14 augustus start Fase 2 werkzaamheden van Heemstraweg

 

BEUNINGEN - Van dinsdag 27 juni tot eind oktober voert de gemeente Beuningen werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten verandert de Van Heemstraweg op een aantal punten.

Vervangen deklaag asfalt
Door het verkeer dat dagelijks over de Van Heemstraweg rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook richt men de weg buiten de bebouwde kom in als 60 km-weg.

Aanpassen fietspaden
De fietspaden komen vrij te liggen van de rest van de weg. De gemeente doet dit om de veiligheid voor het fietsverkeer op de Van Heemstraweg te vergroten.

Aanpassen kruisingen
Om de kruisingen met de Leegstraat, Geerstraat en (Verlengde) Deijnschestraat veiliger te maken, richt de gemeente deze anders in. Door het gebruik van minder asfalt worden de kruisingen compacter en daarmee overzichtelijker.

Aanpassen verlichting
Door de aanpassingen aan de kruisingen, verplaatst men de lichtmasten. Ook worden de grijze lichtmasten, groen geschilderd, zodat alle lichtmasten dezelfde kleur hebben. Daarnaast vervangt de gemeente een deel van de bestaande verlichting door LED-verlichting.

Planning: De aannemer voert de werkzaamheden in vier fases uit:

Fase 1: Kruispunt Geerstraat - Week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
Fase 2: Kruispunt Leegstraat - Week 33 tot en met 37 (14 augustus tot en met 15 september)
Fase 3: Kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)
Fase 4: Na kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat en de gemeentegrens met Druten - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)

Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. In de bouwvak (22 juli tot en met 13 augustus) is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook open voor verkeer.

Omleidingen
Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. Lokaal autoverkeer wordt omgeleid via het buitengebied en de kern van Winssen. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A73 en de Maas en Waalweg. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken. Tijdens de bouwvak is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook gewoon open voor verkeer. Alleen verkeer dat de Van Heemstraweg wil oversteken van en naar de (Verlengde) Deijnschestraat, moet omrijden.

Autoverkeer
Omleidingsroute fase 1: kruispunt Geerstraat - Week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
Omleidingsroute fase 2: kruispunt Leegstraat - Week 33 tot en met 37 (14 augustus tot en met 15 september)
Omleidingsroute fase 3: kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)

Fietsverkeer(Brom)fietsers hebben altijd doorgang via het fietspad aan minimaal één kant van de Van Heemstraweg.

Ander nieuws uit Beuningen

Vrachtwagen op de kant na aanrijding Schoenaker [FOTO]

BEUNINGEN - Op de Schoenaker heeft dinsdagmiddag tussen Wijchen en Beuningen een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. De vrachtwagen kwam door het...

Lees meer...


Nieuwe namen 'Down The Rabbit Hole' bekend

UPDATE: Het is een stormachtige dag maar er is bloedheet festivalnieuws! De organisatie van Down The Rabbit Hole heeft vandaag een aantal nieuwe namen bekend gemaakt: zonnegod...

Lees meer...


Bergman waarnemend burgemeester Beuningen

BEUNINGEN - Daphne Bergman begint vandaag als waarnemend burgemeester van Beuningen, ze vervangt hiermee Carol van Eert. Van Eert is op donderdag 11 januari 2018 geïnstalleerd...

Lees meer...


Leegstraat in Winssen afgesloten voor verkeer

WINSSEN - Vanaf vandaag (15 januari) is i.v.m. werkzaamheden de Leegstraat in Winssen ter hoogte van de Karmijn afgesloten voor verkeer. Omrijden kan via de Van Heemstraweg, de...

Lees meer...


Bestuurders negeren Matrixborden na ongeval A50

EWIJK - Zondagochtend werden diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de A50, ter hoogte van de brug bij Ewijk.

Lees meer...


GroenLinks wil veiligere verkeerssituatie bij sportvelden Beuningen

BEUNINGEN - Sinds vorig jaar is de Ooigraaf ‘provisorisch’ geopend voor de doorgaand verkeer tussen Beuningen en Ewijk. Wie nu naar de sportvelden van hockeyclub MHCB,...

Lees meer...


Jongens krijgen straf voor 'versieringen' in Beuningen

BEUNINGEN - Het centrum van Beuningen ziet er tijdens de feestdagen altijd sfeervol uit. Bewoners en ondernemers doen hun best om alles mooi te versieren. 

Lees meer...


Twee inbrekers aangehouden in Beuningen

BEUNINGEN - Afgelopen nacht werd een bewoner van de Wolfbossingel in Beuningen wakker van een knal. Hij ging op onderzoek uit en zag dat er ingebroken was in zijn woning en dat...

Lees meer...


Pinnen met gestolen pinpas uit Beuningen in bureau GLD

BEUNINGEN - Deze week in Bureau GLD een zaak met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17:20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep...

Lees meer...


Busje komt op zijn kant terecht op A50 richting Arnhem

EWIJK - Zaterdagochtend is bij knooppunt Ewijk in de richting van Arnhem, een busje op zijn kant terecht gekomen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Lees meer...