Heumen zoekt mooiste Vierdaagsefoto! HEUMEN - De gemeente Heumen is op zoek naar de allermooiste Vierdaagsefoto's, gemaakt in de gemeente Heumen tijdens de wandelmars of festiviteiten. Feest of loopt u mee? Stuur dan uw foto in en misschien wordt deze afgedrukt op de gemeentepagina.

In Heumen ‘4dorpentocht’ tijdens Vierdaagse HEUMEN - De Vierdaagse komt eraan! De gemeente Heumen maakt zich op voor editie 102. Ook dit jaar kunnen geïnteresseerden weer meedoen met de ‘4dorpentocht’ op woensdagavond 18 juli. Deze tocht leidt langs vier prachtige dorpen.

Verkeersmaatregelen in Heumen tijdens Vierdaagse HEUMEN - Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 juli zijn in verband met de Vierdaagse een aantal wegen afgesloten en omleidingen ingesteld in de gemeente Heumen. Hieronder volgt een overzicht.

Extra water voor bomen tegen droogte in Heumen HEUMEN - Veel bomen verliezen door dit bijzonder droge weer vroegtijdig hun blad. Bij platanen is dit goed te zien. De bast en ook de bladeren vallen eerder af dan normaal. 

Afsluitende bijeenkomst stuw Nederasselt volgt in najaar NEDERASSELT / GRAVE - De ravage aan de stuw bij Grave als gevolg van een aanvaring door de ‘Maria Valentina’ op 29 december 2016 was wekenlang landelijk nieuws. Een grote ravage in de stuw, met gevolgen voor de scheepvaart en mogelijk gevaar voor omwonenden was reden om nader onderzoek te verrichten.

Scouting Malden fietst € 500,- bij elkaar MALDEN - € 500,- fietsten (jeugd) leden, familie en vrienden van Scouting Malden bij elkaar. Voorzitter Frank de Water en groepsbegeleider Jos Verheggen kregen op zaterdag 23 juni in het bijzijn van vele jeugdleden dit bedrag uitgereikt door wethouder René Waas van de gemeente Heumen. 

Controle hondenbelasting gemeente Heumen HEUMEN - Heeft u één of meer honden? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Het is belangrijk dat u bij aanschaf van een hond zelf binnen 14 dagen aangifte doet, vanaf 18 juni controleert de gemeente Heumen daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting. Niet iedereen weet dit en soms wordt het wel eens vergeten.

Heumen zoekt bijzondere lopers 4Daagse HEUMEN - Ook inwoners van de gemeente Heumen trekken weer hun wandelschoenen aan om deel te nemen aan de 4Daagse. Loop jij dit jaar voor de 25ste of 50ste keer de 4Daagse of denk je de oudste of jongste deelnemer uit de gemeente Heumen te zijn? Laat dit dan weten!

‘De Canon van Heumen’ vanaf 20 juni verkrijgbaar HEUMEN - Het Erfgoedplatform en de gemeente Heumen nodigen inwoners uit om aanwezig te zijn bij de presentatie en de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘De Canon van de gemeente Heumen’! Dit boek is geschreven door deskundigen van het Erfgoedplatform en beschrijft de zeer rijke historie van de gemeente.

Nieuwbouw basisschool de Vuurvogel Malden MALDEN - Aan de Gladiolenstraat/Chrysantstraat in Malden wordt het nieuwe schoolgebouw van de Vuurvogel gebouwd. De gemeenteraad stemde begin 2018 in met een schoolgebouw van twee verdiepingen met ruim 1.700 m2 vloeroppervlak.