Onderzoek naar ervaringen Wmo gemeente Heumen HEUMEN - De gemeente Heumen wil graag weten wat inwoners vinden van de ondersteuning die men ontvangt vanuit de Wmo, zoals hulp bij het huishouden, een woningaanpassing, een rolstoel, dagbesteding of begeleiding. Daarom start binnenkort het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bureau I&O Research voert het onderzoek voor de gemeente Heumen uit.

Camera in rookmelder Sauna Oase; eigenaar verdacht NEDERASSELT - De 'soap' continues; in Sauna Beauty en Oase in Nederasselt is een camera gevonden in een rookmelder van de massagesalon van de sauna. De eigenaar en zijn vrouw zijn aangemerkt als verdachte.

Persoonsgegevens Heumen aangescherpt HEUMEN - Vanaf vandaag is de 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' (AVG) van toepassing. Deze verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Binnen de gemeente Heumen wordt veel gewerkt met persoonsgegevens en deze gegevens worden intern en soms ook extern (uit)gewisseld. 

Aannemer start met asfaltonderhoud in Heumen HEUMEN - Tussen 25 mei en 12 juli voert de gemeente Heumen onderhoud uit aan het asfalt op diverse wegen binnen de gemeente. De aannemer start op 25 mei met asfaltreparaties en voorbereidingen aan bermen en straatwerk. Vervolgens krijgen diverse wegen, tussen 18 en 29 juni, nieuwe deklagen of slijtlagen.

Internationaal voetbalspektakel in Heumen In Heumen vindt op 1, 2 en 3 juni a.s. voor de 37e maal de internationale jeugdvoetbal happening plaats. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Jongen beroofd op fietspad deze week in bureau GLD HEUMEN - Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald.

Politie zoekt getuigen van straatroof in Heumen HEUMEN - Op zondag 6 mei omstreeks 21:40 uur heeft er een straatroof plaatsgevonden op het fietspad naast de R73 in Heumen. Dit gebeurde precies in de bocht naar de Dorpstraat komende uit de richting van Cuijk.

Politie zoekt getuigen van buitenbrand in Malden MALDEN - In de bosrand net achter de Merellaan in Malden heeft zondagmiddag omstreeks 13:30 uur een felle buitenbrand gewoed. Door een snelle melding van een getuige wist de brandweer de schade te beperken. Ongeveer 100 m2 bos liep hierbij schade op.

Bestrijding eikenprocessierups in Heumen HEUMEN - In de komende periode kan er (weer) overlast ontstaan door de eikenprocessierups. Om deze overlast zo veel mogelijk te beperken, stelde de gemeente Heumen een beheerplan op.

Werkzaamheden Sportcentrum Malden in volle gang MALDEN - De werkzaamheden voor het nieuwe Sportcentrum zijn in volle gang, echter nemen de werkzaamheden op dit moment wat meer tijd in beslag dan verwacht.