Beuningse Jeanne van Ittersum wint goud!

 

BEUNINGEN - Vorige week viel Nederland in de prijzen tijdens de YouthStart European Entrepeneur Award 2017. Tijdens deze competitie kwamen 10 Europese landen bijeen met hun beste ideeën voor een Start-up. Van Fitnessschool voor gehandicapten tot coaches tegen pesten, werden gepresenteerd.

What if you could make a difference by entrepeneurship? Was het motto van het organiserende orgaan Youthstart. Een netwerk aan organisaties die jongeren willen inspireren tot het ondernemerschap. Nederland had twee inzendingen.

'TRash’ure Taarten'
Samen met haar businesspartner Monique van Neerven presenteerde de 23 jarige Beuningse Jeanne in Bulgarije (Sofia) haar idee voor het opzetten van Trash’ure taarten. Trash’ure Taarten is een bakkerij die hartige en zoete taarten maakt van eten wat nu door agrariërs en supermarkten in regio Nijmegen/Beuningen om verschillende redenen wordt weggegooid. De taarten zullen worden gebakken door mensen met een migratie-achtergrond die nu moeilijk aan een baan komen. ''We zijn vooral op zoek naar mensen die in hun thuisland bijvoorbeeld ook bakker zijn geweest'' zegt Jeanne.

Zo wordt onbenut talent weer benut. De taarten willen ze aanbieden aan bedrijven in de regio die interesse hebben in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hoef je als organisatie binnen je inkoopbeleid niet meer in te leveren op je idealen.

Geen voedsel weggooien
Jeanne en Monique hebben vorig jaar hun studie Milieukunde afgerond aan de HAS in Den Bosch en hebben tijdens deze studie veel geleerd over de milieu-impact van onze manier van voedselproductie. Eén derde van al het eten wat we wereldwijd produceren gooien we weg!

''Willen we onze aarde leefbaar houden en onze mooie natuur beschermen, moeten we hier echt wat aan doen''! aldus Jeanne. ''iedereen moet meedoen, want in onze circulaire economie mag niemand achterblijven!''

De reis naar de competitie toe is ontzettend leerzaam geweest. Jeanne is erg dankbaar voor alle hulp uit de omgeving. ''Je komt met zo veel mensen in aanraking die je willen helpen met al hun kennis, dat is echt geweldig'' zegt ze.

Hoe verder?
Het duurt nog eventjes voordat Trash’ure Taarten echt van start kan, want er moet nog veel gebeuren. In de tussentijd vragen de jonge ondernemers aan bedrijven, ook Beuningse bedrijven, om mee te denken over de mogelijke plek die Trash’ure binnen hun organisatie kan vervullen. Jeanne zou het bijvoorbeeld fantastisch vinden als de horeca in Beuningen de Trash’ure taarten zou willen afnemen.


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Beuningen

Nieuwe namen 'Down The Rabbit Hole' bekend

UPDATE 21 MAART 2018: Nog maar 100 (honderd!) dagen tot Down The Rabbit Hole 2018! Dat is al razendsnel en daarom zijn vandaag de laatste 39 bevestigingen van het...

Lees meer...


De twaalfde Maas en Waalse Schoonmaakdag: door weer en wind!

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de twaalfde keer de Maas & Waalse Schoonmaakdag. De snijdende kou weerhield de deelnemers niet. Ruim 700...

Lees meer...


Veiling gevonden (brom)fietsen gemeentewerf Beuningen

BEUNINGEN - Op de gemeentewerf staan een aantal gevonden fietsen en bromfietsen. Deze tweewielers zijn ergens in de gemeente gevonden. Op zaterdag 24 maart worden deze...

Lees meer...


Beuningenaar winnaar van 204.000 euro bij Miljoenenjacht

BEUNINGEN - Lee uit Beuningen heeft tijdens het programma 'Miljoenenjacht' wat op zondagavond wordt uitgezonden op RTL4, 204.000 euro gewonnen. De Beuningenaar speelde met...

Lees meer...


Auto rijdt frontaal tegen boom in Beuningen [FOTO'S]

BEUNINGEN - Zaterdagavond omstreeks 22:54 uur werden politie en ambulance opgeroepen voor een ongeval op de Van Heemstraweg in Beuningen.

Lees meer...


Afspraken sociale huur in gemeente Beuningen

BEUNINGEN - Op 13 maart zijn in Beuningen nieuwe afspraken gemaakt over huizen voor inwoners die zijn aangewezen op een sociale huurwoning. De gemeente Beuningen,...

Lees meer...


Winkeldief aangehouden in Beuningen

BEUNINGEN - De politie heeft woensdag een inwoner van Bosnië-Herzegovina aangehouden in Beuningen wegens winkeldiefstal.

Lees meer...


Aanhouding na babbeltruc bij 89-jarige vrouw in Beuningen

BEUNINGEN - Op 13 augustus 2017 wist een onbekende man met een mooi verhaal zich binnen te praten in de woning van een 89-jarige vrouw in Beuningen. Toen hij weer vertrok nam...

Lees meer...


Doe mee aan de Maas&Waalse Schoonmaakdag

BEUNINGEN -  Gemeente Beuningen organiseert de Maas & Waalse Schoonmaakdag. Op zaterdag 17 maart gaat de gemeente met zoveel mogelijk inwoners het zwerfafval te lijf.

Lees meer...


Vermoedelijke drugsdealer aangehouden in Beuningen

BEUNINGEN - De politie heeft vrijdag op een parkeerplaats aan de Koolzaadveld in Beuningen een vermoedelijke drugsdealer aangehouden, ook is er beslag gelegd op zijn auto.

Lees meer...