Komen er zonnepanelen of windmolens?

 

BERG EN DAL - Komen er zonnepanelen of windmolens? En zo ja, waar dan? Deze en andere vragen over hoe de gemeente Berg en Dal duurzame energie gaat opwekken staan centraal tijdens ontwerpsessies met inwoners uit de gemeente. Er zijn al inspirerende bijeenkomsten geweest in Millingen aan de Rijn en in Beek. De volgende ontwerpsessie is op dinsdag 6 maart voor Groesbeek en omgeving.

Hoe duurzame energie opwekken?
De gemeente Berg en Dal wil in 2050 klimaatneutraal zijn. ''Daarvoor willen we al in 2023 16% van onze energie duurzaam opwekken. Eén van de stappen om dat te bereiken is het ontwikkelen van de Kansenkaart Duurzame Energie. Daarin kijken we samen met inwoners naar mogelijke plekken voor zonne-energie, windmolens, biomassacentrales en waterkrachtcentrale.'' Aldus de gemeente Berg en Dal.

Al 100 inwoners denken mee
Op 16 januari was de eerste bijeenkomst voor inwoners van Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Leuth, Erlecom en omgeving. Zo'n 60 inwoners hebben daar een eerste aanzet gegeven voor een Kansenkaart Duurzame Energie. Op 6 februari dachten circa 40 inwoners van Beek, Ooij, Ubbergen, Persingen, Wercheren en omgeving mee over manieren om duurzame energie op te wekken in hun omgeving. De gemeente Berg en Dal is zeer tevreden met deze inbreng. De uitkomsten geven een goed beeld van wat de voorkeuren zijn. 


Snel op de hoogte blijven over het belangrijkste nieuws uit de regio? Volg/like onze facebookpagina!

Meer nieuws uit Berg en Dal

‘Doe mee-regeling’ gemeente Berg en Dal uitgebreid

BERG EN DAL - De gemeenteraad van Berg en Dal heeft ingestemd met een nieuwe, uitgebreidere ‘Doe mee-regeling’. In de nieuwe regeling wordt meer vergoed voor kinderen uit...

Lees meer...


Opening zwembad de Lubert Groesbeek [UPDATE]

UPDATE:  Na een halfjaar verbouwen is het zover. Zwembad de Lubert is vernieuwd! Op woensdag 4 juli om 18.00 uur opent het nieuwe zwembad haar deuren.

Lees meer...


Aanpassing starterslening gemeente Berg en Dal

BERG EN DAL - De starterslening is bedoeld om starters op de woningmarkt financieel te ondersteunen bij de aankoop van een woning. 

Lees meer...


Meerwijkselaan drie weken afgesloten

BERG EN DAL - De Meerwijkselaan in Berg en Dal is van 11 juni t/m 29 juni afgesloten voor al het doorgaande verkeer tussen de Nijmeegsebaan en de Postweg.

Lees meer...


Waarschuwing bij hondenveldjes Beek en Leuth

BEEK / LEUTH - Op de hondenveldjes aan de Patrijsstraat in Beek en aan de Pinksterbloemstraat in Leuth moeten hondeneigenaren de poep van hun viervoeter zelf opruimen.

Lees meer...


Financiële cijfers Berg en Dal laten stijgende lijn zien

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat er de komende jaren financieel op vooruit. De gemeente verwacht in 2018 nog een tekort, maar dat tekort wordt de jaren erna kleiner.

Lees meer...


Gemeente Berg en Dal sluit ook het jaar 2017 af met een plus

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal heeft 2017 afgesloten met een plus van € 1.222.000. Dit blijkt uit de jaarstukken die het college aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Lees meer...


Jaarlijkse Veteranendag in Groesbeek

GROESBEEK - Op vrijdag 29 juni wordt de jaarlijkse Veteranendag gehouden in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945 in Groesbeek. Alle veteranen die in de gemeente Berg en...

Lees meer...


Feest der Kampioenen in Groesbeek

GROESBEEK - Op vrijdag 22 juni organiseert de gemeente Berg en Dal vanaf 19.00 uur weer het jaarlijkse Feest der Kampioenen. De festiviteit vindt plaats op het Dorpsplein bij...

Lees meer...


Verminderen van wateroverlast gemeente Berg en Dal

BERG EN DAL - Diverse straten in de gemeente Berg en Dal stonden dinsdag 29 mei blank. Bij meerdere mensen is regenwater het huis of een ander gebouw binnengekomen met alle...

Lees meer...