Herdenking neergestorte Engelse bommenwerper in Beuningen BEUNINGEN - Op 23 juni 1943, tijdens WOII, werd om 1:45 uur een Engelse bommenwerperneergehaald in Beuningen. Daarbij kwamen zes mensen om het leven. Tijdens de doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse staat de gemeente Beuningen jaarlijks stil bij deze gebeurtenis.

Marjolein Buis opent Wimbledon tegen Japanse Yui Kamiji BEUNINGEN - Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft een lastige loting getroffen op Wimbledon. De 30-jarige Nederlandse opent het toernooi tegen Yui Kamiji. De Japanse is de huidige nummer 2 van de wereld. Buis staat zelf op plaats 5 op de wereldranglijst.

Marjolein Buis maakt rentree met finaleplaats in Berlijn BEUNINGEN - Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft de finale bereikt tijdens de German Open in Berlijn. In de eindstrijd was de Duitse thuisfavoriet Katharina Kruger de betere: 0-6, 4-6. Buis speelde in Berlijn haar eerste wedstrijden sinds Roland Garros, begin juni.

Beuningen gaat straatkolken reinigen BEUNINGEN - Deze weken worden alle gemeentelijke straatkolken in Beuningen gereinigd. De putten voor waterafvoer worden op werkdagen, vanaf 7:00 uur ‘s ochtends, schoongemaakt.

Botulisme aangetroffen bij waterplas in Beuningen BEUNINGEN - In de waterplas bij de Pottenbakker/Glazenier in Beuningen is botulisme aangetroffen. De gemeente heeft hier waarschuwingsborden geplaatst. Vermijd contact met het water en laat honden niet in het water zwemmen of ervan drinken. De gemeente plaatst waarschuwingsbordjes bij de sloot. 

Gevonden voorwerpen DTRH bij gemeente Beuningen

BEUNINGEN - Iets kwijt geraakt op Down The Rabbit Hole? Heel vervelend natuurlijk, maar geen nood. Alle gevonden voorwerpen zijn aan de gemeente Beuningen overgedragen. Bekijk het overzicht, zodat je zelf kunt kijken of jouw spullen erbij zitten. 

Beuningen 'betreurt' over snelheidsverhoging A50 BEUNINGEN - Ondanks zienswijzen, besloot de minister om de snelheid op de A50 nabij Ewijk te verhogen naar 130 km/u. Het actiecomité A50 en de gemeente Beuningen betreuren deze beslissing ten zeerste, maar stellen geen beroep in tegen dit besluit.

Breng uw idee tot leven op de 'Motiemarkt' in Beuningen BEUNINGEN - Op donderdagavond 27 september organiseert de gemeenteraad van Beuningen een motiemarkt. Een markt waarop inwoners ideeën direct aan de man kunnen brengen bij raadsleden.

Alcoholcontrole in Beuningen tijdens 'Down The Rabbit Hole' BEUNINGEN - Door het verkeershandhavingsteam werd tijdens 'Down The Rabbit Hole' in de nacht van zondag op maandag een alcoholcontrole gehouden. Het resultaat van deze controle was dat vier bestuurders teveel gedronken hadden. Het hoogste resultaat was 700 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingenomen.

Maak melding van buurtfeest of barbecue in Beuningen BEUNINGEN - Het is zomer! Hoe leuk is het dan om met de straat of buurt een barbecue of feestje te houden? Het maakt de band met de buren sterker en komt de leefbaarheid in uw straat en buurt ten goede. Organiseert u een buurtfeest of buurtbarbecue? Let er dan op dat u hier een melding van maakt bij de gemeente.