Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Finaleplaats voor Marjolein Buis op Roland Garros

 

BEUNINGEN / PARIJS - Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft op Roland Garros de finale in het dubbelspel gehaald. Het Nederlandse duo Diede de Groot en Aniek van Koot was in die eindstrijd in twee sets te sterk voor Buis en haar Japanse dubbelpartner Yui Kamiji (1-6, 3-6).

Buis en Kamiji waren titelverdediger op het tweede grandslamtoernooi van het jaar. In de finale waren er zeker kansen voor de 30-jarige rolstoeltennisster uit Beuningen en haar partner. De wedstrijd ging in beide sets gelijk op; ook in de eerste set. “We hebben kansen gehad op meer”, zei Buis. “Maar op de beslissende punten waren zij net iets beter.”

Voor Buis was Roland Garros haar eerste toernooi na een periode waarin ze herstelde van een armblessure. Ze werd in Parijs nog wel gehinderd door die kwetsuur. “Daardoor heb ik mijn normale niveau niet kunnen halen”, erkende ze na de finale. “Maar ik ben blij dat ik met die blessure zover ben gekomen op een Grand Slam.” De komende weken werkt Buis met haar team verder aan haar herstel, om op Wimbledon (12-15 juli) weer fit aan de start te staan.

Kwartfinale
In het enkelspel werd Buis in de kwartfinales uitgeschakeld door landgenote Diede de Groot (2-6, 0-6). “Diede was gewoon de betere”, erkende ze na afloop. “Ze staat niet voor niks tweede van de wereld; drie plaatsen hoger dan ikzelf.”

Lees ook: Marjolein Buis begint vol vertrouwen aan Roland Garros


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!