14 augustus start Fase 2 werkzaamheden van Heemstraweg

 

BEUNINGEN - Van dinsdag 27 juni tot eind oktober voert de gemeente Beuningen werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten verandert de Van Heemstraweg op een aantal punten.

Vervangen deklaag asfalt
Door het verkeer dat dagelijks over de Van Heemstraweg rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook richt men de weg buiten de bebouwde kom in als 60 km-weg.

Aanpassen fietspaden
De fietspaden komen vrij te liggen van de rest van de weg. De gemeente doet dit om de veiligheid voor het fietsverkeer op de Van Heemstraweg te vergroten.

Aanpassen kruisingen
Om de kruisingen met de Leegstraat, Geerstraat en (Verlengde) Deijnschestraat veiliger te maken, richt de gemeente deze anders in. Door het gebruik van minder asfalt worden de kruisingen compacter en daarmee overzichtelijker.

Aanpassen verlichting
Door de aanpassingen aan de kruisingen, verplaatst men de lichtmasten. Ook worden de grijze lichtmasten, groen geschilderd, zodat alle lichtmasten dezelfde kleur hebben. Daarnaast vervangt de gemeente een deel van de bestaande verlichting door LED-verlichting.

Planning: De aannemer voert de werkzaamheden in vier fases uit:

Fase 1: Kruispunt Geerstraat - Week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
Fase 2: Kruispunt Leegstraat - Week 33 tot en met 37 (14 augustus tot en met 15 september)
Fase 3: Kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)
Fase 4: Na kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat en de gemeentegrens met Druten - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)

Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. In de bouwvak (22 juli tot en met 13 augustus) is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook open voor verkeer.

Omleidingen
Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. Lokaal autoverkeer wordt omgeleid via het buitengebied en de kern van Winssen. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A73 en de Maas en Waalweg. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken. Tijdens de bouwvak is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook gewoon open voor verkeer. Alleen verkeer dat de Van Heemstraweg wil oversteken van en naar de (Verlengde) Deijnschestraat, moet omrijden.

Autoverkeer
Omleidingsroute fase 1: kruispunt Geerstraat - Week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
Omleidingsroute fase 2: kruispunt Leegstraat - Week 33 tot en met 37 (14 augustus tot en met 15 september)
Omleidingsroute fase 3: kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat - Week 38 tot en met 41 (18 september tot en met 13 oktober)

Fietsverkeer(Brom)fietsers hebben altijd doorgang via het fietspad aan minimaal één kant van de Van Heemstraweg.

Ander nieuws uit Beuningen

Landmeter facto Geo brengt Beuningen in kaart

BEUNINGEN - Om de kaart van Beuningen actueel te houden, zijn landmeters bezig met het uitvoeren van diverse metingen. Deze metingen worden uitgevoerd door het bedrijf Facto...

Lees meer...


CDA stelt vragen over afvalinzameling in Beuningen

BEUNINGEN - Vanaf het begin van dit jaar is de gemeente Beuningen overgegaan op een nieuw systeem van afvalinzameling. Dit systeem heeft als doel om inwoners te motiveren om...

Lees meer...


Centrum Beuningen opgefrist met extra groen

BEUNINGEN - Vanaf 30 oktober start de gemeente Beuningen met verbetering van het groen in centrum Beuningen. 

Lees meer...


Babbeltruc bij 89-jarige vrouw uit Beuningen in bureau GLD

BEUNINGEN - Deze week in Bureau GLD een zaak met goede camerabeelden. Op zondagmorgen 13 augustus wordt bij een 89-jarige vrouw aangebeld door voor haar een onbekende man.

Lees meer...


Eerstgeborene in oktober krijgt bezoek van burgemeester van Eert

BEUNINGEN - Burgemeester Carol van Eert bezoekt op woensdag 18 oktober de familie Rengers Hij overhandigt die dag, samen met de brandweer, persoonlijk een ‘brandweerkoffertje’...

Lees meer...


Gevonden en verloren spullen online melden in Beuningen

BEUNINGEN - Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden in de gemeente Beuningen dan kunt u terecht bij de gemeente.

Lees meer...


Herfstvakantie is weer in zicht; denk aan de Leerplichtwet

BEUNINGEN - De herfstvakantie is weer in zicht. Deze begint op maandag 16 oktober en duurt tot en met vrijdag 20 oktober.

Lees meer...


Fietser gewond bij aanrijding in Beuningen

BEUNINGEN - Vrijdagochtend omstreeks 09:30 uur werden diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met letsel op de rotonde Leigraaf/Wilhelminalaan in Beuningen.

Lees meer...


Auto belandt in sloot langs A73 richting Nijmegen

BEUNINGEN - Donderdagmiddag is op de A73 een auto van de weg geraakt en vervolgens in een sloot tot stilstand gekomen. Het ongeval gebeurde in de richting van Nijmegen. Hierbij...

Lees meer...


Ouders schrikken zich een hoedje door harde knal in Beuningen

BEUNINGEN - Maandagavond omstreeks 19:15 uur zijn enkele ouders van leerlingen van de 'Klavervier school' in Beuningen zich een hoedje geschrokken. Tijdens het wachten op hun...

Lees meer...