GroenLinks wil veiligere verkeerssituatie bij sportvelden Beuningen

Foto: Groenlinks Beuningen

BEUNINGEN - Sinds vorig jaar is de Ooigraaf ‘provisorisch’ geopend voor de doorgaand verkeer tussen Beuningen en Ewijk. Wie nu naar de sportvelden van hockeyclub MHCB, voetbalclub Beuningse Boys of korfbalvereniging NAS gaat treft een merkwaardige verkeerssituatie aan.

Op de Schoenaker mag je 80 km per uur rijden, op de Ooigraaf tot aan het kombord Ewijk 60 en na het kombord weer 30. Het stuk Ooigraaf waar je 60 mag, tussen de rotonde aan de Schoenaker en het kombord Ewijk, is pakweg 200 meter lang en juist op dit stuk liggen maar liefst drie toegangen naar sportaccommodaties. 


Vele honderden mensen van jong tot oud weten wekelijks de weg te vinden naar de sportvelden, te voet, met de fiets of met de auto. Zowel overdag als ’s-avonds. Ze moeten dan over de Ooigraaf en vaak ook de drukke Schoenaker oversteken. Zeker op piekmomenten is het er vaak erg druk.

GroenLinks Beuningen vindt dat dit anders, veiliger kan. “In ons nieuwe verkiezingsprogramma dragen we daarom oplossingen aan die de veiligheid bevorderen” stelt fractievoorzitter Frans Houben. Het terugbrengen van de snelheid op de hele Ooigraaf naar 30 km per uur is een begin. Verder moet de oversteek van de Schoenaker veiliger. Dit kan door het terugbrengen van de snelheid naar 60 km per uur. Daarnaast moet gedacht worden aan verkeerslichten of een fiets- en voetgangerstunneltje.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Beuningen

‘Bob de Bot’ haalt Gelderse senioren uit isolement

BEUNINGEN - Bob de Bot is een kunstmatig intelligente Chatbot. Bob is met behulp van crowdfunding gebouwd en is afgelopen maand gelanceerd voor de eerste 500 senioren.

Lees meer...


Vanaf mei het gft-afval weer elke week aan straat in Beuningen

BEUNINGEN - Vanaf mei kunnen inwoners van de gemeente Beuningen het gft-afval weer elke week aan de straat zetten.

Lees meer...


Onderhoud wegmarkeringen gemeente Beuningen

BEUNINGEN - Maandag 16 april en dinsdag 17 april is er onderhoud aan de wegmarkeringen in en rond de dorpen Beuningen, Ewijk en Weurt.

Lees meer...


Digitale Meld- en Herstelservice voor inwoners Beuningen

BEUNINGEN - Via de digitale Meld- en Herstelservice van de gemeene Beuningen meldt je een probleem in de openbare ruimte direct aan de gemeente. Wanneer het jou uitkomt en waar...

Lees meer...


Oudergroep Autisme van start in Beuningen

BEUNINGEN - Als ouders van een kind met autisme is het soms fijn om ervaringen, tips en adviezen te delen met andere ouders. Daarom start er vanaf woensdag 25 april een...

Lees meer...


Gemeente Beuningen is duurzaam op weg

BEUNINGEN - Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Daarom is de eerste, volledig elektrische auto aangeschaft. De...

Lees meer...


‘Samen bankieren’ tijdens Alzheimer Café in Beuningen

BEUNINGEN - Elke tweede maandagavond van de maand vindt het Alzheimer Café in Beuningen plaats. Het volgende Alzheimer Café vindt plaats op maandag 9 april van 19.00 tot 21.30...

Lees meer...


Kooistraat Winssen deze week afgesloten

WINSSEN - Vanaf dinsdag 10 april tot en met vrijdag 13 april is de Kooistraat in Winssen tussen 7:00 uur tot 17:00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met...

Lees meer...


Wie verdient een lintje in de gemeente Beuningen?

BEUNINGEN - Jaarlijks vindt in de maand april ter gelegenheid van Koningsdag in de gemeente Beuningen de ‘Lintjesregen’ plaats.

Lees meer...


Nieuwe 'Sportraad' Beuningen klaar voor de start

BEUNINGEN - In de gemeente Beuningen is er sinds een paar weken een eigen Sportraad. Op maandag 12 maart was de eerste bijeenkomst van de Sportraad Beuningen. 

Lees meer...