Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: MiddagMix
DJ: Non Stop
Bijzondere archeologische vondsten Overasselt

 

HEUMEN / OVERASSELT - De archeologische werkzaamheden aan de Schoonenburgseweg in Overasselt zijn afgerond. Archeologisch bureau RAAP uit Weesp heeft tijdens de opgraving bijzondere vondsten gedaan. 

Archeologen vonden de resten van een nederzetting uit de laat-Romeinse tijd. Er zijn grondsporen gevonden, zoals afvalkuilen en een diepe waterput. De vondsten bestaan uit aardewerk, bouwmateriaal en een maalsteen. Ook werd metaal gevonden: munten, een Romeinse haarnaald en een prachtige mantelspeld (3e-4e eeuw na. Chr.). Ook in de prehistorie waren er mensen actief in de omgeving van Overasselt. Dit zien de archeologen aan de aangetroffen haardkuilen en breukstenen. Veldwerkleider Laurens Flokstra van RAAP: “een absolute topper is de vondst van een complete vuurstenen bijl met een lengte van 22cm! Deze geslepen bijl is minstens 4500 jaar oud (periode Neolithicum-Vlaardingencultuur). Met dank aan de alertheid van de kraanmachinist en het graafteam!”.

De drie fasen van het Werklandschap in een notendop
Het Werklandschap wordt uitgevoerd in drie fasen. Fase één wordt op dit moment bouwrijp gemaakt. De archeologische werkzaamheden zijn inmiddels afgrond en ook de grondwater- en bodemsanering zijn uitgevoerd. De nutsbedrijven leggen komende weken de kabels en leidingen aan. Ook wordt glasvezel aangelegd. In mei of juni kunnen de ondernemers starten met de bouw van hun bedrijf en/of woning. 

In de tweede fase wordt een wooncomplex gerealiseerd van ongeveer 12 woningen. Hierover is de gemeente in gesprek met een aantal initiatiefnemers. Eind april hopen zij de plannen voor deze fase rond te hebben. 

Met de bedrijven Derks en Hermanussen uit Overasselt worden aankoopgesprekken gevoerd. Naar verwachting is er in mei duidelijkheid of de verplaatsing van deze bedrijven naar fase drie van het Werklandschap doorgaat.

Tot slot zijn de eerste tekeningen gemaakt voor het groenontwerp van het Werklandschap. Hierover is de gemeente in gesprek met vertegenwoordigers van de Buurderij, Malderburch en een aantal betrokken ondernemers.

Wilt u meer informatie?
Peter Engelvaart verzorgt de projectleiding en houdt zich bezig met de verkoop van de bedrijfspercelen. Er zijn nog 2 kavels beschikbaar. Peter is bereikbaar op telefoonnummer 06-502 133 54 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..