Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Marjolein Buis maakt rentree met finaleplaats in Berlijn

 

BEUNINGEN - Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft de finale bereikt tijdens de German Open in Berlijn. In de eindstrijd was de Duitse thuisfavoriet Katharina Kruger de betere: 0-6, 4-6. Buis speelde in Berlijn haar eerste wedstrijden sinds Roland Garros, begin juni.

Buis voegde de German Open op het laatste moment toe aan haar agenda. “Ik wilde heel graag wedstrijdritme opdoen voor Wimbledon, dat komende donderdag begint”, vertelt ze. De Beuningse kampte sinds eind maart met een armblessure, speelde begin juni al wel op Roland Garros, maar dat was niet pijnvrij.

Vertrouwen
In Berlijn speelde de tennisarm haar geen parten meer. Buis: “Ik ben ontzettend blij dat ik geen last meer heb gehad van mijn arm. Dat geeft vertrouwen voor komende week, wanneer ik naar Londen reis voor Wimbledon. Ik ben blij dat ik in Berlijn drie wedstrijden heb kunnen spelen om aan mijn ritme te werken.”

Heupproblemen
In de finale tegen Kruger (nr. 6 van de wereld, red.) speelde Buis - zelf nummer 5 op de ranglijst - niet zoals ze had gehoopt. Wel had ze last van haar heup. Na de eerste set kreeg ze een behandeling van de fysio, daarna ging het wel beter. “Het is geen blessure, maar een probleem dat met mijn handicap te maken heeft. Af en toe speelt het op en heb ik er heel veel last van. Uit ervaring weet ik gelukkig ook dat het weer snel over gaat.”

Wimbledon
Het volgende toernooi voor Buis is nu Wimbledon. Het derde Grandslamtoernooi van het jaar begint komende donderdag. De 30-jarige Nederlandse komt in het enkel- en dubbelspel (met landgenote Aniek van Koot, red.) in actie.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!