Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
'Kinderdenktank 2040' bij elkaar voor duurzame toekomst

 

BEUNINGEN - Vandaag komt de 'Kinderdenktank 2040' voor het eerst bij elkaar. Afgevaardigde leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Beuningen gaan plannen uitwerken over hun duurzame toekomst. Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 maakten daarvoor hun wensen, zorgen en ideeën kenbaar.

Afgelopen weken hebben 'Stichting Oeverwal' en 'Het Dijkmagazijn' in opdracht van gemeente Beuningen de leerlingen bevraagd over wat zij belangrijk vinden voor hun eigen toekomst. Dat kinderen wel degelijk hierover nadenken en daar ook ideeën voor aandragen blijkt uit hun reacties. De wens voor zonnepanelen en windmolens ligt voor de hand. Zwerfafval blijkt een grote ergernis. Maar ook thema’s als zuinig zijn, eerlijkheid, een groene omgeving en gezondheid zijn vaak genoemd.

Ideeën uitwerken
Over deze onderwerpen gaat de Kinderdenktank 2040 zich buigen om als woordvoerders voor hun eigen toekomst meer draagvlak te krijgen. De Kinderdenktank komt het volgende schooljaar vijf keer bij elkaar om acties uit te werken. Zij laten op zelfbedachte manieren horen en zien wat zij belangrijk vinden voor hun toekomst als zij volwassen zijn. De Kinderdenktank 2040 levert op deze manier een bijdrage aan Energiek Beuningen 2040.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!