14 augustus start Fase 2 werkzaamheden van Heemstraweg

 

BEUNINGEN - Van dinsdag 27 juni tot eind oktober voert de gemeente Beuningen werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten verandert de Van Heemstraweg op een aantal punten.

Vervangen deklaag asfalt
Door het verkeer dat dagelijks over de Van Heemstraweg rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook richt men de weg buiten de bebouwde kom in als 60 km-weg.

Aanpassen fietspaden
De fietspaden komen vrij te liggen van de rest van de weg. De gemeente doet dit om de veiligheid voor het fietsverkeer op de Van Heemstraweg te vergroten.

Aanpassen kruisingen
Om de kruisingen met de Leegstraat, Geerstraat en (Verlengde) Deijnschestraat veiliger te maken, richt de gemeente deze anders in. Door het gebruik van minder asfalt worden de kruisingen compacter en daarmee overzichtelijker.

Aanpassen verlichting
Door de aanpassingen aan de kruisingen, verplaatst men de lichtmasten. Ook worden de grijze lichtmasten, groen geschilderd, zodat alle lichtmasten dezelfde kleur hebben. Daarnaast vervangt de gemeente een deel van de bestaande verlichting door LED-verlichting.

Planning: De aannemer voert de werkzaamheden in vier fases uit:

Fase 1: Kruispunt Geerstraat - Week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
Fase 2: Kruispunt Leegstraat - Week 33 tot en met 37 (14 augustus tot en met 15 september)
Fase 3: Kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)
Fase 4: Na kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat en de gemeentegrens met Druten - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)

Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. In de bouwvak (22 juli tot en met 13 augustus) is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook open voor verkeer.

Omleidingen
Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. Lokaal autoverkeer wordt omgeleid via het buitengebied en de kern van Winssen. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A73 en de Maas en Waalweg. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken. Tijdens de bouwvak is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook gewoon open voor verkeer. Alleen verkeer dat de Van Heemstraweg wil oversteken van en naar de (Verlengde) Deijnschestraat, moet omrijden.

Autoverkeer
Omleidingsroute fase 1: kruispunt Geerstraat - Week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
Omleidingsroute fase 2: kruispunt Leegstraat - Week 33 tot en met 37 (14 augustus tot en met 15 september)
Omleidingsroute fase 3: kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)

Fietsverkeer(Brom)fietsers hebben altijd doorgang via het fietspad aan minimaal één kant van de Van Heemstraweg.

Meer nieuws uit Beuningen

Nieuwe namen 'Down The Rabbit Hole' bekend

UPDATE 21 MAART 2018: Nog maar 100 (honderd!) dagen tot Down The Rabbit Hole 2018! Dat is al razendsnel en daarom zijn vandaag de laatste 39 bevestigingen van het...

Lees meer...


De twaalfde Maas en Waalse Schoonmaakdag: door weer en wind!

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de twaalfde keer de Maas & Waalse Schoonmaakdag. De snijdende kou weerhield de deelnemers niet. Ruim 700...

Lees meer...


Veiling gevonden (brom)fietsen gemeentewerf Beuningen

BEUNINGEN - Op de gemeentewerf staan een aantal gevonden fietsen en bromfietsen. Deze tweewielers zijn ergens in de gemeente gevonden. Op zaterdag 24 maart worden deze...

Lees meer...


Beuningenaar winnaar van 204.000 euro bij Miljoenenjacht

BEUNINGEN - Lee uit Beuningen heeft tijdens het programma 'Miljoenenjacht' wat op zondagavond wordt uitgezonden op RTL4, 204.000 euro gewonnen. De Beuningenaar speelde met...

Lees meer...


Auto rijdt frontaal tegen boom in Beuningen [FOTO'S]

BEUNINGEN - Zaterdagavond omstreeks 22:54 uur werden politie en ambulance opgeroepen voor een ongeval op de Van Heemstraweg in Beuningen.

Lees meer...


Afspraken sociale huur in gemeente Beuningen

BEUNINGEN - Op 13 maart zijn in Beuningen nieuwe afspraken gemaakt over huizen voor inwoners die zijn aangewezen op een sociale huurwoning. De gemeente Beuningen,...

Lees meer...


Winkeldief aangehouden in Beuningen

BEUNINGEN - De politie heeft woensdag een inwoner van Bosnië-Herzegovina aangehouden in Beuningen wegens winkeldiefstal.

Lees meer...


Aanhouding na babbeltruc bij 89-jarige vrouw in Beuningen

BEUNINGEN - Op 13 augustus 2017 wist een onbekende man met een mooi verhaal zich binnen te praten in de woning van een 89-jarige vrouw in Beuningen. Toen hij weer vertrok nam...

Lees meer...


Doe mee aan de Maas&Waalse Schoonmaakdag

BEUNINGEN -  Gemeente Beuningen organiseert de Maas & Waalse Schoonmaakdag. Op zaterdag 17 maart gaat de gemeente met zoveel mogelijk inwoners het zwerfafval te lijf.

Lees meer...


Vermoedelijke drugsdealer aangehouden in Beuningen

BEUNINGEN - De politie heeft vrijdag op een parkeerplaats aan de Koolzaadveld in Beuningen een vermoedelijke drugsdealer aangehouden, ook is er beslag gelegd op zijn auto.

Lees meer...