Werkstraffen voor bedreigen met wapens langs A326 bij Wijchen MOOK / WIJCHEN - De rechtbank Gelderland legde aan een 53-jarige man uit Mook en aan een 48-jarige man uit Oss werkstraffen van respectievelijk 80 en 150 uur. De mannen hadden elkaar met wapens bedreigd.

Spoorbruggetje Groesbeekseweg afgesloten MALDEN - Van 20 tot 29 september is de Groesbeekseweg tussen het spoorbruggetje en de overgang met de voormalige Duitse spoorlijn gesloten voor alle verkeer. Ook voor fietsverkeer. 

Klimaatneutraal Heumen 2050 HEUMEN - De gemeente Heumen heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De gemeenteraad heeft heel bewust unaniem hiervoor gekozen.

 Aandacht voor eenzaamheid in de gemeente Heumen HEUMEN - Van donderdag 21 september tot en met zondag 1 oktober is de 'Week tegen Eenzaamheid'. Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Vaak vinden we het lastig om hierover te praten.

Bijeenkomst voor inwoners Heumen die statushouders helpen HEUMEN - Op maandagavond 9 oktober organiseert de gemeente Heumen samen met VluchtelingenWerk Heumen en Taal- en Cultuurcafé Heumen een bijeenkomst voor Heumense inwoners die zich inzetten voor statushouders. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur op het gemeentehuis in Malden.

Nieuwe lindebomen in Maldensveld MALDEN - Tijdens de Boomfeestdag in maart 2017 heeft onder andere Scouting Malden samen met de gemeente 255 bomen geplant in Maldensveld. 50 bomen zijn per abuis op een verkeerd veldje terecht gekomen en zijn daarom verwijderd. De gemeente Heumen gaat nu samen met Scouting Malden ervoor zorgen dat de 50 lindebomen op de juiste plek komen.

Mook/Molenhoek niet bereikbaar per bus door werkzaamheden MALDEN / MOOK - In het weekend van 15 t/m 17 september a.s. zijn er wegwerkzaamheden tussen Malden en Mook. De weg is van vrijdagavond 21:00 uur tot en met zondagnacht voor alle verkeer afgesloten. Dit heeft ook gevolgen voor de buslijnen.

Hulp en geld voor goede ideeën gemeente Heumen HEUMEN - Heeft u samen met uw straat- of buurtgenoten een goed idee om de leefbaarheid van uw buurt of dorp te verbeteren? Dan kunt u daar ondersteuning of geld van de gemeente voor krijgen.

Hoe werkt onkruidverwijdering in de gemeente Heumen HEUMEN - In de openbare ruimte verwijdert Dar het onkruid op de stoep en straat in de gemeente Heumen. Sinds een paar jaar is het verboden om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

30 september appeloogstfeest in De Elshof Malden MALDEN - Het wordt weer tijd voor de appeloogst in de Elshof boomgaard Malden. Door de nachtvorst in het voorjaar is de oogst niet zo rijk als vorig jaar, maar er zijn genoeg appels voor een oogstfeest.