Heumen zet mantelzorgers in het zonnetje! HEUMEN - Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Ieder jaar in november, rond de Dag van de Mantelzorg, besteedt de gemeente Heumen dan ook extra aandacht aan mantelzorgers die langdurig zorg bieden aan een partner, kind, familielid, vriend of kennis.

Gestolen voertuigen aangetroffen in Mook MOOK - In twee gebouwen aan de Bovensteweg in Mook heeft de politie twee gestolen personenauto’s, een gestolen motorfiets en een aantal tabletteermachines aangetroffen.

Doe mee met Burendag in Heumen!

HEUMEN - Op zaterdag 22 september viert Nederland Burendag. Als u samen met uw buurt een goed initiatief voor Burendag bedenkt, kunt u daar onder voorwaarden een bijdrage tot €400,- ontvangen van het Oranje Fonds. Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt, ontvangt (zolang de voorraad strekt) een Burendag feestpakket. 

Hoe werkt onkruidverwijdering in de gemeente Heumen HEUMEN - In de openbare ruimte verwijdert Dar het onkruid op de stoep en straat in de gemeente Heumen. Sinds een paar jaar is het verboden om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Heumen zoekt mooiste Vierdaagsefoto! HEUMEN - De gemeente Heumen is op zoek naar de allermooiste Vierdaagsefoto's, gemaakt in de gemeente Heumen tijdens de wandelmars of festiviteiten. Feest of loopt u mee? Stuur dan uw foto in en misschien wordt deze afgedrukt op de gemeentepagina.

In Heumen ‘4dorpentocht’ tijdens Vierdaagse HEUMEN - De Vierdaagse komt eraan! De gemeente Heumen maakt zich op voor editie 102. Ook dit jaar kunnen geïnteresseerden weer meedoen met de ‘4dorpentocht’ op woensdagavond 18 juli. Deze tocht leidt langs vier prachtige dorpen.

Verkeersmaatregelen in Heumen tijdens Vierdaagse HEUMEN - Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 juli zijn in verband met de Vierdaagse een aantal wegen afgesloten en omleidingen ingesteld in de gemeente Heumen. Hieronder volgt een overzicht.

Extra water voor bomen tegen droogte in Heumen HEUMEN - Veel bomen verliezen door dit bijzonder droge weer vroegtijdig hun blad. Bij platanen is dit goed te zien. De bast en ook de bladeren vallen eerder af dan normaal. 

Afsluitende bijeenkomst stuw Nederasselt volgt in najaar NEDERASSELT / GRAVE - De ravage aan de stuw bij Grave als gevolg van een aanvaring door de ‘Maria Valentina’ op 29 december 2016 was wekenlang landelijk nieuws. Een grote ravage in de stuw, met gevolgen voor de scheepvaart en mogelijk gevaar voor omwonenden was reden om nader onderzoek te verrichten.

Scouting Malden fietst € 500,- bij elkaar MALDEN - € 500,- fietsten (jeugd) leden, familie en vrienden van Scouting Malden bij elkaar. Voorzitter Frank de Water en groepsbegeleider Jos Verheggen kregen op zaterdag 23 juni in het bijzijn van vele jeugdleden dit bedrag uitgereikt door wethouder René Waas van de gemeente Heumen.