'Week van de Veiligheid' in de gemeente Heumen

 

HEUMEN - Van 9 tot met 15 oktober is de nationale 'Week van de Veiligheid'. Met de donkere dagen op komst vraagt de gemeente Heumen aandacht voor maatregelen om woninginbraak te voorkomen. Cijfers laten zien dat in donkere wintermaanden, van oktober tot april, het aantal woninginbraken toeneemt. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid deze periode in te gaan.

Samen met diverse partners, zoals de politie en de beheerders van de BuurtWhatsApp-groepen werkt de gemeente aan een veilige woonomgeving voor de bewoners van de gemeente Heumen. De gemeente zorgt standaard voor goede verlichting in de wijken en snoeien de struiken. Dit geeft goed zicht op woningen en dat schrikt inbrekers af. Daarnaast geeft de gemeente voorlichting over hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak.

Samen sterk tegen inbrekers
Juist de hulp van inwoners is daarbij hard nodig. Er zijn al veel mensen die hun woning goed beveiligen door bijvoorbeeld goed hang- en sluitwerk aan te brengen of de begroeiing laag te houden. ''Alleen als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we samen woninginbraken voorkomen'' aldus de gemeente Heumen.

Wordt er onverhoopt bij u ingebroken? Doe dan altijd aangifte.

Voorkom een inbraak in uw woning
Met eenvoudige maatregelen kunt u de kans om slachtoffer te worden van woninginbraak verkleinen:
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Kijk op de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen voor advies. www.politiekeurmerk.nl.
  • Doe uw ramen en deuren altijd op slot, ook als u maar even weg bent. Haal de sleutel uit de binnenkant van het slot.
  • Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg. Plaats goede buitenverlichting.
  • Zorg ervoor dat geld, sieraden of andere dure spullen vanaf buiten niet te zien zijn.
  • Sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen ‘geheime’ plaatsen. Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).
  • Wees alert op mensen die aanbellen met ‘smoesjes’. Zorg ervoor dat u goed kunt zien wie bij uw voordeur staat en doe alleen open als u het vertrouwt.
  • Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden als u een paar dagen niet thuis bent. Zorg dat uw huis er bewoond uit ziet en gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.

Verdachte situatie? Bel 112!
Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct de politie via telefoonnummer 112. Noteer het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig en neem geen risico’s.

Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Ander nieuws uit Heumen

70-jarige man uit Molenhoek mishandeld in Tilburg

MOLENHOEK / TILBURG - Een 70-jarige man uit Molenhoek is vrijdag 13 oktober 2017 omstreeks 22.10 uur mishandeld in het ijssportcentrum aan de Stappegoorweg in Tilburg. 

Lees meer...


Wegens succes herhaald cursus 'Politiek Actief' Heumen

HEUMEN - Vanwege de vele aanmeldingen voor de meerdaagse cursus Politiek Actief organiseert de gemeente Heumen op zaterdag 18 november 2017 samen met de gemeente Mook en...

Lees meer...


Schoonmaak parkeergarage Maldensteijn Malden

HEUMEN - Vanwege schoonmaakwerkzaamheden is de parkeergarage onder Maldensteijn in Malden gesloten op vrijdag 13 oktober van 07:00 tot 15:00 uur.

Lees meer...


Duurzame verlichting voor gemeente Heumen

HEUMEN - De gemeenteraad van de gemeente Heumen heeft gekozen voor de ‘ombouw naar duurzame verlichting in 10 jaar’. Uitgangspunten bij deze keuze zijn onder andere;...

Lees meer...


Gemeente Heumen plaatst zo’n 35 bladkorven

HEUMEN - De gemeente Heumen plaatst weer zo’n 35 bladkorven. Deze worden zoveel mogelijk op dezelfde locaties als vorig jaar geplaatst. Op www.heumen.nl kunt u de exacte...

Lees meer...


Nieuwe initiatieven in de gemeente Heumen

HEUMEN - Wonen in een fijne buurt waar het goed leven is, dat willen we allemaal. Inwoners met goede ideeën om de leefbaarheid van hun buurt of dorp te verbeteren konden deze...

Lees meer...


Geen jodiumtabletten voor inwoners gemeente Heumen

HEUMEN - In de week van 2 oktober ontvangen 1,2 miljoen huishoudens die wonen binnen een straal van 100 kilometer van een kernreactor een kaart in de brievenbus. Op de kaart...

Lees meer...


Bijeenkomst voor inwoners Heumen die statushouders helpen

HEUMEN - Op maandagavond 9 oktober organiseert de gemeente Heumen samen met VluchtelingenWerk Heumen en Taal- en Cultuurcafé Heumen een bijeenkomst voor Heumense inwoners die...

Lees meer...


Informatieavond ‘Werklandschap Overasselt’

OVERASSELT - Woensdagavond 4 oktober organiseert de gemeente Heumen een informatieavond voor inwoners van Overasselt.

Lees meer...


Werkstraffen voor bedreigen met wapens langs A326 bij Wijchen

MOOK / WIJCHEN - De rechtbank Gelderland legde aan een 53-jarige man uit Mook en aan een 48-jarige man uit Oss werkstraffen van respectievelijk 80 en 150 uur. De mannen hadden...

Lees meer...