval op een bejaarde vrouw aan de Vinkenlaan op 3 november...

Lees meer...