Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Internationaal voetbalspektakel in Heumen

Foto: H.van Wijk

HEUMEN - In Heumen vindt op 1, 2 en 3 juni a.s. voor de 37e maal de internationale jeugdvoetbal happening plaats. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).


Het belangrijkste is natuurlijk het jeugdvoetbaltoernooi zelf: De 'VOF Heumen Noord Cup'. Dit jaar met 123 deelnemende teams, waarvan er 28 uit het buitenland komen.

Er wordt gespeeld in zestien categorieën verdeeld over Onder 19 tot en met Onder 7. Nieuwe deelnemers op het toernooi zijn o.a. VFB Bottrop 1900 uit Duitsland, Preston North End uit Hull (Engeland), Sportkring Sint Niklaas uit Nieuwkerken (België).

Uiteraard ook veel teams uit de directe omgeving : Malden, Mook, Overasselt en uiteraard Heumen. De wedstrijden vinden plaats op sportpark de Toppenberg aan de Maasstraat in Heumen en vangen vrijdag om 18:00 uur en zaterdag en zondag om 09:00 uur aan. Alle wedstrijden staan onder leiding van een mix van ervaren en jonge talentvolle KNVB scheidsrechters. Tijdens het toernooi worden er acties gehouden ten bate van de stichting 'Mijn Liefste Wens'. Deze stichting heeft een duidelijk doel : Het ondersteunen van projecten, die gericht zijn op het welzijn van het zieke kind in de drie Nijmeegse ziekenhuizen. SV Heumen vindt dat zieke kinderen die steun verdienen.

Vrijdagavond 1 juni worden de eerste buitenlandse gasten al ontvangen en organiseert SV Heumen een gala-avond met verkiezing sportman/sportvrouw van het Jaar. Zaterdagavond 2 juni zijn er om 18:30 uur de Praxis Games: een spelcircuit voor Jeugd tot en met 11 jaar. En voor de jeugd ouder dan 11 jaar en de begeleiders een 'FIFA GAME' toernooi. Aan beide attracties kan iedereen meedoen, wel is vooraf opgeven en een eigen bijdrage voor het goede doel verplicht.

Op zondagavond 3 juni vindt er om 19.00 uur de Praxis Erewedstrijd plaats: SV Heumen heeft weer het Nederlands CP-team uitgenodigd, dit maal een jeugdteam: SV Heumen JO19-1 - Nederlands CP Team Onder 19. Daarna wordt deze happening officieel afgesloten in het clubhuis door de voorzitter van SV Heumen.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!