Bedrijveninvesteringszone Beuningen gaat niet door

 

BEUNINGEN - De Verordening bedrijveninvesteringszone Centrum Beuningen 2018-2022 is door pandeigenaren met een draagvlakmeting verworpen. De gemeenteraad heeft op 31 oktober ingestemd met de verordening voor een sterkere positie van het centrum van Beuningen. De verordening kon alleen in werking treden bij een stemming van minimaal 50%. Deze stemming is niet gehaald.

Doel van de BIZ
Het doel van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) is om de positie van het centrum van Beuningen voor de inwoners van de gemeente en voor de regio te versterken door gezamenlijk te investeren in een sterk consumentgericht aanbod, optimale voorzieningen en sfeer en aanbod. De ondernemer investeert door de reclamebelasting, de pandeigenaar door de BIZ-belasting en de gemeente met een structurele subsidie. Via de verordening was het mogelijk om pandeigenaren in het centrum van Beuningen een bestemmingsbelasting op te leggen.

Procedure
Om met ingang van 1 januari 2018 de BIZ-bijdrage te heffen, moet de gemeente volgens de wet eerst een draagvlakmeeting onder de pandeigenaren in het centrumgebied moet uitvoeren. Dit om vast te stellen of deze belasting gedragen wordt. De pandeigenaren bepalen of de BIZ ook daadwerkelijk wordt ingevoerd.

Hierbij geldt dat:

  • Minimaal 50% van alle belastingplichtigen die binnen de BIZ zone vallen moet reageren op de draagvlakmeeting.
  • Tenminste tweederde deel daarvan dient zich voor de inwerkingtreding uit te spreken.
  • Degene die zich voor inwerkingtreden hebben uitgesproken moeten meer WOZ waarde vertegenwoordigen dan degenen die zich tegen inwerkingtreding hebben uitgesproken. 

Uitkomst
Er konden 117 stemmen worden uitgebracht. De uitslag van de stemming is onder toezicht van Notaris Mr. A.T.M. Lohman vastgesteld. Er zijn 55 stemmen uitgebracht. Na opening van de enveloppen bleek dat 22 stemmen zijn uitgebracht vóór invoering van de BIZ belasting en 33 stemmen tegen. Met deze uitslag is niet voldaan aan de eerste voorwaarde en is de verordening verworpen. Het college betreurt de uitslag van deze stemming. Het college zal in overleg treden met de Stichtingen ‘BIZ Vastgoed Centrum Beuningen’ en ‘Centrum Management Beuningen’ over de gevolgen van deze uitslag.

Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Beuningen

De twaalfde Maas en Waalse Schoonmaakdag: door weer en wind!

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de twaalfde keer de Maas & Waalse Schoonmaakdag. De snijdende kou weerhield de deelnemers niet. Ruim 700...

Lees meer...


Veiling gevonden (brom)fietsen gemeentewerf Beuningen

BEUNINGEN - Op de gemeentewerf staan een aantal gevonden fietsen en bromfietsen. Deze tweewielers zijn ergens in de gemeente gevonden. Op zaterdag 24 maart worden deze...

Lees meer...


Beuningenaar winnaar van 204.000 euro bij Miljoenenjacht

BEUNINGEN - Lee uit Beuningen heeft tijdens het programma 'Miljoenenjacht' wat op zondagavond wordt uitgezonden op RTL4, 204.000 euro gewonnen. De Beuningenaar speelde met...

Lees meer...


Auto rijdt frontaal tegen boom in Beuningen [FOTO'S]

BEUNINGEN - Zaterdagavond omstreeks 22:54 uur werden politie en ambulance opgeroepen voor een ongeval op de Van Heemstraweg in Beuningen.

Lees meer...


Afspraken sociale huur in gemeente Beuningen

BEUNINGEN - Op 13 maart zijn in Beuningen nieuwe afspraken gemaakt over huizen voor inwoners die zijn aangewezen op een sociale huurwoning. De gemeente Beuningen,...

Lees meer...


Winkeldief aangehouden in Beuningen

BEUNINGEN - De politie heeft woensdag een inwoner van Bosnië-Herzegovina aangehouden in Beuningen wegens winkeldiefstal.

Lees meer...


Aanhouding na babbeltruc bij 89-jarige vrouw in Beuningen

BEUNINGEN - Op 13 augustus 2017 wist een onbekende man met een mooi verhaal zich binnen te praten in de woning van een 89-jarige vrouw in Beuningen. Toen hij weer vertrok nam...

Lees meer...


Doe mee aan de Maas&Waalse Schoonmaakdag

BEUNINGEN -  Gemeente Beuningen organiseert de Maas & Waalse Schoonmaakdag. Op zaterdag 17 maart gaat de gemeente met zoveel mogelijk inwoners het zwerfafval te lijf.

Lees meer...


Vermoedelijke drugsdealer aangehouden in Beuningen

BEUNINGEN - De politie heeft vrijdag op een parkeerplaats aan de Koolzaadveld in Beuningen een vermoedelijke drugsdealer aangehouden, ook is er beslag gelegd op zijn auto.

Lees meer...


Veiliger oversteken met speciaal systeem in Beuningen

BEUNINGEN - De oversteekplaats Wilhelminalaan - Glazenier in Beuningen krijgt een automatisch systeem dat automobilisten waarschuwt als er fietsers, scooterrijders of...

Lees meer...