Radio 024: De Beste Classics & Hits !


Classics & hits
Nu: De 024 Avondturen
DJ: Nonstop
Beuningen zoekt vasthoudende burgemeester

 

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen zoekt een nieuwe burgemeester. Inwoners dachten de afgelopen weken, door middel van het invullen van een enquête, mee welke eigenschappen deze burgemeester moet hebben. Daaruit blijkt dat inwoners vooral een vasthoudende burgemeester zoeken. Ook moet de burgemeester betrokken en omgevingsbewust zijn.

De gemeente ontving 153 reacties, waarvan 120 digitaal en 33 schriftelijk. Daaruit werd duidelijk dat de nieuwe burgemeester enthousiasme en kracht uit moet stralen en dat moet kunnen overbrengen op anderen. Daarbij moet hij of zij koers houden, ondanks tegenslag. Deze eigenschap ‘vasthoudend’ werd, met 58% van de stemmen, het meest genoemd.

Eigenschappen van nieuwe burgemeester
Verder gaven inwoners aan dat zij waarde hechten aan een burgemeester die zich kan inleven in situaties, luistert en gevoelens en behoeften van anderen erkent (betrokken: 54%). Ook moet de burgemeester de belangen in en buiten de regio kennen en deze weten te benutten voor de gemeente Beuningen (omgevingsbewust: 48%). Hierna kwamen eigenschappen als onderhandelingsvaardigheid, communicatief en daadkrachtig.

Profielschets
De gemeenteraad stelt in een profielschets definitief vast welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Aangezien er minimaal 50 ingevulde enquêtes zijn binnengekomen, wordt de eigenschap ‘vasthoudend’ sowieso onderdeel van dit profiel. Tijdens de profielschetsvergadering op 19 juni stelt de gemeenteraad de profielschets vast, in overleg met de Commissaris van de Koning.

Op zoek naar nieuwe burgemeester
Afgelopen januari stopte Carol van Eert als burgemeester van de gemeente Beuningen. Waarnemend burgemeester Daphne Bergman oefent deze belangrijke functie tijdelijk uit. De gemeente gaat vanaf nu op zoek naar een nieuwe vaste burgemeester voor haar gemeente. Kijk voor meer informatie op beuningen.nl/nieuweburgemeester.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!